X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Połczyn-Zdrój. Sanatorium
Odpowiedz

Połczyn-Zdrój. Sanatorium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • AnnaLom Debiutantka

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chciałabym wiedzieć czy warto tam pojechać i czy komuś pomogło na niedrożne jajowody. Jakie opinie ?. Pozdrawiam

• Kluska Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaLom wrote:
    Hej. Chciałabym wiedzieć czy warto tam pojechać i czy komuś pomogło na niedrożne jajowody. Jakie opinie ?. Pozdrawiam
    Ja nie byłam w sanatorium ale przez 3 msc regularnie robiłam okladyny borowinowe ich borowiną. Bardzo miłe to było ale niestety nie pomogło.

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2022, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie byłam, ale zaczęłam okłady w domu, owulacja przyspieszyła mi się o 4 dni i w tym cyklu się udało, więc wierzę w jej właściwości 😉 miałam 2x hsg w sierpniu i wrześniu 😉

07.23 Misia 🩷👶
  • Doris123 Koleżanka

Wysłany: 27 grudnia 2022, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ja też nie byłam, ale zaczęłam okłady w domu, owulacja przyspieszyła mi się o 4 dni i w tym cyklu się udało, więc wierzę w jej właściwości 😉 miałam 2x hsg w sierpniu i wrześniu 😉

A mogłabyś zdradzić jak robić okłady? I gdzie kupowałaś borowinę?

• Kluska Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:
    Kupowałam w płatach na allegro. Taki płat w woreczku podgrzewa się w ciepłej wodzie zgodnie z instrukcją. Potem rozcina się folię i kładziemy "błotem" do skóry. Moja mama właśnie wróciła z sanatorium i korzystali z takiej samej borowiny jak ja.
    Kupowałam między innymi tą
    https://allegro.pl/oferta/polczynska-borowina-kuracja-domowa-5-x-450-gram-11688920571?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=968064c8-b8e2-438d-bf4e-70ad3c3a585b#

age.png

Artvimed Kraków

5 dpt 🍀 12.42
    7 dpt 🍀 44.73
    9 dpt 🍀 100.2
    12 dpt 🍀 351.0
    14 dpt 🍀 630.3
    16 dpt 🍀1402.0
    19 dpt 💚 3088.0
    27 dpt mamy bijące ❤️

30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
    10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
    21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF

👱‍♀️87, 🧔 86

♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne

💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
    💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
    💊Wysokie NK maciczne- encorton
    💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej

♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super.
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doris123 wrote:

Ja akurat na kosmetyki-terra 😉 10 okładów łącznie. Tak jak pisze wyżej Kluska, zresztą instrukcja jest też dołączona 😉 ja dodatkowo kładłam na nie gorący termofor i ręcznik, żeby trzymało ciepło. Temperatura była na pewno ciut wyższa niż zalecana, ale dla mnie były za zimne kładzione same. No i zadziałało 😉

07.23 Misia 🩷👶
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ