Problem z insuliną....jakim cudem!?!?
-
nick nieaktualnyTo zaburzenie hormonalne. ja robię tak jak ty z tym że ja przy wzroście 155 ważę 48 kg. Ćwiczę, zdrowe odżywianie. W naszym organizmie jest tak ze jak zawala jakiś hormon to ciągnie inne hormony. ja mam niedoczynność tarczycy i jakoś to powiązane jest z tą insulina. Metfornine biorę na poprawę pracy jajników. Ma też za zadanie osłabiac ścianki Jajaek żeby pedały i uwolniła się komórka. No cóż sama wyglądam jak okaz fitness i zdrowia a środku szaleństwo hormonów
-
nick nieaktualnyZobacz. .. Załóżmy że warzywa np strączkowe są zdrowe. Taki przykład. Ale np chorzy na Tarczyce nie powinni ich jeść i takie tam. Coś w tym stylu. Ze każda choroba ma określony jadłospis co z tych zdrowych rzeczy się je a co nie. Ja to się za głowę złapałam jak czytałam artykuły mój lekarz ładuje mi leki i jest ok. dietę sama pilnuje szukając w internecie. . A pco nie masz czy coś? To jest temat rzeka.
-
Cześć dziewczyny, jest tu ktoś?
Zrobiłam krzywą insulinową i cukrową po obciążeniu glukozą 75g i mam takie wyniki:
(1)-na czczo, (2)- po godzinie, (3)-po 2 godzinach
Insulina:
(1) 2,5 mmol/l[2,6-24,9]
(2) 59,5 mmol/l
(3) 14,7 mmol/l
Glukoza:
(1) 4,52 μIU/ml [3,9-5,5]
(2) 4,13 μIU/ml [-11,10]
(3) 3,31 μIU/ml [-7,80]
Mam wizytę u lekarza dopiero w sobotę, a bardzo chciałabym się czegokolwiek dowiedzieć, czy mam się czym przejmować.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 08:23
-