X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną POSIEW NASIENIA
Odpowiedz

POSIEW NASIENIA

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • pysia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) maz ma w poniedzialek miec badanie nasienia i chcialam tez zrobic posiew- co to jest ? tzn ze musi przyniesc tez poranny mocz czy nie? bo nie chce wyjsc na glupia przed tymi laborantkami :) a nie znam sie :) z gory dzieki :**

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2013, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, ale najlepiej zadzwonić i zapytać w laboratorium... ale jeżeli ma to być posiew nasienia to po co mocz??? nie wiem chyba że jedno z drugim ma coś wspólnego...
    Jeżeli to już w poniedziałek czyli jutro a nie wiesz co zrobić to może zabrać też i mocz w razie potrzeby... a nie musi zaraz im wręczać pojemniczka z moczem jak się upomną to wtedy :D

pysia lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    posiew można zrobić z moczu i z nasienia jeśli maz robi badanie nasienia lepiej w tym czasie nie robić posiewu nasienia ponieważ zaburzy to wyniki badań posiew najlepiej zrobić w innym dniu tu już wstrzemięźliwość nie jest wymagana ;)

vanessa, pysia lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, bo wlasnie oddalismy nasienie. Badanie ogolne + posiew .. jak bardzo moze to zaburzyc wyniki ?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysia wrote:
    oj szkoda ze wczesniej nie wiedzialam, bo wlasnie oddalismy nasienie. Badanie ogolne + posiew .. jak bardzo moze to zaburzyc wyniki ?

wiadomo że ilość będzie mniejsza...

więc jak dostaniecie wyniki to trzeba na to brać poprawkę, pamiętaj by lekarzowi zwrócić uwagę ze posiew i badanie nasienia było robione z tej samej próbki...

w razie pytań o nasienie zapraszamy na watek męski tam wsyzstko o badaniach i takich tam :)

pysia lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Pola7 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Jutro jedziemy z mężem do placówki Medicover. Pani z infolinii powiedziała, że można w ich placówkach wykonać badanie nasienia. W pierwszej kolejności zapisała nas do internisty po skierowanie. Nie wiem czy Pani mnie w ogóle zrozumiała. Czy ktoś robił takie badanie w Medicoverze? Uderzyłam tam bo mąż ma kartę do Medicovera-więc po co płacić...

09.2015 - 1 ICSI :-)
    06.2016 -Mój Cud ❤

2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
    2018 - 3 ICSI
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ