X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Potrzebuję porady, zaburzenia czynności przysadki, PCOS, hashimoto, niedoczynność
Odpowiedz

Potrzebuję porady, zaburzenia czynności przysadki, PCOS, hashimoto, niedoczynność

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • NattNatt Nowa

Wysłany: 30 września 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mam pytanie, może któraś z Was się na tym zna albo chociaż orientuje, bo ja już się pogubiłam zupełnie
    Byłam u ginekologa-endokrynologa z wynikami badań wyszła mi tam lekko podwyższona prolaktyna, lh 13 i dhea so4 412 za wysokie i fsh 6, stosunek lh:fsh wynosi 2,15 i podobno to oznacza PCOS, ale pani doktor powiedziała, że PCOS jeszcze nie mam, ale z badań wynika, że za jakiś czas może mi się zacząć, ale za to powiedziała, ze te wyniki świadczą o zaburzeniach czynnościowych przysadki, których nie da się w żaden sposób leczyć, ze tak u mnie już to jest i, ze jak tylko będę odstawiała leki hormonalne (zmieniła mi duphaston na coś o nazwie primolut nor, bo tamten powiedziała, ze był dla mnie za słaby ) to na nowo będę mieć cykle 100 dniowe ( z hormonami mam 27 dniowe ), bo przy okazji mój organizm nie produkuje progesteronu i jeszcze na każdym usg mam sporo za grube endometrium. Ale wszyscy piszą i w internecie wyczytałam, ze zaburzenia przysadki są przy stosunku niższym niż 1. To jak to jest z tą przysadka i co te zaburzenia czynnościowe, których nie da się wyleczyć dla mnie oznaczają, bo co wizytę dowiaduje się coś nowego co w moim organizmie nie działa, a mam dopiero 20 lat Oprócz tego mam jeszcze niedoczynność tarczycy i hashimoto

• Nadzieja28 Autorytet

Wysłany: 1 października 2020, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NattNatt wrote:
    Hej mam pytanie, może któraś z Was się na tym zna albo chociaż orientuje, bo ja już się pogubiłam zupełnie
    Byłam u ginekologa-endokrynologa z wynikami badań wyszła mi tam lekko podwyższona prolaktyna, lh 13 i dhea so4 412 za wysokie i fsh 6, stosunek lh:fsh wynosi 2,15 i podobno to oznacza PCOS, ale pani doktor powiedziała, że PCOS jeszcze nie mam, ale z badań wynika, że za jakiś czas może mi się zacząć, ale za to powiedziała, ze te wyniki świadczą o zaburzeniach czynnościowych przysadki, których nie da się w żaden sposób leczyć, ze tak u mnie już to jest i, ze jak tylko będę odstawiała leki hormonalne (zmieniła mi duphaston na coś o nazwie primolut nor, bo tamten powiedziała, ze był dla mnie za słaby ) to na nowo będę mieć cykle 100 dniowe ( z hormonami mam 27 dniowe ), bo przy okazji mój organizm nie produkuje progesteronu i jeszcze na każdym usg mam sporo za grube endometrium. Ale wszyscy piszą i w internecie wyczytałam, ze zaburzenia przysadki są przy stosunku niższym niż 1. To jak to jest z tą przysadka i co te zaburzenia czynnościowe, których nie da się wyleczyć dla mnie oznaczają, bo co wizytę dowiaduje się coś nowego co w moim organizmie nie działa, a mam dopiero 20 lat Oprócz tego mam jeszcze niedoczynność tarczycy i hashimoto
    Tez mam hashi biorę metrów 75 bo eutyroxu nie moge, przy pcos podaje się tez metformax najmniejsza dawka 1500 brałam jeszcze steryd na lh i lek na prolaktyna za wysoka. Nie wiem jak w twoim przypadku ale ja chodziłam dwa lata do ginekologa endokrynologa i nic z tego nie było aż w końcu poszłam do kliniki i ruszyliśmy z badaniam bo dwa lata dla mnie to długo lekarZe uważają ze dwa lata starań to początek i nie chce jeszcze poszerzać diagnostyki ale jak mi się w marcu ciąża nie utrzymała to nie dałam za wygrana miałam z mężem zlecone kupę badań i wdrożone kupę leków.

Start 2018

Laparoskopia 2019 ✅
    Hashimoto ?, PCOS ?

💊Metformax 1500, Omega3, Jod, Nac, Metylowane vit i kw foliowy, i wiele innych…

🔺Mthfr * A1298C Mthfr_1298A>C homo ❌,
    🔺Pai-1 ** 4G/5G Pai-1 4G hetero
    🔺KIR : Bx
    ❌NIEWYKRYTE :
    2DL2, 2DL4norm, 2DL5[gr.1], 2DL5[gr.2], 2DS2, 2DS3, 2DS4norm, 2DS5, 3DS1, 3DP1var

MĄŻ: Wszystkie badania niby Ok (plemniki szybkie tylko na starcie)

Marzec 2020 -28dc beta 9 - CB🥺

3 cykl - Puregon 75💉—>accofil💉—>encorton—>acard 150 —> neoparin ❌

STARANIA ZAWIESZONE
    Od 04.2021

09.21🍀🍀 UDAŁO SIĘ!! 🍀🍀 (Naturalnie bez wspomagaczy )
    13.06.22 Synek Marceli 58, 3570🥰
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ