X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Dea28 - super :) podwójne szczęście :)
    Cudownie :) Dbaj o siebie i dzieciątka :)

Dea28 lubi tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to tak jestem po pierwszej wizycie z usg .mam jakas bakterie pobrala mi posiew i czekam na wynik i co dalej jakiwynik i jak leczyc,doktorowa zdziwila się tez ze mam duza macice za duza jak na ten czas okazało się ze mam duuuuzo i duuuze torbiele dlatego mam takie boleści. podejrzewa ze bylam przestymulowana. ciaza w @ 4t 1d ale z usg 5 tydz powiedziała ze dobrze.kolejne usg mam 10.03

Mała_Mi79, pabelka88 lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Des rewelacyjne wiesci. Zazdroszcze, ale pozytywnie zazdroszcze. Zawsze marzylismy o blizniakach!!!! Pozdrawiam.

Dea28 lubi tę wiadomość

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 gratuluję :) Ja też zawsze marzyłam o bliźniakach:)

A ja właśnie drugi tydzień siedze na zwolnieniu, od wczoraj biorę antybiotyk. Czy może on jakoś wpływać na owulację?

Dea28 lubi tę wiadomość

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :-)
    Jestem tu nowa, ale od jakiegos czasu czytam to co piszecie i postanowiłam do Was dołaczyć
    Od 6 lat staramy sie o dziecko i jak narazie z marnym skutkiem.
    Niedoczynnosc tarczycy, PCOS
    Mysle że teraz w końcu trafiłam na właściwego lekarza.
    Ostatnio miałam miec podany pregny, ale niestety moję 2 pęcherzyki na prawym(drożnym) jajowodzie sie wchłonęły i niestety nic z tego nie wyszło :-(
    Czekam teraz na @ i zobaczymy jak pójdzie w tym miesiącu.

Agentka
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Agentko:)

Czy przez te 6 lat starań stosowałas jakieś metody?

uwo99n73lnbybmmo.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem 2 cykl na CLO, w tym cyklu chciałabym porozmawiać z lekarzem żeby podać mi pregnyl.
    Tak w skrócie, staramy się bardzo długo, niepłodność idiopatyczna, owuluje naturalnie, pecherzyki pekaja, ale dostalam na 3 cykle clo zeby zwiekszyc szanse na ciaze.
    I powiedzcie mi teraz jak to jest z tymi dawkami? Bo znalazlam 3. I jaka jest cena pregnylu?

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robione HSG, drożność, resekcje klinową jajników, minilaparotomie, byłam na róznych lekach, brałam Clexane i nic mi to nie pomogło
    Chociaz teraz w końcu mam porzadek z tarczycą jestem tez na CLO i jak (może) dostane ten pregnyl to w końcu sie uda :-)
    Moja pani gin.powiedziała że "najeżdże sie troche zanim zajdę w ciąże" ale myśle że będzie ok
    Tak naprawde to NIKT mi nie powiedział że napewno nie będe miała dzieci także zawsze jakaś szansa i nadzieja jest :-)
    Dziewczyny powiedźcie mi przy jakim wyniku TSH najlepiej zajdzie sie w ciaże?
    Bo ja przed leczeniem miałam 3,39 a teraz mam 0,74 i gin stwierdziła że teraz mam troche za mało

Agentka
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już chyba się najeździłaś.

Najlepiej TSH mieć około 1 więc wydaje mi się, że u Ciebie prawie idealnie.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No juz "troszkę" sie najeżdziłam :-)

Ale mam nadzieję że w końcu zostaniemy wynagrodzeni :-)

Ja za dwa zastrzyki pregnulu płaciłam niecałe 21zł

Agentka
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do Twojego pytanaia MonaLiza to ja jak ostatnio byłam na antybiotyku to @ dostałam 7 dni wcześniej, także myślę że na owulacje tez ma wpływ

Agentka
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy co doktorek powie w poniedzialek. Ja to sie boje ewentualnego znowu poronienia ..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza mysle ze w kazdej kobiecie, ktora przezyla poronienie jest strach przed utrata kolejnej ciazy i juz nigdy okres ten nie bedzie beztroski. Zawsze bedziemy sie zamartwiac - od pozytywnego testu az do konca zycia.

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • APS Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentko moim zdaniem ten wynik TSH jest super. Nie piszesz nic o FT3 i FT4, ale do takiego TSH naprawde bym sie nie przyczepiala. szczegolnie ze jak Ci sie uda zajsc w ciaze to pewnie znow troche podskoczy. do tej pory to wlasnie TSH moglo Cie skutecznie blokowac wiec mam nadzieje ze teraz sie uda :) a progesteron masz wystarczajacy na zagniezdzenie?

Dziewczyny czy po pregnylu tez mialyscie takie ciagniecie w macicy? ja tak mam chwilami a na objawy ciazowe na pewno jeszcze za wczesnie :/

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS ja po pregnylu byłam pewna, że jestem w ciąży. Ale to były tylko objawy po pregnylu. Ból brzuszka, piersi, senność.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • pyatii Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdzam ok 12 dc i potem ok 16-18 dc czy jest ciałko żółte, a owu mam zazwyczaj 14dc. Chyba porozmawiam z ginem o pregnylu, chociaż on twierdzi, że skoro mi pękają to nie ma sensu. Ale ja boję się, że nie pękły wszystkie i zrobiła sie torbiel... Dlatego chyba jednak lepiej podać pregnyl i pomóc w pęknięciu wszystkim.

07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
    1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
    ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
    C3 0,6
    zespół antyfosfolipidowy
    CD4/CD8 2,8
    equoral, encorton, neoparin, acard
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS moje FT3 wynosi 5 a FT4 23

Agentka
  • APS Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agentko to masz chyba inne jednostki niz ja, bo u mnie sa normy FT3 2,04 4,40 a FT4 2,04 4,40 i idealnie powinno sie miec ok 60% norm

Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • Agentka Debiutantka

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie chyba zależy w jakim laboratorium sie robi wyniki i wtedy sa tam te jednostki
    Moja Gin (która jest tez endokrynologiem) ostatnio powiedziała że te wyniki są ok tylko kazała mi zmienić branie euthyroxu bo brałam na przemian 75/88 a teraz mam brać 4 dni 75 a 3 dni 88

Kurde jak ja bym w końcu chciała żeby nam sie udało (z moich koleżanek zostałam teraz sama) :-(

Agentka
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuje dziewczyny my szczęśliwi ale przerażeni wiadomościom o bliźniakach

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
‹‹ 337 338 339 340 341 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ