X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną progesteron po lamecie (lametta)
Odpowiedz

progesteron po lamecie (lametta)

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ! W lutym miałam pierwszą stymulację lamettą (2-6 dc x 2 tabletki). Pęcherzyki urosły (nie wiem ile było dominujących- nie wybrzmiało to wyraźnie na monitoringu, ale chyba ze 2 ?). Mam niskie AMH.

Dostałam zastrzyk ovitrelle 11dc. Zakładam owalacje po 24h od zastrzyku.

7dpo poszłam na krew - zbadać progesteron. Wynik to 27 ng/ml. Normalnie na swoich owulacjach mialam wyniki typu 8-13. Czy ten wynik jest taki dlatego, że była "prawdopodobnie podwójna owulacja" ? Jakie Wy mialyscie wyniki proga 7dpo przy stymulacji lekami ? 🙏🙏🙏

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    up

✨️29.08.25 II wizyta ivf - jest torbiel :(✨️14cs

SMOKI 🐲 DO POKONANIA :
    1. Namówić męża na 1 procedurę ✅️
    2. Zdobyć zaświadczenie od diabetologa ✅️
    3. Wyhodować jakieś pęcherzyki ⬜️
    4. Mieć min. 2 dojrzałe komórki jajowe ⬜️
    5. Udało się min. 1 zapłodnienie ⬜️
    6. Zarodek przetrwał do 3 doby ⬜️
    7. Zarodek przetrwał do 5 doby ⬜️
    8. Zarodek rozmroził się - transfer ⬜️
    9. Pozytywna beta HCG ⬜️

ona 🙍‍♀️ : ❌️ cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia, podejrzenie adenomiozy ,THFR 667tc, PAI (hetero), AMH 0,52/0,40
    on 🙎‍♂️ : IO, obniżone parametry nasienia
  • Go0cha Ekspertka

Wysłany: 23 marca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem to zasługa stymulacji. Ja też miałam.niski próg zanim zaczęłam się wspomagać. Wygląda na to że tabletki dzialaja na ciebie. Z tego co ja się orientuje to powinno być koło 20 wtedy wiadomo że była owulka.

Gocha 34, Marcin 38.
    Córka Eliza 11.2023
    Kolejne malenstwo w drodze. Termin na 03.2026

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ