Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Polna IN VITRO
Odpowiedz

Polna IN VITRO

Oceń ten wątek:
  • Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia, 17:52

Milka🙂, Biobio3, Krokodyl, Dziewczynka, Login, PaulinaP, Wiktoria●, Michasia🌸, Sukienka, Bezova lubią tę wiadomość

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 13 stycznia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina02 wrote:
    Jest ❤️ wszystko prawidłowo krwiak niestety jeszcze jest zostaje 2x prolutex na kolejnej wizycie zobaczymy co dalej.Bezova masz jakieś info odnośnie accofilu i badań wolnego DNA płodowego 🤔 Niby nie ma przeciwskazań w sumie dopytam na kolejnej wizycie .Jak sie czujesz ?

Wejdę w słowo można robić nie ma wpływu.

Malwina02 lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień po operacji leczenie dr Janowiec.Trzy procedury ivf.
    Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
    Sanco Pro czekamy na chłopca 🐻
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biobio3 jak sie czujesz ?

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Biobio3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Biobio3 jak sie czujesz ?

Bezsenna noc 😅? Czuje sie całkiem dobrze z maluchem wszystko dobrze jedynie blizna do ścisłej obserwacji mam częściej ktg leki dalej bez zmian ale prof mowił, że jak doc wroci to ma odstawić jeśli bedzie potrzeba ruszyłam z wyprawką przyjaciółka dużo pomaga sporo wypoczywam a Ty jak sie czujesz ?

Dziewczynka, Wiktoria●, Paniwiosna, ewelina_30 lubią tę wiadomość

2019 -32 tc 👼💔💔 (CC )
    Ivf 2 transfery ❌
    3 transfer 💙
    2025 -Sanco Pro🌈 chłopiec
    23.12.2025 trzecie badanie prenatalne 1700g

preg.png
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 01:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biobio3 wrote:
    Bezsenna noc 😅? Czuje sie całkiem dobrze z maluchem wszystko dobrze jedynie blizna do ścisłej obserwacji mam częściej ktg leki dalej bez zmian ale prof mowił, że jak doc wroci to ma odstawić jeśli bedzie potrzeba ruszyłam z wyprawką przyjaciółka dużo pomaga sporo wypoczywam a Ty jak sie czujesz ?

A jak😂 leżę i spoglądam przez okno jeszcze mamy światełka śpię w innym pokoju coraz częściej wstaje siku aby nie spuszczać rolet ( niech mąż sobie smacznie śpi) Szczerze za bardzo mie mogę narzekać wczoraj zrobiłam przysiad sprawna jeszcze jestem 😂 samopoczucie w miarę dobre jedynie z jedzeniem bardziej płynne konsystencje żołądek mocny ucisk na żołądek 🙈

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina02 wrote:

Accofil bez zmian niektóre leki mogą wpływać na ilość ( lepiej robić później) DNA czsami jakoś różnie mówią dane z literatury ale accofil spokojnie.

Malwina02 lubi tę wiadomość

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
    18.11.2025 pierwsze badanie prenatalne test panorama 💙
  • Biobio3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    A jak😂 leżę i spoglądam przez okno jeszcze mamy światełka śpię w innym pokoju coraz częściej wstaje siku aby nie spuszczać rolet ( niech mąż sobie smacznie śpi) Szczerze za bardzo mie mogę narzekać wczoraj zrobiłam przysiad sprawna jeszcze jestem 😂 samopoczucie w miarę dobre jedynie z jedzeniem bardziej płynne konsystencje żołądek mocny ucisk na żołądek 🙈

Od rana hematolog za chwile jadę na fizjo kręgosłupa pozostały dzień wypoczynek 🙂

2019 -32 tc 👼💔💔 (CC )
    Ivf 2 transfery ❌
    3 transfer 💙

preg.png
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie :)

Przepływy dobre, ilość wód dobra, szyjka prawie 3cm.

Młody 2200 - myślałam, że urośnie więcej, ale mówią, że jest ok, ja za to przybrałam w tydzień 1.5kg, ale to może być efekt stresu/sterydow/antybiotyku i gorszego spanka…

Ogólnie zaczyna się mówić optymistycznie o 37 tygodniu, ponieważ wszystko wyglada ok 👌

Bezova, Dziewczynka lubią tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ✅ wszystkie prenatalne prawidłowe
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwina02 wrote:
    Gratulacje!❤️ Również nigdzie nie widziałam żeby Accofil był przeszkodą do badań, jedynie heparyna. Gdzieś pisali, ze dla Nifty trzeba odstawić ją na jeden dzień, a dla Feliatest nie ma różnicy.
    Ostatnio czuję się dużo lepiej ale 2 tygodnie do kolejnej wizyty byly dla mnie nie do wytrzymania i właśnie czekam w kolejce w Medicover na USG😅 Idę do lekarki, która prowadziła mnie na początku mojej niepłodnej drogi, od pierwszej stymulacji minęły 3 lata. Fajnie będzie się pokazać❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 11:49

Dziewczynka, Emfanka lubią tę wiadomość

preg.png
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biobio3 wrote:
    Od rana hematolog za chwile jadę na fizjo kręgosłupa pozostały dzień wypoczynek 🙂

Ja musze załatwić opinie ortopedy na szczescie terminy są dość szybkie 🙂

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie odnośnie bankowania krwi pępowinowej? Za / przeciw?

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Dziewczyny pytanie odnośnie bankowania krwi pępowinowej? Za / przeciw?

Na dzień dzisiejszy mamy ogromny postęp medycyny sztuczna inteligencja itd nie wiemy czy za 10 /15 lat sznur pępowinowy nam sie przyda .Jedyne sensowne dowody naukowe mówią o bankowaniu krwi drugiego dziecka aby uratować życie pierwszego w przypadku białaczki. Pierwsze dziecko w przypadku białaczki nie może być leczone własną krwią pępowinową .Wcześniej trzeba wdrożyć proces odpepnienia dziecka aby była sensowna ilość w praktyce bywa z tym różnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia, 13:36

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Hani wrote:
    Na dzień dzisiejszy mamy ogromny postęp medycyny sztuczna inteligencja itd nie wiemy czy za 10 /15 lat sznur pępowinowy nam sie przyda .Jedyne sensowne dowody naukowe mówią o bankowaniu krwi drugiego dziecka aby uratować życie pierwszego w przypadku białaczki. Pierwsze dziecko w przypadku białaczki nie może być leczone własną krwią pępowinową .Wcześniej trzeba wdrożyć proces odpepnienia dziecka aby była sensowna ilość w praktyce bywa z tym różnie.

Bardzo dziękuje 🙂

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Dziewczynka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emfanka jakie piękne wieści 🙂 w trzecim trymestrze jest największy przyrost wagi 🫣

Emfanka lubi tę wiadomość

Transfer 11.06.2025
    8.07.2025 jest ♥️
  • Mama_Hani Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka wrote:
    Bardzo dziękuje 🙂

Temat komórek macierzystych do wielu schorzeń można namnażać np z tkanki tłuszczowej.

Hania🧑
    14.10.2025 7+3 jest ♥️
  • Biobio3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka nie bankujemy .Kilka lat temu szkoły rodzenia banki bardzo polecały wiadomo po części taka rola ale w dużej mierze było granie na emocjach rodziców po drugie postep medycyny

2019 -32 tc 👼💔💔 (CC )
    Ivf 2 transfery ❌
    3 transfer 💙

preg.png
  • Bezova Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maleństwo rośnie książkowo, mamy 1,5cm ☺️ Wmawiam sobie, ze odetchnę po 1 trymestrze ale nie wiem czy to prawda😅 Detektor tętna płodu od 12 tyg. - macie? Używacie? Bo tak myślę czy to by za jakiś czas nie załatwiło sprawy z moimi paranojami czy z dzieckiem wszystko ok

Emfanka lubi tę wiadomość

preg.png
  • Login Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:
    Maleństwo rośnie książkowo, mamy 1,5cm ☺️ Wmawiam sobie, ze odetchnę po 1 trymestrze ale nie wiem czy to prawda😅 Detektor tętna płodu od 12 tyg. - macie? Używacie? Bo tak myślę czy to by za jakiś czas nie załatwiło sprawy z moimi paranojami czy z dzieckiem wszystko ok

16 tc od trzech dni używam 🙂 Koleżanka zaczynała od 11 tc niby im później tym lepiej łatwiej odróżnić tętno bobasa od innych szmerów i zdecydowanie łatwiej znaleźć.

Bezova lubi tę wiadomość

• Malwina02 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

Super 🙂 U mnie samopoczucie koszmarne dzisiaj odlot w kosmos zmiana pogody mamy prawie 8 tc obraz usg mieliśmy kilka dni do przodu coraz bliżej odstawienia accofili liczę, że będzie chociaż ciut lepiej 🥲

Cd56 ,cd138✅️
    29 lat👩‍🦰 30 lat 👨

preg.png
  • Emfanka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezova wrote:

Mamy, używaliśmy regularnie od 14tc :)

I tak pomagał :)

Bezova lubi tę wiadomość

🙍‍♂️88' 🙍‍♀️89'. 🐶😸😸

06.2022 💉 IVF krótki protokół
    2 zarodki - oba nieprawidłowe ❌

08.2022 💉 IVF krótki protokół
    4 zarodki - 1 prawidłowy

Biopsje endometrium - wykryte zapalenie - leczenie wlewami/antybiotykami

04.2023 transfer nieudany 💔
    08.2023💔 naturals - poronienie samoistne w 4 tyg
    03.2024 💔 naturals - ciąża pozamaciczna, laparoskopia - prawy jajowód usunięty

Zmiana kliniki

01.2025 💉 IVF krótki protokół
    5 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️

03.2025 laparoskopia zwiadowcza
    usunięcie lewego jajowodu z powodu wodniaka/koagulacja zalążków endometrium otrzewnego/usunięcie zrostów
    ❄️ 5.1.1 transfer 9.06
    beta 9 dpt - 87,1 beta 11 dpt - 320 beta 14 dpt - 1168 (dla kliniki), beta 15 dpt - 1725, beta 16dpt - 3350
    ✅ 02.07 mamy serduszko
    ✅ 18.07 - USG kontrolne CRL 1,8 cm ❤️
    ✅ 31.07 - SANCO prawidłowe - będzie 🩵
    ✅ wszystkie prenatalne prawidłowe
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ