X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Progesteron w cyklu sztucznym
Odpowiedz

Progesteron w cyklu sztucznym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Losowa1992 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, W dniu wczorajszym podeszłam do 4 kriotransferu. Pierwszy raz zamiast tabletek progesteron besis brałam duphaston. W sumie: 2x2 estrofemn,3x1 utrogestan, 3x1 duphaston. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam badania progesteronu ktory wyszedł 3,61 ng/m. W dniu dzisiejszym lekarz już przepisał mi prolutex 1×1. Czy może to coś uratować?

• KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, że przy takim progesteronie dopuścił Cię do transferu.. podobno minimum to jest 10, ale słyszałam o przypadku ciąży gdzie progesteron był chyba 6 w dniu transferu i się udało, no i też duphaston nie jest wykrywalny we krwi, wiec szansa pewnie jest :)

Ja w dniu transferu miałam 21 progesteron, na cyklu sztucznym a biore 2x estrofem, 3xduphaston, 3xbesins i 2x cyclogest

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, nawracające infekcje intymne
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
    10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian, Słaba odpowiedź jajników na stymulację
    12.11.24r 1 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r 2 ET transfer blastosystki 4.1.1. Z KD🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 27.02.25 - serduszko przestało bić 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc)
    06.25r 3 ET transfer z KD - nieudany

07.25r przyjęliśmy do siebie niemowlaczka 2mc jako rodzice zastępczy 💕👧

12.11 ⏸️ naturalny cud? ❤️ bhcg → 472, progesteron 37
    24.01 czekamy na potwierdzenie ciąży 🙏
  • Losowa1992 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy poprzednich transferach brałam besis i miałam ten progesteron wysoki. Tym razem jestem tylko na duphastonie.
    Dziś oglądałam właśnie film z kliniki bocian gdzie lekarz mówił, że duphaston nie jest wykrywalny we krwi.

• Hania2010 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wychodzi z krwi ale tak jak kolezanka napisala do transferu to jedne kliniki chca minium 10 inne 20 ja bym z wynikiem ponizej 10 bala sie podchodzic kliniki zazwyczaj prosza o zrobienie progesteronu przed transferem
    zeby nie bylo potem placzu ze sie nie udalo

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ