Płodność - naturalne wspomagacze płodności
-
nick nieaktualny
Co do niepokolanka bardzo zaciekawiło mnie to co napisała Landryneczka, że pomaga przy NIEDOMODZE LUTEALNEJ. Mierzę temperaturę dopiero drugi cykl, ale już w pierwszym zaniepokoiło mnie to, że moja temperatura parę dni po owulacji stopniowo z każdym dniem leciała w dół. Gdyby było tak, że temperatura utrzymuje się a na sam koniec cyklu gwałtownie spada byłoby ok, ale u mnie leci cały czas w dół. Myślę, że może to świadczyć właśnie o niedomodze, ale na 100% nie jestem pewna. W związku z tym mam pytanie czy któraś z bardziej doświadczonych osób mogła by zerknąć na mój majowy wykres i coś więcej mi powiedzieć na ten temat? Obecnie mierzę temperaturę drugi cykl więc zobaczymy jak to będzie w tym cyklu, ale może ktoś mógł by już teraz mi coś podpowiedzieć czy powinnam zacząć stosować niepokalanka? Na pewno powiem o tym lekarzowi na następnej wizycie ale to dopiero za miesiąc albo i lepiej -
myszka123 wrote:Co do niepokolanka bardzo zaciekawiło mnie to co napisała Landryneczka, że pomaga przy NIEDOMODZE LUTEALNEJ. Mierzę temperaturę dopiero drugi cykl, ale już w pierwszym zaniepokoiło mnie to, że moja temperatura parę dni po owulacji stopniowo z każdym dniem leciała w dół. Gdyby było tak, że temperatura utrzymuje się a na sam koniec cyklu gwałtownie spada byłoby ok, ale u mnie leci cały czas w dół. Myślę, że może to świadczyć właśnie o niedomodze, ale na 100% nie jestem pewna. W związku z tym mam pytanie czy któraś z bardziej doświadczonych osób mogła by zerknąć na mój majowy wykres i coś więcej mi powiedzieć na ten temat? Obecnie mierzę temperaturę drugi cykl więc zobaczymy jak to będzie w tym cyklu, ale może ktoś mógł by już teraz mi coś podpowiedzieć czy powinnam zacząć stosować niepokalanka? Na pewno powiem o tym lekarzowi na następnej wizycie ale to dopiero za miesiąc albo i lepiej
A mozesz udostepnic swoj wykres???Ciezko cokolwiek powiedziec skoro nie widzi sie temoeratur i dluugosci fazy lutealnej -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wg mnie nie mialas jeszcze owulacji wiec o zadnym spadku nie ma co mowic na razie.......masz 2zaburzone temp ktore nie bierze sie pod uwage a reszta temp na podobnym niskim poziomie....Nie mialas plodnego sluzu do tej pory wiec org jeszcze nawetraczej nie przymierzal sie do owulacji
I taka mala dygresja nie sugeruj sie ovu wykresem to tylko komputerowe przeliczenia,,,Obserwuj siebie...Co do fazy lutealnej wahanie progesteronu w niej ejst normalne bo jest on wyrzucany sukcesywnie..Jesli twoja faza lutealna jest minimum 10dni nie masz w tym samym czasie plamien ani krwawien to te spadki nie sa jakies powazne..Nie masz wczesniejszego wykresu wiec ciezko sie odniesc do tych spadkow o ktorych mowilas ,,na tym nie masz jeszcze fazy lutealnej
A co do badan polecam fsh , lh i prolaktyna w 3dniu cyklu plus tsh bez wzgl na dzien,,,I po domniemanej owulacji 7,8dzien p.o zrobienie poziomu progesteronu.. -
nick nieaktualnyok dzięki za odpowiedź. Ja rozumiem że w tym cyklu jeszcze nie miałam owulacji ponieważ mogę się jej spodziewać koło 16-19 dc ale chodziło mi o poprzedni cykl w którym temperatura parę dni po owu zaczęła stopniowo lecieć w dół. dzięki za podpowiedzi badań Pozdrawiam
-