Podrażnienia po luteinie
-
Hej:) czy przy stosowaniu luteiny dopochwowo stosujecie jakieś dodatkowo globulki nawilżające? Mam wrażenie, że po tygodniu stosowania zaczęła mnie podrażniać i pomyślałam o czymś takim, ale nigdzie nie znalazłam informacji, czy można je stosować razem z luteiną… luteinę biorę na noc, czy można stosować jednocześnie tego typu środki? Macie jakieś sugestie jak sobie radzić z tymi podrażnieniami?
-
W takiej sytuacji po konsultacji z lekarzem miałam zmienioną luteinę na inny progesteron. Lekarz powiedział, że luteina może powodowac takie podrażnienia i infekcje w konsekwencji. Z moich doświadczeń wynika, że najlepiej się czuję przyjmując cyclogest.
-
nick nieaktualny
-
kitku wrote:Hej:) czy przy stosowaniu luteiny dopochwowo stosujecie jakieś dodatkowo globulki nawilżające? Mam wrażenie, że po tygodniu stosowania zaczęła mnie podrażniać i pomyślałam o czymś takim, ale nigdzie nie znalazłam informacji, czy można je stosować razem z luteiną… luteinę biorę na noc, czy można stosować jednocześnie tego typu środki? Macie jakieś sugestie jak sobie radzić z tymi podrażnieniami?
Cyclogest lub utrogestan. Ja po dwóch tabletkach luteiny od razu dostałam grzyba. -