Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Późna implantacja ?
Odpowiedz

Późna implantacja ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Trottin Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy znacie przypadek, że 12dpo beta była ujemna, a ciąża jednak była? Byłam na USG 19.09 i było widoczne ciałko żółte, na becie byłam 30.09 i była ujemna, a ja czuję się dziwnie. Kręci mi się w głowie i mdli mnie, ale może to skutki uboczne Duphastonu? Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa czy już po temacie?

• Magda25 Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trottin wrote:
    Cześć dziewczyny, czy znacie przypadek, że 12dpo beta była ujemna, a ciąża jednak była? Byłam na USG 19.09 i było widoczne ciałko żółte, na becie byłam 30.09 i była ujemna, a ja czuję się dziwnie. Kręci mi się w głowie i mdli mnie, ale może to skutki uboczne Duphastonu? Myślicie, że jest jeszcze jakaś szansa czy już po temacie?

Skutki uboczbe duphastonu i psychika. 12 dpo beta powinna byc okolo 40-60. Zawroty glowy moga byc z infekcji

Trottin lubi tę wiadomość

• Trottin Autorytet

Wysłany: 1 października 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda25 wrote:
    Skutki uboczbe duphastonu i psychika. 12 dpo beta powinna byc okolo 40-60. Zawroty glowy moga byc z infekcji

Pewnie tak, dzięki za odpowiedź..

• calistas1 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,
    przygotowuję pracę badawczą w dziedzinie Psychologii. W badaniach skupiam się na tym, co wpływa na kondycję emocjonalną kobiet przystępujących do procedury in vitro, aby ustalić jak najbardziej efektywnie wspierać emocjonalnie grupę kobiet leczących się z powodu niepłodności. Twój udział w badaniu jest bardzo cenny, zarówno z perspektywy badawczej, jak i tej praktycznej. Dzięki Twojemu zaangażowaniu dowiem się, jak lepiej pomagać innym ludziom.
    Ankieta jest anonimowa a Twoją pomoc w tym badaniu będzie dla mnie bardzo cenna. Dziękuję Ci bardzo serdecznie.

https://forms.gle/9Z2f2GCsugid9aCp6

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ