X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Biobio3 Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja, po wizycie dla uspokojenia głowy :) Maluch CRL 1,8 cm, serduszko bije <3 Idealnie z aplikacją Preglife 8 +2 <3

W środę wizyta w klinice, pewnie jedna z ostatnich :) Oby 🤞

No i zaczynam myśleć powoli co dalej :)

Zapisałam się do mojej ginekolog gdzie chcę prowadzić ciążę na 29.07 - z moim szczęściem idzie na urlop w sierpniu i wraca we wrześniu 🤦‍♀️ więc zrobię u niej pierwsze badanie - na prenatalne wezmę skierowanie, i we wrześniu na kolejną kontrolę....

Emfanka cieszę się razem z Tobą 🙂

Ps : długo się zastanawiałam gdzie dalej prowadzić ciążę również mam swoją Panią ginekolog jest bardzo empatyczna taka wiesz wizyta jak z przyjaciółką ale jednak wolę konkretną rękę doc B jego spokój opakowanie i po rozmowie z mężem stwierdziliśmy , że zostajemy dalej na prowadzenia

Emfanka lubi tę wiadomość

2019 -32 tc 👼💔💔
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja, po wizycie dla uspokojenia głowy :) Maluch CRL 1,8 cm, serduszko bije <3 Idealnie z aplikacją Preglife 8 +2 <3

Zapisałam się do mojej ginekolog gdzie chcę prowadzić ciążę na 29.07 - z moim szczęściem idzie na urlop w sierpniu i wraca we wrześniu 🤦‍♀️ więc zrobię u niej pierwsze badanie - na prenatalne wezmę skierowanie, i we wrześniu na kolejną kontrolę....

Emfanka kolejny kroczek 🙂 cieszę się i wszystkiego dobrego dla Was 😘 Zosia jest coraz bardziej wymagająca i brak czasu aby zaglądać.

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
    🌈 Urodziła się Zosia w 36 tc z wagą 2850 g .
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa jak dobrze pamiętam Ciebie prowadzili hematologiczne lekarze z instytutu w Warszawie ? Jaki jest okres oczekiwania? W Poznaniu nie ma dobrych specjalistów od krzepnięcia czeka mnie kontrola za pół roku dzwoniłam do Krakowa i Prof Udas terminy praktycznie brak jest lista rezerwowych profesor mało przyjmuje .

Starania od 2018 roku .Poronienie 10 tc 💔,poronienie 18 tc 💔( zator i zawał łożyska) ,ciąża pozamaciczna -brak jajowodu ,wodniak - brak kolejnego jajowodu.
    2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatkaagatka wrote:
    Dominikaaa jak dobrze pamiętam Ciebie prowadzili hematologiczne lekarze z instytutu w Warszawie ? Jaki jest okres oczekiwania? W Poznaniu nie ma dobrych specjalistów od krzepnięcia czeka mnie kontrola za pół roku dzwoniłam do Krakowa i Prof Udas terminy praktycznie brak jest lista rezerwowych profesor mało przyjmuje .

Napiszę wszystko ma priv 🙂 Zgadza się dlatego chciałam rodzić w Warszawie i na końcówkę ciąży od doc przeszłam do Warszawy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 09:28

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

U mnie 8 +1 🙂 Zrobiłam kartkę odstawienia accofilu odliczam ,skreślam jeszcze cztery dni tak mi ten lek dał w kość 🙈

agatkaagatka, OlgaW, Emfanka lubią tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
    Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
    Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
    12.08.2025 prenatalne ok
  • agatkaagatka Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Napiszę wszystko ma priv 🙂 Zgadza się dlatego chciałam rodzić w Warszawie i na końcówkę ciąży od doc przeszłam do Warszawy.

Dziękuję 🙂

2 x ivf
    FET❄️5.1.1.
  • C.B.3 Znajoma

Wysłany: 20 lipca, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny 🙂

Emfanka ,Dziewczynka jesteśmy na podobnym etapie ciąży u mnie 8+ 5 moim prowadzącym dr T postanowiłam napisać miałyśmy transfer w podobnym czasie trzymam za Was kciuki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 06:32

Emfanka, Dziewczynka lubią tę wiadomość

• Emfanka Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.B.3 wrote:
    Część dziewczyny 🙂

Emfanka ,Dziewczynka jesteśmy na podobnym etapie ciąży u mnie 8+ 5 moim prowadzącym dr T postanowiłam napisać miałyśmy transfer w podobnym czasie trzymam za Was kciuki ✊

Witamy :) i tez mocno trzymamy kciuki!!!

Ja od wczoraj umieram, migrena plus mdłości, dodatkowo w nocy nie mogę spać :(

Jeszcze mnie wszystko ciągnie :(

Dotipik, Dziewczynka lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ⏳13.08 - prenatalne
  • C.B.3 Znajoma

Wysłany: 21 lipca, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

Niby w tym tygodniu jest najwyższe stężenie hormonu bhcg objawy właśnie mogą być najsilniejsze chodziłam do pracy w piątek pierwszy raz pół dnia musiałam siedzieć w WC z głową w dół czas na L4 samopoczucie również średnie ciągnięcia o których piszesz nie mogę za długo siedzieć inaczej zaczyna ciągnąć całe podbrzusze .

• Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:

Emfanka damy radę ✊🙂

U mnie po wizycie u doc bobas rośnie prawidłowo ale zrobiły się aż trzy krwiaki 🙈 na chwilę obecną bez objawów jeden daleko od ciąży bez wpływu pozostałe dwa dość spore już tak do następnej wizyty za tydzień nospa i relanium zobaczymy w jaką stronę to pójdzie mam się na maxa oszczędzać .

Maja93, Michasia🌸 lubią tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
    Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
    Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
    12.08.2025 prenatalne ok
  • Emfanka Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Emfanka damy radę ✊🙂

U mnie po wizycie u doc bobas rośnie prawidłowo ale zrobiły się aż trzy krwiaki 🙈 na chwilę obecną bez objawów jeden daleko od ciąży bez wpływu pozostałe dwa dość spore już tak do następnej wizyty za tydzień nospa i relanium zobaczymy w jaką stronę to pójdzie mam się na maxa oszczędzać .

Oby!

Ja w środę poprosze o pierwsze zwolnienie na tydzień... Bo nie jestem w stanie wysiedzieć jednak przy komputerze :(

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ⏳13.08 - prenatalne
  • Maja93 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Emfanka damy radę ✊🙂

W tam razie wypoczywaj 🙂

• Maja93 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Oby!

Ja w środę poprosze o pierwsze zwolnienie na tydzień... Bo nie jestem w stanie wysiedzieć jednak przy komputerze :(

Dacie radę ✊

U mnie wymioty i nudności do 17 tc praktycznie ten czas wycięty z życiorysu okresami miałam serdecznie dosyć potem zaczęłam czuć się bardzo dobrze docent na każdej wizycie powtarzał aby łapać takie dni cieszyć się może być różnie na dalszym etapie łącznie z samopoczuciem .Emfanka wierzę , że nadejdą dni lepszego samopoczucia teraz zadbaj o siebie 😘

• Michasia🌸 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Oby!

Emfanka czasami wystarczy zwolnić tempo L4 to dobry pomysł życzę dużo sił

Ona39 lat .On 40 lat
    endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Michasia🌸 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    C.B.3 wrote:
    Część dziewczyny 🙂

Powodzenia 🙂

Ona39 lat .On 40 lat
    endometrium główny problem pomogły wlewy z osocza.
    3 x ivf 3 transfer udany 🙂
  • Sukienka Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 04:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka kciuki za sprawę z krwiakami wypoczywaj dokładnie nie pamiętam ile u mnie trwało z którymś USG było czysto 🙂

IVF 2024 .
    4 ❄️❄️❄️❄️
    1 transfer bhcg 0,2
    2 transfer bhcg 330 ,720 ,1629 .
    19.02.2025 jest ♥️
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, próbowałam przekopać wątek, ale jest tego zbyt dużo.
    Czy możecie mi wskazać u jakich lekarzy na Polnej się leczycie i jak wrażenia? Chyba że macie moc dobrej pamięci i jesteście w stanie mnie przekierować do któreś strony wątku?

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Czy możecie mi wskazać u jakich lekarzy na Polnej się leczycie i jak wrażenia? Chyba że macie moc dobrej pamięci i jesteście w stanie mnie przekierować do któreś strony wątku?

Część.Zapraszam na priv wcześniej leczyłam się w Medart teraz na Polnej opiszę jedno i drugie miejsce zostawiając decyzję do wyboru .

AnMiPe lubi tę wiadomość

• Emfanka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:

Ja jestem obecnie u doc JWB - i jestem baardzo zadowolona :) W sumie jak Mama_Hani przeszłam z Medart. Jak co pisz priv :)

Miałam styczność z doc T. (robił mi jedno czy dwa badania - też wszystko w porządku).

Ogólnie na plus również wszystkie Położne :)

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

4 zarodki - 1 prawidłowy

Zmiana kliniki

5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ⏳13.08 - prenatalne
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka wrote:
    Ja jestem obecnie u doc JWB - i jestem baardzo zadowolona :) W sumie jak Mama_Hani przeszłam z Medart. Jak co pisz priv :)

Miałam styczność z doc T. (robił mi jedno czy dwa badania - też wszystko w porządku).

Ogólnie na plus również wszystkie Położne :)

Emfanka to nie jest jakiś atak czy coś chodzi o tytuły naukowe opowiem swoje doświadczenie .Na Polnej docenta ma tylko Doc Brązert i Ożegowska reszta ma dr .n .m kiedyś nie zwracałam na to uwagi leżąc w ciąży z córką jeden profesor zjechał za zwracanie się Panie doktorze jak trafiłam na dr Brązerta jeszcze nie miał docent powiedziałam do Niego Panie Profesorze poprostu się uśmiechnął powiedział jeszcze nie może kiedyś.Lekarze są różni niektórzy bardzo mocno przywiązują do tytułów i potem mogą być nieprzyjemności 🙈

‹‹ 199 200 201 202 203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ