X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną PILNE!!pierwszy cykl po laparoskopii, zastrzyki na endometrioze
Odpowiedz

PILNE!!pierwszy cykl po laparoskopii, zastrzyki na endometrioze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • PaniMisiowa Znajoma

Wysłany: 30 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Mam taki problem: otoz 18 listopada mialam zabieg laparoskopii i histeroskopie. Odbylo sie to w 12 dniu cyklu. Usunieto mi trzy male polipy oraz usunieto przerosnieta endometrioze - tak w skrocie. Zaraz po laparo wystapilo krwawienie i bylo raczej skape - trwalo kilka dni po czy zupelnie ustalo (powiedziano mi ze to norma). Teraz jestem w 24 dniu cyklu a od piatku mam bardzo skape krwawienie - piatek wlasciwie plamienie a sobota i niedziela krew ale w b. malych ilosciach, czasem tylko zauwazalna po skorzystaniu z toalety. Problem polega na tym, ze powinnam udac sie na zastrzyk na endometrioze w 1 - 3 dnia nowego cyklu po laparo, a ja nie jestem pewna czy to krwawienie teraz to okres czy nie? Dodam jeszcze, ze cykle przez ostatni rok mam b. nieregularne tj np: 70,60, 40,50,30 dni - bardzo roznie, wystepuje tez u mnie krwawienie srodcykliczne - ale to raczej jako brazowe plamienie ( a teraz widze jednak krew). Dodatowo jestem faszerowana antybiotykami teraz gdyz nabawilam sie zapalenia pecherza oraz jedna z ran po laparo goi sie b. powoli - tak wiec w tym krotkim okresie po laparo doszly mi 3 antybiotyki, ktore moze mi tez namieszaly z cyklem? Jestem w kropce, nie wiem czy zglosic sie na ten zastrzyk dzisiaj (bylby to zalozmy 3 dzien cyklu) czy poczekac do nastepnego cyklu? A, zapomnialam dodac, ze mieszkam w UK i nie mam mozliwosci udania sie do gina.

Mam nadzieje, ze moj post nie jest zbyt zagmatwany, z gory dzieki za odpowiedzi!

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ