Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
no to tak jestem po pierwszej wizycie z usg .mam jakas bakterie pobrala mi posiew i czekam na wynik i co dalej jakiwynik i jak leczyc,doktorowa zdziwila się tez ze mam duza macice za duza jak na ten czas okazało się ze mam duuuuzo i duuuze torbiele dlatego mam takie boleści. podejrzewa ze bylam przestymulowana. ciaza w @ 4t 1d ale z usg 5 tydz powiedziała ze dobrze.kolejne usg mam 10.03
Mała_Mi79, pabelka88 lubią tę wiadomość
-
Des rewelacyjne wiesci. Zazdroszcze, ale pozytywnie zazdroszcze. Zawsze marzylismy o blizniakach!!!! Pozdrawiam.
Dea28 lubi tę wiadomość
Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017 -
Hej Dziewczyny
Jestem tu nowa, ale od jakiegos czasu czytam to co piszecie i postanowiłam do Was dołaczyć
Od 6 lat staramy sie o dziecko i jak narazie z marnym skutkiem.
Niedoczynnosc tarczycy, PCOS
Mysle że teraz w końcu trafiłam na właściwego lekarza.
Ostatnio miałam miec podany pregny, ale niestety moję 2 pęcherzyki na prawym(drożnym) jajowodzie sie wchłonęły i niestety nic z tego nie wyszło
Czekam teraz na @ i zobaczymy jak pójdzie w tym miesiącu.Agentka -
Dziewczyny jestem 2 cykl na CLO, w tym cyklu chciałabym porozmawiać z lekarzem żeby podać mi pregnyl.
Tak w skrócie, staramy się bardzo długo, niepłodność idiopatyczna, owuluje naturalnie, pecherzyki pekaja, ale dostalam na 3 cykle clo zeby zwiekszyc szanse na ciaze.
I powiedzcie mi teraz jak to jest z tymi dawkami? Bo znalazlam 3. I jaka jest cena pregnylu?07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Miałam robione HSG, drożność, resekcje klinową jajników, minilaparotomie, byłam na róznych lekach, brałam Clexane i nic mi to nie pomogło
Chociaz teraz w końcu mam porzadek z tarczycą jestem tez na CLO i jak (może) dostane ten pregnyl to w końcu sie uda
Moja pani gin.powiedziała że "najeżdże sie troche zanim zajdę w ciąże" ale myśle że będzie ok
Tak naprawde to NIKT mi nie powiedział że napewno nie będe miała dzieci także zawsze jakaś szansa i nadzieja jest
Dziewczyny powiedźcie mi przy jakim wyniku TSH najlepiej zajdzie sie w ciaże?
Bo ja przed leczeniem miałam 3,39 a teraz mam 0,74 i gin stwierdziła że teraz mam troche za małoAgentka -
MonaLiza mysle ze w kazdej kobiecie, ktora przezyla poronienie jest strach przed utrata kolejnej ciazy i juz nigdy okres ten nie bedzie beztroski. Zawsze bedziemy sie zamartwiac - od pozytywnego testu az do konca zycia.Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017 -
Agentko moim zdaniem ten wynik TSH jest super. Nie piszesz nic o FT3 i FT4, ale do takiego TSH naprawde bym sie nie przyczepiala. szczegolnie ze jak Ci sie uda zajsc w ciaze to pewnie znow troche podskoczy. do tej pory to wlasnie TSH moglo Cie skutecznie blokowac wiec mam nadzieje ze teraz sie uda
a progesteron masz wystarczajacy na zagniezdzenie?
Dziewczyny czy po pregnylu tez mialyscie takie ciagniecie w macicy? ja tak mam chwilami a na objawy ciazowe na pewno jeszcze za wczesnieGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
Sprawdzam ok 12 dc i potem ok 16-18 dc czy jest ciałko żółte, a owu mam zazwyczaj 14dc. Chyba porozmawiam z ginem o pregnylu, chociaż on twierdzi, że skoro mi pękają to nie ma sensu. Ale ja boję się, że nie pękły wszystkie i zrobiła sie torbiel... Dlatego chyba jednak lepiej podać pregnyl i pomóc w pęknięciu wszystkim.07.2015- histero/polipy out/ 12.15- HSG- ok/ 3 cykle z CLO Nasienie ok
1 IUI 22.07.2016 10.2016 cb
ANA dodatnie, ss-a ++, pcna+
C3 0,6
zespół antyfosfolipidowy
CD4/CD8 2,8
equoral, encorton, neoparin, acard -
Agentko to masz chyba inne jednostki niz ja, bo u mnie sa normy FT3 2,04 4,40 a FT4 2,04 4,40 i idealnie powinno sie miec ok 60% normGabryś 11tc [*] 6.08.2015
Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
Tęsknię za Wami moje Skarby :***
22.7.16 IUI
Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
4% prawidłowych plemników -
To właśnie chyba zależy w jakim laboratorium sie robi wyniki i wtedy sa tam te jednostki
Moja Gin (która jest tez endokrynologiem) ostatnio powiedziała że te wyniki są ok tylko kazała mi zmienić branie euthyroxu bo brałam na przemian 75/88 a teraz mam brać 4 dni 75 a 3 dni 88
Kurde jak ja bym w końcu chciała żeby nam sie udało (z moich koleżanek zostałam teraz sama)Agentka