Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Plastry Systen50 24h
Odpowiedz

Plastry Systen50 24h

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was stosowała Plastry Systen50? Mam przepisane 1x1 co 3 dni przez 10 dni.
    Nie bardzo rozumiem jak je stosować. W ulotce jest informacja , ze jeden plaster przykleić na 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie dopytałam o to Lekarza :(

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam epizod z tymi plastrami. Miałam stosować 1 plaster co 4 dni. Czyli przyklejałam np. w poniedziałek o 18 i potem wymiana była w piątek o 18. Tak wytłumaczył mi lekarz. Jeden plaster miałam nosić 48h. Przyklejałam tuż nad pośladkiem.

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ulotce jest tak napisane, że 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie rozumiem tego zapisu od Lekarza: 1x1 co 3 dni przez 10 dni…

• Matleena89 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karlaa wrote:
    W ulotce jest tak napisane, że 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy.
    Nie rozumiem tego zapisu od Lekarza: 1x1 co 3 dni przez 10 dni…

A nie masz możliwości kontaktu z lekarzem, żeby dopytać?

Kasia 03.12.2023 (39+6) | 3400g | 56cm ❤️
    age.png

Naturalna niespodzianka ❤️
    preg.png

Starania o pierwsze 👶 od 08.2018

08.2022 - start IVF -> 09.09. PUNKCJA -> mamy 6❄️ (zostały 4❄️)
  • Karlaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 maja 2023, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie mam :(
    Ja to rozumiem tak jak jest napisane w ulotce: 1 plaster przez 3 dni i 4 dnia wymiana na nowy, ale sama już nie wiem

Matleena89 lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ