X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Plastry Systen50 24h
Odpowiedz

Plastry Systen50 24h

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was stosowała Plastry Systen50? Mam przepisane 1x1 co 3 dni przez 10 dni.
    Nie bardzo rozumiem jak je stosować. W ulotce jest informacja , ze jeden plaster przykleić na 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie dopytałam o to Lekarza :(

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam epizod z tymi plastrami. Miałam stosować 1 plaster co 4 dni. Czyli przyklejałam np. w poniedziałek o 18 i potem wymiana była w piątek o 18. Tak wytłumaczył mi lekarz. Jeden plaster miałam nosić 48h. Przyklejałam tuż nad pośladkiem.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce jest tak napisane, że 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie rozumiem tego zapisu od Lekarza: 1x1 co 3 dni przez 10 dni…

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    W ulotce jest tak napisane, że 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie rozumiem tego zapisu od Lekarza: 1x1 co 3 dni przez 10 dni…

A nie masz możliwości kontaktu z lekarzem, żeby dopytać?

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam :(
    Ja to rozumiem tak jak jest napisane w ulotce: 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy, ale sama już nie wiem

Matleena89 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ