Pregnyl: kto stosował?
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a jak u was ze śluzem przy pregnylu? Czy śluz pojawia się już po podaniu pregnylu, czy go w ogóle nie ma? U mnie wydaje mi się, że pojawił się 4 dni po podaniu pregnylu
Zdarza się że pęcherzyk po podaniu pregnylu pęka później niż po 36h? -
ja po wczorajszej dawce 3 ampułek mam śluz mleczno biały, lekko lepki, w dużych ilościach, rano zaś przed podaniem zastrzyku był wodnisty.
Choc może to mucovagin wpłynął na zmianę śluzu, nie wiem... -
Rafaello, nie zalamuj sie. Ja mialam taki dzien w sobote. Strasznie sie poklocilismy i przeplakalam caly dzien. Czasami jest lepiej, czasami gorzej ale wiem ze bez Niego zycie straciloby sens.Hashimoto, hiperprolaktynemia czynnościowa, MLR 58% po szczepieniach, KIR AA
7 strat w 6-7 tygodniu (nigdy nie było serduszka) między 2013 - 2017 -
LittleGirlBlue wrote:Hej, u mnie po pregnylu nie bylo zadnego sluzu, kompletna posucha i pecherzyk nie pekl no ale ja mam LUF wiec pewnie dlatego:(
Ja też mam prawdopodobnie to paskudztwo.. rosną i nie pękają przy zastosowaniu pregnylu, jak w Twoim przypadku, choć śluz przez wiele miesięcy mnie łudził...zawsze był wyrazisty podczas dni około-owulacyjnych, a tu nici...
Który to Twój cykl z pregnylem? Co dalej wymyślił?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 17:04
-
Z pregnylem pierwszy, wiazalam z nim wielka nadzieje a tu lipa:( lekarz nie ma pomyslu, mowi ze sprobujemy za miesiac. Moze go namowie na wyprobowanie Ovitrelle.. jedna rzecz mnie zastanowila, to ze ja po pregnylu kompletnie nic nie czulam, dziewczyny pisza ze czuja objawy jakby ciazowe (od hcg) a ja NIC, tak jakby moj organizm nie zauwazyl ze dostalam pregnyl:-0 kiedys gdzies czytalam ze podejrzewa sie ze przyczyna LUF moze byc brak receptorow dla LH na pecherzykach czyli ze te pecherzyki jakby nie widza tego LH.. mam wielka nadzieje ze to tylko moje gdybanie bo gdyby tak bylo to znaczy ze nigdy mi zaden pecherzyk nie peknie:(((
-
Little Girl, to chyba nie jest reguła, ze po Pregnylu trzeba coś czuć.
Ja miałam w tym miesiącu 10tys. j.m. i nie czułam dosłownie nic.
Tylko ból jajnika przed owu.
A odnośnie śluzu, to ja też mam przeważnie "suszę" na bieliźnie, ale w środku śluz jest wyczuwalny.
Ja nieraz popijam syrop guajazyl i widocznie rozrzedza śluz.
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
LittleGirlBlue wrote:Raffaello a Ty ten sluz obserwujesz u siebie na bieliznie czy ze tak powiem w srodku? bo u mnie zawsze susza na bieliznie,to chyba nirnormalne:/
W tym cyklu bardzo mało śluzu, ale głównie na bieliźnie.
Wczoraj byłam u gina i pęcherzyk pękł, czyli pregnyl 1000jednostek zadziała. -
LittleGirlBlue wrote:Z pregnylem pierwszy, wiazalam z nim wielka nadzieje a tu lipa:( lekarz nie ma pomyslu, mowi ze sprobujemy za miesiac. Moze go namowie na wyprobowanie Ovitrelle.. jedna rzecz mnie zastanowila, to ze ja po pregnylu kompletnie nic nie czulam, dziewczyny pisza ze czuja objawy jakby ciazowe (od hcg) a ja NIC, tak jakby moj organizm nie zauwazyl ze dostalam pregnyl:-0 kiedys gdzies czytalam ze podejrzewa sie ze przyczyna LUF moze byc brak receptorow dla LH na pecherzykach czyli ze te pecherzyki jakby nie widza tego LH.. mam wielka nadzieje ze to tylko moje gdybanie bo gdyby tak bylo to znaczy ze nigdy mi zaden pecherzyk nie peknie:(((
A jaką dawkę pregnylu miałaś podawaną? Może trzeba spróbować z większą dawką albo zmienić lek -
ka_tarzyna a po pregnylu Ci pekaja? Dziekuje, troche mnie pocieszylas.Dzis ide do gina potwierdzic jeszcze raz ze nie pękł. Jakos nie wierze w cud ze 28mm torbielka mogla jednak jeszcze peknac i gin tez nie byl przekonany ale mowi ze widzial takie przypadki i ze mam przyjsc:/
-
Rafaello wrote:A jaką dawkę pregnylu miałaś podawaną? Może trzeba spróbować z większą dawką albo zmienić lek