X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Progesteron w cyklu sztucznym
Odpowiedz

Progesteron w cyklu sztucznym

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Losowa1992 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, W dniu wczorajszym podeszłam do 4 kriotransferu. Pierwszy raz zamiast tabletek progesteron besis brałam duphaston. W sumie: 2x2 estrofemn,3x1 utrogestan, 3x1 duphaston. Wczoraj pierwszy raz zrobiłam badania progesteronu ktory wyszedł 3,61 ng/m. W dniu dzisiejszym lekarz już przepisał mi prolutex 1×1. Czy może to coś uratować?

• KasiaWitaminka Ekspertka

Wysłany: 10 stycznia, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, że przy takim progesteronie dopuścił Cię do transferu.. podobno minimum to jest 10, ale słyszałam o przypadku ciąży gdzie progesteron był chyba 6 w dniu transferu i się udało, no i też duphaston nie jest wykrywalny we krwi, wiec szansa pewnie jest :)

Ja w dniu transferu miałam 21 progesteron, na cyklu sztucznym a biore 2x estrofem, 3xduphaston, 3xbesins i 2x cyclogest

👩🏻 (38)
    Amh - 0,58 fsh - 11
    hipoglikemia reaktywna, niedoczynność tarczycy, nawracające infekcje intymne
    naturalna owulacja ✅

👨🏻 (40)
    nasienie - morfologia 4%

🍇 🥑 dieta płodnościowa z niskim IG
    10.24r kwalifikacja do in-vitro klinika Bocian
    26.10.2024 start stymulacji (Menopur, Bemfola + Cetrotide)
    07.11. Punkcja 4 oocyty > jedna dojrzała komórka i i 1 zapłodnione 🥚
    12.11 ET transfer 1 wczesnej blastocytki 🐣
    19.11 7dpt → beta <2,3 😪
    12.24r Decyzja o KD
    09.01.25r ET transfer blastosystki 4.1.1.🤞 3 śnieżynki ❄️❄️❄️ zamrożone
    15.01 ⏸️ 6dpt → beta 35,3 🥹 prog 30, 8dpt → beta 103,5, 11dpt - 367,4 25dpt - 39464
    🩺 27.01.25 - 18dpt pęcherzyk ciążowy 8,4mm
    🩺 06.02.25 - 28dpt zarodeczek 2,1mm z pulsującym ❤️
    🩺 13.02.25 - seduszko bije, dzidzia rośnie 5,5mm ❤️
    27.02.25 - serduszko przestało bić 💔 CRL 8mm poronienie zatrzymane (7t/9tc)
    08.03.25 aniołek Jaśminka 😇
  • Losowa1992 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy poprzednich transferach brałam besis i miałam ten progesteron wysoki. Tym razem jestem tylko na duphastonie.
    Dziś oglądałam właśnie film z kliniki bocian gdzie lekarz mówił, że duphaston nie jest wykrywalny we krwi.

• Hania2010 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wychodzi z krwi ale tak jak kolezanka napisala do transferu to jedne kliniki chca minium 10 inne 20 ja bym z wynikiem ponizej 10 bala sie podchodzic kliniki zazwyczaj prosza o zrobienie progesteronu przed transferem
    zeby nie bylo potem placzu ze sie nie udalo

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ