Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, pękają. Ale mi pękają też i bez pregnylu.
Monitoringi po spodziewanej owu są bardzo wskazane, właśnie, żeby zobaczyć co się dzieje i jak organizm reaguje. Tak samo jak na koniec cyklu lub na samym początku, aby sprawdzić czy torbielka się wchłonęła.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:01
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
LittleGirlBlue wrote:Mialam 10000jednostek.. Rafaello odpowiadajac na Twoje pytanie czy pecherzyki po pregnylu moga pekac pozniej niz po 36h- mi lekarz(dr nauk med) powiedzial ze po podaniu jest czas do 72h i wlasnie dlatego chce mnie jeszcze zobaczyc mimo ze ten moj 28mm raczej nie rokuje:(
Właśnie też się wczoraj od gina dowiedziałam, że te 36h to podaje producent a w rzeczywistości bywa różnie, zależy od organizmu. -
Asia, wynik 2,0 nie oznacza nic. Zobacz na na normy. O ile sie nie myle to wynik do 3 albo 5 oznacza ze nie ma ciazy. Nie pamietam dokladnie. U mnie 7 dni po podaniu pregnylu 5000 j testy wychodzily negatywne.Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017 -
W ulotce pregnylu jest napisane, że "Pregnyl może zakłócać do 10 dni immunologiczne oznaczanie hCG w surowicy lub w moczu dające fałszywy pozytywny wynik testu ciążowego".
Mi powiedzieli, że test z krwi mogę zrobić po 12-13 dniach.
Ale chyba nie wytrzymam i zrobię w sobotę rano sikańca, czyli niecałe 11 dni po.
Asia, powtórz betę za 2-3 dni. Od 5 to już chyba norma dla wczesnej ciąży.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
może coś podpowiem z własnego doświadczenia.
cykl naturalny monitorowany: 14dc pęcherzyk 18mm, zastrzyk pregnyl 10000,
usg po 4 dniach od zastrzyku potwierdziło pęknięcie.
pregnyl utrzymywał się 6 dni, w 7 dniu nie było już śladu.
owulację czułam dokładnie po 36h jak z zegarkiem w ręku, przytulanko było 5h przed owulacją i 15h po, wynik:
27dc blada krecha, 28dc beta 143
powodzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 22:25
-
U mnie dzis spadek tempki
Jutro mam testowac bo dzis koncze dupka. Termin @ za trzy dni ale cos mi sie zdaje ze bedzie wczesniej
Mam dola.Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017