Pregnyl - kto może podać
-
Dziś byłam u gina pęcherzyk 18mm kazał zrobić zastrzyk pregnylu z tym że najlepiej byłoby w niedzielę. Trochę mnie to przeraża bo nie ma mi kto zrobić. Mam dostać domięsniowo. Jak myślicie czy zrobią mi w niedzielę na izbie przyjęć?Aniołek 07.2017
-
A maz/partner/mama?, za wiele sie nie rozni od zwykłego zastrzyku.
W przychodniach/na IP zazwyczaj chca "zlecenie podania" od lekarza prowadzącego (nie chca podawac lekow, nie znanym pacjentom na ich "widzimisie").
Przy okazji pierwsze slysze o pregnylu podawanym domiesniowo. Kupilas odpowiednia strzykawke? -
To nie powinno byc wiekszego problemu.
Idz jutro sie dowiedziec na IP, a jak nie to sprobuj w jakims szpitalu na oddziale ginekologicznym.
Mi zastrzyki domiesniowe robil partner -
Dziewczyny tak czytam... jutro idę na zastrzyk z pregnylu. Kupiłam lek. Czyli w zestawie nie ma strzykawki? Muszę dokupić?17.07. 2017-> 2 cs z clo
19.08.2017-> cykl bez stymulacji
30.09.2017 - > 3 cykl z clo bez owulacji
26.10.2017 - 4 cykl z clo
W 2017-2018 - stymulacje cykli + dwie inseminacje
2018- 2020 starania naturalne
2020 - nieudane stymulacje + propozycja in vitro od lekarza
01.2021 - stymulacja do IVF
02.2021 - punkcja, transfer odroczony
Transfer 1 - nieudany
Transfer 2 - poronienie zatrzymane w 10tc
Transfer 3 - ciąża biochemiczna
Transfer 4 - nieudany -
ewelina1991 wrote:Dziewczyny tak czytam... jutro idę na zastrzyk z pregnylu. Kupiłam lek. Czyli w zestawie nie ma strzykawki? Muszę dokupić?
Ja pytalam, czy barbarah ma, poniewaz do podania podskornego i domiesniowego potrzebne sa inne igly.ewelina1991 lubi tę wiadomość
-