Pozytywny test po ovitrelle
-
Cześć. Czy jest możliwe, żeby wyszedł mi fałszywie pozytywny test ciążowy w 26 dc, jeśli zastrzyk ovitrelle brałam 3 cykle pod rząd ale z pominięciem tego cyklu. W tym cyklu nie brałam ani lamette ani ovitrelle. Test wychodzi mi pozytywny, ale od 3 dni mam plamienia jakbym miałam dostać okres.
-
A który dpo?👩🏼 26 l.
04.2021 histeroskopia 🩺
Starania od 07.2021❤️
08.2021 ciąża biochemiczna 💔
Hashimoto - uregulowane ✅
USG, cytologia, cykle, owulacja, morfologia ✅
11.2021 - bakteria Enterococcus w kanale szyjki macicy - wyleczone ✅
28.12.21 cień ⏸
01.01.22 ⏸
03.01.22 beta 131 🥰
05.01.22 beta 333 🥰
cudzie trwaj 🥰
czekamy na płeć 👧👶
11.04.22 Chłopiec 💙🚙
06.09.22 Wiktor 💙💙 -
nick nieaktualnyDori wrote:Cześć. Czy jest możliwe, żeby wyszedł mi fałszywie pozytywny test ciążowy w 26 dc, jeśli zastrzyk ovitrelle brałam 3 cykle pod rząd ale z pominięciem tego cyklu. W tym cyklu nie brałam ani lamette ani ovitrelle. Test wychodzi mi pozytywny, ale od 3 dni mam plamienia jakbym miałam dostać okres.
-
Dori wrote:Cześć. Czy jest możliwe, żeby wyszedł mi fałszywie pozytywny test ciążowy w 26 dc, jeśli zastrzyk ovitrelle brałam 3 cykle pod rząd ale z pominięciem tego cyklu. W tym cyklu nie brałam ani lamette ani ovitrelle. Test wychodzi mi pozytywny, ale od 3 dni mam plamienia jakbym miałam dostać okres.
Jeśli nie miałaś zastrzyku to test nie może być fałszywie pozytywny. Polecam szybko udać się do lekarza po luteinę. Ja miałam plamienia od samej owulacji, ale cykl z letrozolem i zastrzykiem. Mimo ciągłego plamienia serduszko zabiło. Progesteron zaczęłam brać jak tylko test wyszedł pozytywny. -
Cześć 17. 01.2023 dostałam zastrzyk ovitrele. 22 Byłam na monitoringu na pewno doszło do owulacji. Dziś mija 14 dzień od dnia zastrzyku. Pani doktor powiedziała że powinnam go wykonać dopiero 1 lutego czyli za dwa dni. Jednak nie wytrzymałam i zrobiłam dziś pierwszy o 16.00 (początkowo nie zauważyłam żadnej kreski) przy okazji robienia drugiego tekstu dopiero ja zauważyłam później o godzinie 21 tutaj wyraźnie
pojawiła się dosyć szybko druga kreska. Następnie zrobiłam dwa testy i wyszły negatywne (pierwsza kreska też była znacznie slaba)Jutro z rana zrobię test na czczo ale już dziś nie wiem co o tym myśleć.. Podzielcie się swoimi refleksjami czy to może być ciąża? bo chyba dziś nie zasnę :pWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 21:34
-
Mi 7 dni po Ovitrelle pokazały się dwie kreski i była to ciąża:)))
Zbadaj betę jutro i za 2 dni, zobaczysz czy jest przyrost. Kilka razy robiłam testy 10-14 dni po zastrzyku, były to cykle nieudane, nigdy nie było cienia kreski nawet 10 dni po ovitrelle. Raczej niespotykane żeby fałszowała 14 dni po ale beta prawdę Ci powie -