Polna IN VITRO
-
WIADOMOŚĆ
-
Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:52
Milka🙂, Biobio3, Krokodyl, Dziewczynka, Login, PaulinaP, Wiktoria●, Michasia🌸, Sukienka, Bezova lubią tę wiadomość
-
Malwina02 wrote:Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?
Wejdę w słowo można robić nie ma wpływu.
Malwina02 lubi tę wiadomość
Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻 -
Dziewczynka wrote:Biobio3 jak sie czujesz ?
Bezsenna noc 😅? Czuje sie całkiem dobrze z maluchem wszystko dobrze jedynie blizna do ścisłej obserwacji mam częściej ktg leki dalej bez zmian ale prof mowił, że jak doc wroci to ma odstawić jeśli bedzie potrzeba ruszyłam z wyprawką przyjaciółka dużo pomaga sporo wypoczywam a Ty jak sie czujesz ?
Dziewczynka, Wiktoria●, Paniwiosna, ewelina_30 lubią tę wiadomość
-
Biobio3 wrote:Bezsenna noc 😅? Czuje sie całkiem dobrze z maluchem wszystko dobrze jedynie blizna do ścisłej obserwacji mam częściej ktg leki dalej bez zmian ale prof mowił, że jak doc wroci to ma odstawić jeśli bedzie potrzeba ruszyłam z wyprawką przyjaciółka dużo pomaga sporo wypoczywam a Ty jak sie czujesz ?
A jak😂 leżę i spoglądam przez okno jeszcze mamy światełka śpię w innym pokoju coraz częściej wstaje siku aby nie spuszczać rolet ( niech mąż sobie smacznie śpi) Szczerze za bardzo mie mogę narzekać wczoraj zrobiłam przysiad sprawna jeszcze jestem 😂 samopoczucie w miarę dobre jedynie z jedzeniem bardziej płynne konsystencje żołądek mocny ucisk na żołądek 🙈Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Malwina02 wrote:Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?
Accofil bez zmian niektóre leki mogą wpływać na ilość ( lepiej robić później) DNA czsami jakoś różnie mówią dane z literatury ale accofil spokojnie.
Malwina02 lubi tę wiadomość
Hania🧑
14.10.2025 7+3 jest ♥️
18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 -
Dziewczynka wrote:A jak😂 leżę i spoglądam przez okno jeszcze mamy światełka śpię w innym pokoju coraz częściej wstaje siku aby nie spuszczać rolet ( niech mąż sobie smacznie śpi) Szczerze za bardzo mie mogę narzekać wczoraj zrobiłam przysiad sprawna jeszcze jestem 😂 samopoczucie w miarę dobre jedynie z jedzeniem bardziej płynne konsystencje żołądek mocny ucisk na żołądek 🙈
Od rana hematolog za chwile jadę na fizjo kręgosłupa pozostały dzień wypoczynek 🙂 -
My po wizycie

Przepływy dobre, ilość wód dobra, szyjka prawie 3cm.
Młody 2200 - myślałam, że urośnie więcej, ale mówią, że jest ok, ja za to przybrałam w tydzień 1.5kg, ale to może być efekt stresu/sterydow/antybiotyku i gorszego spanka…
Ogólnie zaczyna się mówić optymistycznie o 37 tygodniu, ponieważ wszystko wyglada ok 👌
Bezova, Dziewczynka lubią tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
✅ wszystkie prenatalne prawidłowe -
Gratulacje!❤️ Również nigdzie nie widziałam żeby Accofil był przeszkodą do badań, jedynie heparyna. Gdzieś pisali, ze dla Nifty trzeba odstawić ją na jeden dzień, a dla Feliatest nie ma różnicy.Malwina02 wrote:Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?
Ostatnio czuję się dużo lepiej ale 2 tygodnie do kolejnej wizyty byly dla mnie nie do wytrzymania i właśnie czekam w kolejce w Medicover na USG😅 Idę do lekarki, która prowadziła mnie na początku mojej niepłodnej drogi, od pierwszej stymulacji minęły 3 lata. Fajnie będzie się pokazać❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 11:49
Dziewczynka, Emfanka lubią tę wiadomość
-
Biobio3 wrote:Od rana hematolog za chwile jadę na fizjo kręgosłupa pozostały dzień wypoczynek 🙂
Ja musze załatwić opinie ortopedy na szczescie terminy są dość szybkie 🙂Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Dziewczynka wrote:Dziewczyny pytanie odnośnie bankowania krwi pępowinowej? Za / przeciw?
Na dzień dzisiejszy mamy ogromny postęp medycyny sztuczna inteligencja itd nie wiemy czy za 10 /15 lat sznur pępowinowy nam sie przyda .Jedyne sensowne dowody naukowe mówią o bankowaniu krwi drugiego dziecka aby uratować życie pierwszego w przypadku białaczki. Pierwsze dziecko w przypadku białaczki nie może być leczone własną krwią pępowinową .Wcześniej trzeba wdrożyć proces odpepnienia dziecka aby była sensowna ilość w praktyce bywa z tym różnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 13:36
Hania🧑
14.10.2025 7+3 jest ♥️
18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙 -
Mama_Hani wrote:Na dzień dzisiejszy mamy ogromny postęp medycyny sztuczna inteligencja itd nie wiemy czy za 10 /15 lat sznur pępowinowy nam sie przyda .Jedyne sensowne dowody naukowe mówią o bankowaniu krwi drugiego dziecka aby uratować życie pierwszego w przypadku białaczki. Pierwsze dziecko w przypadku białaczki nie może być leczone własną krwią pępowinową .Wcześniej trzeba wdrożyć proces odpepnienia dziecka aby była sensowna ilość w praktyce bywa z tym różnie.
Bardzo dziękuje 🙂Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Emfanka jakie piękne wieści 🙂 w trzecim trymestrze jest największy przyrost wagi 🫣
Emfanka lubi tę wiadomość
Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
Transfer 11.06.2025
8.07.2025 jest ♥️
Dziewczynka nie bankujemy .Kilka lat temu szkoły rodzenia banki bardzo polecały wiadomo po części taka rola ale w dużej mierze było granie na emocjach rodziców po drugie postep medycyny
-
Maleństwo rośnie książkowo, mamy 1,5cm ☺️ Wmawiam sobie, ze odetchnę po 1 trymestrze ale nie wiem czy to prawda😅 Detektor tętna płodu od 12 tyg. - macie? Używacie? Bo tak myślę czy to by za jakiś czas nie załatwiło sprawy z moimi paranojami czy z dzieckiem wszystko ok
Emfanka lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Maleństwo rośnie książkowo, mamy 1,5cm ☺️ Wmawiam sobie, ze odetchnę po 1 trymestrze ale nie wiem czy to prawda😅 Detektor tętna płodu od 12 tyg. - macie? Używacie? Bo tak myślę czy to by za jakiś czas nie załatwiło sprawy z moimi paranojami czy z dzieckiem wszystko ok
16 tc od trzech dni używam 🙂 Koleżanka zaczynała od 11 tc niby im później tym lepiej łatwiej odróżnić tętno bobasa od innych szmerów i zdecydowanie łatwiej znaleźć.
Bezova lubi tę wiadomość
-
Bezova wrote:Maleństwo rośnie książkowo, mamy 1,5cm ☺️ Wmawiam sobie, ze odetchnę po 1 trymestrze ale nie wiem czy to prawda😅 Detektor tętna płodu od 12 tyg. - macie? Używacie? Bo tak myślę czy to by za jakiś czas nie załatwiło sprawy z moimi paranojami czy z dzieckiem wszystko ok
Super 🙂 U mnie samopoczucie koszmarne dzisiaj odlot w kosmos zmiana pogody mamy prawie 8 tc obraz usg mieliśmy kilka dni do przodu coraz bliżej odstawienia accofili liczę, że będzie chociaż ciut lepiej 🥲 -
Mamy, używaliśmy regularnie od 14tc
I tak pomagał
Bezova lubi tę wiadomość
🙍♂️88' 🙍♀️89'. 🐶😸😸
06.2022 💉 IVF krótki protokół
2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌
08.2022 💉 IVF krótki protokół
4 zarodki - 1 prawidłowy
Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami
04.2023 transfer nieudany 💔
08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty
Zmiana kliniki
01.2025 💉 IVF krótki protokół
5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️
03.2025 laparoskopia zwiadowcza
usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
❄️ 5.1.1 transfer 9.06
beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
✅ 02.07 mamy serduszko
✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
✅ wszystkie prenatalne prawidłowe