X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Problem endometrium
Odpowiedz

Problem endometrium

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Inna84 Nowa

Wysłany: 28 marca, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie mam do was dziewczyny pytanie. Czy są tu osoby które miały podany zoladex I mają miesniaki. Albo miały z tym lekiem doczynienia i między czasie gdy im go podano brały estrofem i lenzetto . Mam podany ten lek pierwszy w styczniu , drugi w lutym dzisiaj mija miesiąc więc powinien przestać działać. Od 14 marca biorę estrofem i lenzetto bo miałam mieć transfer . W 12 dniu od pierwszej tabletki estrofemu moje endometrium miało 5.5 dr powiedziała że każda kobieta jest inna i każda potrzebuje mniej lub więcej czasu . Kazała powtórzyć usg w piątek. Niestety mojej dr niebylo więc zapisali mnie do innego . Dr który mnie badał najpierw powiedział że endometrium ma 7.3 a jak przejechal na druga stronę że ma 5.5 i że jest miesniak 3cm . Czy to możliwe że 4 dni wcześniej moja dr go niezauwazyla . Że jeżdżąc do niej co tydzień niewidziala go . Czy miałyście taki przypadek ?? Dziękuję za jaką kolwiek odpowiedź I pozdrawiam serdecznie.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ