Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 10 lutego 2016, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    fryzjerko powodzenia:)
    Ja dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test. Jedna kreseczka:(

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • tulipanna Autorytet
    Postów: 4719 2090

    Wysłany: 10 lutego 2016, 13:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Hej Słonka. Pisze krótko. .. jestem już po. Czuje się ok. O dziwo boli jak standardowa @. Jutro wychodzę do domu jupi.
    Jak już będę u siebie to zdam szczegółową relację :)
    Buziaki :*
    Ps. Dla niewtajemniczonych laparo miałam dopiero dzisiaj... ale o tym napusze później ;)
    Mala Mi!!! Jak dawno mnie tu nie bylo... Zaciskam kciuki Kochana za Ciebie! Mam nadzieje ze po laparo czujesz sie dobrze. Nie taki diabel straszny:) chociaaz jak teraz patrze to bardzoej sie piescilam ze soba po laparo niz teraz po cesarce:)
    A wlasnie,no mam juz corke:€

    Mała_Mi79, Asiulek, Dea28, Karolcia88 lubią tę wiadomość

    wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • Mała_Mi79 Autorytet
    Postów: 724 398

    Wysłany: 10 lutego 2016, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerka - cudowna wiadomość :) kciukam za pomyślne testowanie :)

    Tulipanno - mega gratulacje :) Boże jak ten czas mija. .. jakbym wczoraj czytała że dopiero widzisz dwie kreseczki ... a Ty już tulusz Swoj Cud w ramionach :)
    Buziaki dla Twojej córeczki od jednej szalonej "pregnylowej" ciotki :)
    Cudne wieści.

    MonaLiza nie martw się :) zobacz jaki piękny scenariusz nas czeka :)

    f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • tulipanna Autorytet
    Postów: 4719 2090

    Wysłany: 10 lutego 2016, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała_Mi79 wrote:
    Fryzjerka - cudowna wiadomość :) kciukam za pomyślne testowanie :)

    Tulipanno - mega gratulacje :) Boże jak ten czas mija. .. jakbym wczoraj czytała że dopiero widzisz dwie kreseczki ... a Ty już tulusz Swoj Cud w ramionach :)
    Buziaki dla Twojej córeczki od jednej szalonej "pregnylowej" ciotki :)
    Cudne wieści.

    MonaLiza nie martw się :) zobacz jaki piękny scenariusz nas czeka :)
    Nooo czas szybko leci:) minelo ponad 40tygodni:)
    Bedzie dobrze pregnylowa Ciotko;)
    Fryzjerko,za Ciebie tez trzymam kciuki:-*
    Nie dam rady nadtobic wdzystkiego,ale za caly stary SQAD watku zaciskam paluszki:)
    Z nowymi dziewczynami sie witam:) i rowniez kibicuje:-*

    wnid9vvjl1hs5kx5.png
    419005497f.png
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 10 lutego 2016, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się jeszcze pocieszam, że może za wcześnie zrobiłam ten test, od zastrzyku z pregnylu. tak mnie zastanawia, bo jak czytam tutaj forum, to pregnyl stosuje się żeby pęcherzyk pękł, a mi dał pregnyl już po pęknięciu pęcherzyka.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • fryzjerka Autorytet
    Postów: 339 151

    Wysłany: 10 lutego 2016, 16:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny leze i odpoczywam ,trochę pokrece się po domu bo ile można lezec:P.

    tulipanna gratulacje :)

    tulipanna lubi tę wiadomość

    km5sdf9hiqbwpg2x.png
  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 10 lutego 2016, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    tulipanna gratulacje!!!!

    fryzjerko trzymam kciuki!!!

    MonaLiza często dają pregnyl po pęknięciu pęcherzyka bo on też dobrze wpływa na ciałko żółte :)

    tulipanna lubi tę wiadomość

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 10 lutego 2016, 22:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea28 dzięki za info.

    Tak się zastanawiam jeśli teraz znowu będę chciała stymulować kolejne cykle, to co zrobić w przypadku gdy miesiączka nie wystąpi? Jak nie biorę tabletek anty to potrafiłam nie mieć @ po kilka miesięcy nawet. Za każdym razem luteina? Z tego co pamiętam kiedyś mi luteiną wywoływano.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 12 lutego 2016, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak MonaLiza pewnie gin Ci da luteine :) będzie dobrze :)

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Sunflower Przyjaciółka
    Postów: 118 207

    Wysłany: 13 lutego 2016, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane - swojego czasu udzielałam się tutaj, gdy były lekarz stwierdził u mnie LUF- co było bzdurą bo akurat był to cykl w którym zaszłam w ciążę, którą niestety poroniłam w Święta. Mam Pregnyl w lodówce i nigdy nawet go nie użyłam.
    Jestem znów w ciąży 6 tydzień, co prawda nadal wisi nade mną piętno poronienia zagrażającego z powodu odklejania się trofoblastu, jestem jednak pełna dobrych myśli.
    Ściskam i życzę wiecie doskonale czego:)

    rodzynka66, Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość


    (25.01-2016-beta hcg 28, 29.01-2016-beta hcg 402.6 2.02-2016- beta hcg 4519.0 :)5.02-2016- beta cg 14034 :)18.02-2016- beta hcg 44496.0 ????
    29.06.12 mój 1 cud <3
    16.09.2016 mój 2 cud <3
  • rodzynka66 Autorytet
    Postów: 364 191

    Wysłany: 13 lutego 2016, 12:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Gratulacje Sunflower :)!! Świetna wiadomość i miłe rozczarowanie dla Ciebie z tym LUFem :)

    Sunflower lubi tę wiadomość

    f2w3s65g7dycpjza.png

    f2w38iiks0p48up5.png
  • Neytira Koleżanka
    Postów: 40 22

    Wysłany: 13 lutego 2016, 13:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno mnie nie było. Musiałam troche odpuścić bo sie nakręcałam.
    W styczniu byłam w szpitalu z zespołem hiperstymulacji. Lekarz powiedział że najbliższy kolejny cykl nie moze byc stymulowany i jeżeli urośnie mi sam pęcherzyk to możemy podać pregnyl. No i tak sie stało....
    15 dni po pregnylu zrobiłam beta hcg (wczoraj) i wynik 47,11 :) lekarz powiedział ze jak nic ciążowy ale w poniedziałek mam powtórzyć i sprawdzimy czy jest przyrost. Strasznie sie martwię ze cos bedzie nie tak. Po owulacji zaczęłam brać duphaston i biorę go cały czas.

    Sunflower, Mała_Mi79, Asiulek lubią tę wiadomość

  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 14 lutego 2016, 13:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was Neytira i Sunflower.
    U mnie już nici z cienia nadziei, ponieważ plamienia dziś dostałam wskazującego na @. I tak się cieszę, bo myślałam, że miesiącami będę mieć nieregularnie.

    I co i znowu cała akcja aromek, pregnyl ? jutro zadzwonię do gina.

    Neytira lubi tę wiadomość

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • Dea28 Autorytet
    Postów: 2068 1253

    Wysłany: 14 lutego 2016, 19:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunflower i Neytira gratulacje!!

    Ja również oczekuję z niepokojem na pierwszą wizyte, jutro rozpoczynam 7 tydzień.

    Neytira, Sunflower lubią tę wiadomość

    bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 17 lutego 2016, 21:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Jestem tu nowa i wpadam świeżo po wizycie. U mnie dziś 20 dzień cyklu i jest pęcherzyk 16 mm, endometrium 13 mm, bez stymulacji. Pani ginekolog zaleciła mi wzięcie w piątek Pregnylu. Trochę mnie to zaskoczyło, bo nie mam problemu z owulacją i już 2 razy szybko zaszłam w ciążę (niestety poroniłam), ale pani doktor mówi że moje długie cykle i to że jajeczka pękają dopiero przy wielkości 25-30 mm może świadczy o nieprawidłowej owulacji, stąd pomysł Pregnylu. Powiedzcie proszę co o tym sądzicie? czy któraś z Was brała go przy naturalnej owulce i jak szybko zaczął działać? troche sie boję żeby sobie nie narobić więcej szkody niż pożytku, no i nie wiem kiedy najlepiej serduchowac... Poradzcie prosze :)

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 18 lutego 2016, 13:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS nie znam się za bardzo, bo dopiero raz dostałam pregnyl i to już po pęknięciu pęcherzyka. Na forum jedna z dziewczyn powiedziała mi, że to po to aby wzmocnić ewentualną ciążę. Tak więc na Twoim miejscu bym się nie bała.

    Też jestem po dwóch poronieniach i strasznie boję się, że znowu to się stanie a jestem teraz w drugim cyklu starań. Mam hashimoto. I sama na własną rękę przeszukuję teraz forum by się w jakiś sposób zabezpieczyć. Bo dla lekarzy dwa poronienia to norma. Czy Ty robiłaś jakieś badania pod tym kątem?

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 18 lutego 2016, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza tak ja mam przebadane wszystko co sie da. mam delikatne PCO i biore metformine, poza tym zapobiegawczo bede miec Acard i Clexane. Ale moje ostatnie dziecko mialo wade genetyczna wiec niestety zadne leki by nie pomogly. A Ty tez masz pregnyl przy naturalnej owulacji, czy mialas stymulacje Clo?

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
  • MonaLiza Autorytet
    Postów: 1425 527

    Wysłany: 18 lutego 2016, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    APS miałam stymulowanie lekiem AROMEK. I teraz też trzecie dzień go biorę. Również biorę metforminę, euthyrox 100/125, witaminę D, folik, inofem ( dopiero od wczoraj ). Mam hashimoto i PCO. Co do insulinoopornosci kazdy lekarz wypowiedział się inaczej, tak wiec sama nie wiem. Od kilku dni siedzę na L4 bo mam grypę i wertuję to forum, sporo już zapisałam sobie. I tak sobie myśle, że być może mam ten zespół antyfosfolipidowy. Raz poroniłam samoistnie nie wiedząc , że jestem w ciązy. Drugi raz ciąża wspomagana lekami ale obumarła. Obie około 6-7 tygodnia. Pytałam ostatnio moją endo, aby dała mi skierowanie na badanie ANA . Ona nie do końca się orientowała, ja tym bardziej. Ale dała mi skierowanie, twierdząc, że nie wie czy bedzie w stanie cos mi odpowiedziec o wynikach. I nie wiem co dalej. Immunolog, reumatolog, hematolog? Moj ginekolog niby najlepszy w miescie, ale nie zlecił mi tych badan. Nikt mi ich nie zlecił.

    uwo99n73lnbybmmo.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lutego 2016, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fryzjerko, jak samopoczucie ?
    Mala Mi a Ty?

  • APS Ekspertka
    Postów: 581 99

    Wysłany: 18 lutego 2016, 22:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLizo ja bym na Twoim miejscu kolejna ciaze prowadzila na mecie, Acardzie i Cllexane. Z lekarzy polecam prof. Jerzak z Warszawy. Co do badan to jest sporo info na watku o Clexane, albo na innych watkach o poronieniach. Nie chce tutaj zasmiecac informacjami nie w temacie, ale zachecam Cie abys tam poczytala i popytala.

    Gabryś 11tc [*] 6.08.2015
    Aniołek 9 tc [*] 19.04.2015
    Tęsknię za Wami moje Skarby :***
    22.7.16 IUI :(
    Mąż-Polimorfizm IGF-2 Apal homozygota
    4% prawidłowych plemników
‹‹ 335 336 337 338 339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego