Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Podrażnienia po luteinie
Odpowiedz

Podrażnienia po luteinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kitku Debiutantka

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) czy przy stosowaniu luteiny dopochwowo stosujecie jakieś dodatkowo globulki nawilżające? Mam wrażenie, że po tygodniu stosowania zaczęła mnie podrażniać i pomyślałam o czymś takim, ale nigdzie nie znalazłam informacji, czy można je stosować razem z luteiną… luteinę biorę na noc, czy można stosować jednocześnie tego typu środki? Macie jakieś sugestie jak sobie radzić z tymi podrażnieniami?:(

• wojaniela Przyjaciółka

Wysłany: 7 lipca 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takiej sytuacji po konsultacji z lekarzem miałam zmienioną luteinę na inny progesteron. Lekarz powiedział, że luteina może powodowac takie podrażnienia i infekcje w konsekwencji. Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej się czuję przyjmując cyclogest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2022, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej będzie zmienić luteinę na inny lek. Ona podrażnianiestety tak jak pisze wojaniela:)

Paulina12345 lubi tę wiadomość

• Paulina12345 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitku wrote:
    Hej:) czy przy stosowaniu luteiny dopochwowo stosujecie jakieś dodatkowo globulki nawilżające? Mam wrażenie, że po tygodniu stosowania zaczęła mnie podrażniać i pomyślałam o czymś takim, ale nigdzie nie znalazłam informacji, czy można je stosować razem z luteiną… luteinę biorę na noc, czy można stosować jednocześnie tego typu środki? Macie jakieś sugestie jak sobie radzić z tymi podrażnieniami?:(

Cyclogest lub utrogestan. Ja po dwóch tabletkach luteiny od razu dostałam grzyba.

• kitku Debiutantka

Wysłany: 11 lipca 2022, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi, będę w takim razie prosić ginekologa o zmianę leku:)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ