X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Pregnyl: kto stosował?
Odpowiedz

Pregnyl: kto stosował?

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie beta z 24 w 11 dc skoczyła na. 74 w 13 dc. Myślicie ze przyrost jest wystarczający?

uwo93e3kacedpezy.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

u mnie beta z wczoraj 147!

Mała_Mi79, Suzii lubią tę wiadomość

bfarxzdvl5a95qct.pngatdcj44jjj39fx4a.png
  • Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dea!!!! Gratulacje!!!

Asia' przyrost piekny. Pozdrawiam!!!

Zycze wam pieknych i beztroskich 9 miesiecy!!!

Dea28 lubi tę wiadomość

Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA

7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017
  • Rafaello Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaciążone dziewczyny, mam pytanie do Was:) Jak się czułyście w miesiącu zafasolkowania? Jakieś odczucia:np. bóle brzucha inne dolegliwości?

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mniej objawów ciążowych w szczęśliwym cyklu niż w innych cyklach, chyba czułam ze szyjka była od razu inna, taka szersza krótsza i nie tak mocno twarda i zwarta jak zwykle. Wyskoczyły mi tez krostki na szyi, gdzie nigdy mi sie nie pojawiały. Oprócz tego złapało mnie mocne przeziębienie ok 8dpo, podobno w co drugim szczęśliwym cyklu występuje przeziębienie ;) koleżanka kiedyś sprawdzała po wykresach ;)
    Acha jeszcze czułam takie jakby pieczenie sutków od wewnątrz. Nigdy tak nie miałam.

uwo93e3kacedpezy.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie dziękuje dziewczyny :)

Rafaello mi się w niedziele zimno zrobiło właśnie jakby mnie przeziębienie brało no i szyjka zamknięta...ze dwa razy miałam tak,że cykl miałam 29-30dni tak to przeważnie 26dc. rano w poniedziałek kupiłam test i pozytyw. dwie grube krechy. poza tym jeszcze sutki mnie bolały, teraz przeszło.

• Rafaello Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i okres mnie nawiedził

• Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez

• LittleGirlBlue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi...ale nowy cykl=nowe szanse:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 14:15

• Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba juz mam dosc tych nowych szans!!!
    Ile w koncu mozna?

Mala Mi mialas sie zameldowac i zlozyc raport i nic. Czekamy.

Wysłany: 4 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, ja tez ciezko znosze kazdą @. Kto tego nie przeszedl ten nie zrozumie:/

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bijąc się w piersi melduję się :)

Dea 28 gratuluję :)

Reszta.. proszę się nie martwić :) z @ przychodzi nowy cykl i nowe szanse na dzieciątko :) I tego się trzymajmy :)

A co u mnie :) Kuruję się w domu :) Nieco ciągnie ale luzik jest :) Szwy rozpuszczalne powinny się rozejść w lada dzień :)
    Nie było źle na samym zabiegu... no jedynie to tygodniowe czekanie trochę męczące, bo moi chłopcy sami w domu i tęskniło mi się ... ale nie ma tego złego :)
    Mój gin trafił z laparo w sedno, bo na wypisie mam czarno na białym, że było dużo, dużo zrostów - aż w szoku byłam, jak to czytałam.
    Na szczęście wszystko pouwalniane zostało i możemy po @ działać :) mam nadzieję, że podziałamy do zieloności ;)
    Na to wychodzi, że już nic nie stoi na przeszkodzie.. i nawet nie trzeba było robić kauteryzacji jajników...no i obydwa jajowody drożne :)

Tak więc,,,u mnie ogrom pozytywnych emocji i myśli :)
    Ja jeszcze do przyszłego poniedziałku na L4 , w niedzielę ma przyjść @ ... i taaadammm :) działamy hihi :)

Asiulek, klara_bella, rodzynka66, Dea28 lubią tę wiadomość

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaMi a na jakiej podstawie mialas podejrzenie zrostow? Jakies objawy?

• Kasiek23 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala Mi, swietne wiesci. Gratuluje! Do dziela teraz i zmykaj na fioletowa strone mocy - tego Ci zycze.

Pozdrawiam

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Powodzenia w staraniach Mała_Mi :)! Świetna wiadomość, że możecie ruszać ze staraniami od razu. Ciekawe co u mnie stwierdzą...za tydzień mnie to czeka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 17:54

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem tutaj nowa. Dziś troszkę czytałam sobie Was i spodobało mi się tutaj:)

Od tego roku staram się o dzidzię. Równo dwa lata temu ( w moje urodziny :( )i rok temu poroniłam. Pierwszy raz nie wiedziałam w ogóle , że jestem w ciąży. Moje nieregularne cykle, gdzie po kilka miesięcy nie ma miesiączki nawet nie dały mi cienia podejrzeń, że jestem w ciąży. Niestety.. Rok temu to była nieplanowana ciąża, ale od początku prowadzona przez lekarza. Była luteina i duphaston. Niestety ciąża obumarła. I w tym roku postanowiłam wystartować przygotowana. Przy moim pakiecie nie jest łatwo: PCO i Hashimoto. W tym cyklu po odstwiieniu tabletek anty rozpoczęło się staranie.

Biorę:

- euthyrox 125 ( niestety dziś odebrałam wyniki i mam TSH 0,042, czyli sporo poniżej normy i martwi mnie to. jutro przedzwonię do endo).
    - wit D3
    - folik
    - metformina
    - duphaston
    - brałam aromek od 3-7 dnia cyklu i pierwszy raz czułam, że mam owulację.

I jestem po monitoringu cyklu. Ale czytając to forum okazało się, że dziewczyny znają wymiary pęcherzyków, mnie doktor nie informował. W 21 dc dostałam zatrzyk pregnylu i jestem właśnie tydzień po nim i czuję się dziwnie. Jestem zmęczona , bolą mnie piersi, brzuch. Nakręcam się , że to już "to".. Ale z tego co tu wyczytałam to moga być objawy po pregnylu. Ale to zmęczenie zwala normalnie z nóg. Jeszcze tydzień i będę robić testy. Na walentynki..

uwo99n73lnbybmmo.png
  • Dea28 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonaLiza witaj i trzymam kciuki za zieloną kropeczkę na walentynki :)

• Mała_Mi79 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LittleGirlBlue mój gin powiedział, że zrosty często robią się po cesarce ale też po HSG, które miałam w 2014 r.

MonaLiza - witaj i kciukam za piękne walentynkowe .. zielone testowanie :)

f2w33e3ks5gz12ky.png
    Jezu, Ty się tym zajmij !
  • MonaLiza Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy TSH w ciąży spada? Martwię się, że teraz po miesiącu od zwiększenia dawki z 5 spadło mi na 0,042. Nie wiem czy to pregnyl też tak zadziałał czy co. Wizytę mam dopiero u endo za 2 tygodnie i nie wiem czy dalej brać tą dawkę euthyroxu czy tą mniejszą.

uwo99n73lnbybmmo.png
  • fryzjerka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam pewnie mnie tu nikt nie zna oprócz malej mi .to tak w skrócie od 3 lat od ok 4 lat staramy się o dziecko jajowody drożne mąż zdrowy ogólnie wszystko ok.PCOS.od zeszłego roku bodajże od lutego do października brałam clomid i potem pregnyl. takie leczenie powinno trwać ok 2 lat ale po konsultacji z lekarzem stwierdził ze leki działają ale ze to już tak długo trwa kieruje mnie na IVF. znając moje szczęście w grudniowym cyklu się nie wyrobiłam bo @ przyszła w wigilie a klinika nie czynna więc musieliśmy czekać na kolejny cykl na koniec stycznia brałam zastrzyki gonal f a potem dołożyli mi orgalutran .w zeszły czw miałam pobranie pęcherzyków a dziś we wtorek transfer :). jesteśmy szczęśliwi choć wiem ze to jeszcze nic pewnego ,na razie to mam odpoczywać i nie stresować się, a 20 testujemy :) trzymajcie kciuki :)

Mała_Mi79, Asiulek, klara_bella, Dea28 lubią tę wiadomość

km5sdf9hiqbwpg2x.png
‹‹ 334 335 336 337 338 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ