PROGRAM PROKREACYJNY KRAKOW 2022
-
Warto ponieważ zrobisz mnóstwo badań których nie można wykonać „od tak”na NFZ .Poznasz opinie kilku specjalistów odnośnie swojego przypadku .Kadra lekarska na wysokim poziomie oraz sprzęt , laboratorium wszystko Uniwersyteckie .W zależności jakie badania Ci zasugerują ,ale przykładowo jeśli byłyby to : badania z krwi , drożność , wymazy , monitoringi cyklu ,badania dla partnera czy później w poradni iui jest to wartość kilku tysięcy złotych. Co do kwalifikacji myślę , że należy zapytać recepcjonistkę wiem tez ze w umowie jest adnotacja , że nie wykonują badań które osoba ma jakby wykonane i jest postawiona diagnoza , osoby ze stwierdzona niepłodnością - ale co podasz to indywidualna kwestia
staraczka Paulina lubi tę wiadomość
-
Ekraków wrote:Warto ponieważ zrobisz mnóstwo badań których nie można wykonać „od tak”na NFZ .Poznasz opinie kilku specjalistów odnośnie swojego przypadku .Kadra lekarska na wysokim poziomie oraz sprzęt , laboratorium wszystko Uniwersyteckie .W zależności jakie badania Ci zasugerują ,ale przykładowo jeśli byłyby to : badania z krwi , drożność , wymazy , monitoringi cyklu ,badania dla partnera czy później w poradni iui jest to wartość kilku tysięcy złotych. Co do kwalifikacji myślę , że należy zapytać recepcjonistkę wiem tez ze w umowie jest adnotacja , że nie wykonują badań które osoba ma jakby wykonane i jest postawiona diagnoza , osoby ze stwierdzona niepłodnością - ale co podasz to indywidualna kwestia
-
Tylko to jest program tylko dla par, które nie mają zdiagnozowanej przyczyny niepłodności. Wiec jak cos to udawajcie ze nie wiecie co Wam dolega bo inaczej Was nie zakwalifikują.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2023, 13:45
08.2020 wykryta endometrioza III/IV stopień
10.2020 choroba Hashimoto
06.2021 starania - naturalnie
03.2022 AMH 1.72
IVF nr 1.
17.05.2022 💉 Gonal 150 + 💉Mensinorm 75
23.05.2022 przerwany protokół - pojawienie się torbiela 4 cm
IVF nr 2.
27.06 rozpoczęcie długiego protokołu
19.09 Gonapeptyl Daily 💉 + Harmonet 💊
27.09 Gonapeptyl Daily 💉 + Gonal 250 + Mensinorm 75💉
10.10 Ovitrelle 💉
12.10 PUNKCJA! 🤗
17.10 7 x ❄️ 😊
Maj 2023: estrofem, duphaston, cyklogest, prolutex
15.05. FET ❄️ 4.1.1, beta: 0
7.06. Histeroskopia nr.1 CD138 - 10/1
04.09. FET ❄️ 5.2.2., beta: 0
(❄️ 4.1.1 zdegenerował podczas rozmrażania)
27.11. FET ❄️ 3.2.2 (accofil, encorton, intralipid)
beta: 9dpt 110; 11 dpt 287, 17dpt 4892
21.12. Mamy ❤️ -
Ekraków wrote:Warto ponieważ zrobisz mnóstwo badań których nie można wykonać „od tak”na NFZ .
Gdzie mozna dowiedziec sie czegos wiecej?
Na stronie SU widzialam info z poprzednich lat
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Krakus - super, dzięki za info. My jestesmy umówieni, ale dopiero na koniec maja.
Badanie nasienia zrobilismy komercyjnie na Kopernika, czekamy na wyniki. Ja czekam na @ i zrobię częśc badań sama, zeby wiedzieć cokolwiek, a pozniej w maju jak coś powtorzę. Bede miala porownanie.
2023 - wracam do gry
podejrzenie adenomiozy
♂️ - nasienie - 3.2023 - 0
plan na badania:
♀️ - hormony, histero
2019 - 2021 przerwa
2018 - nie poszło
pjp - III-V.2017 -
Hej wszystkim, właśnie dołączyłam do Forum po tym jak przeszukiwałam internet w temacie opinii o programie prokreacyjnym z Kopernika w Krakowie.
Wraz z mężem jesteśmy uczestnikami programu od końca lutego, byliśmy na jednej wspólnej wizycie i potem ja ma dwóch kolejnych już sama - na monitoring cyklu i odczytać wyniki badań moje i męża. Już ma pierwszej wizycie pobrano mi chyba z litr krwi na badania a mężowi zlecono badanie nasienia.
Na ostatniej wizycie w sumie dowiedziałam się, że u mnie wszystko wygląda ok zarówno hormonalnie jak i po monitoringu, natomiast odebrałam wyniki męża i są bardzo kiepskie. W sumie dowiedziałam się tyle, że mąż musi przyjść sam na wizytę i będą szukać przyczyny, termin na 19.04.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z programu albo ogólnie z kliniki na Kopernika w leczeniu czynnika męskiego? Większość informacji, które znalazłam koncentrowały się na udrożnianiu jajowodów, stymulacji owulacji, leczeniu kobiety ogólnie. Zastanawiam się czy jest sens kontynuować w programie czy szukać już androloga prywatnie.
Ja w tym roku 35, mąż 36, moja rezerwa jajnikowa amh dobra. -
Marantha88 wrote:Hej wszystkim, właśnie dołączyłam do Forum po tym jak przeszukiwałam internet w temacie opinii o programie prokreacyjnym z Kopernika w Krakowie.
Wraz z mężem jesteśmy uczestnikami programu od końca lutego, byliśmy na jednej wspólnej wizycie i potem ja ma dwóch kolejnych już sama - na monitoring cyklu i odczytać wyniki badań moje i męża. Już ma pierwszej wizycie pobrano mi chyba z litr krwi na badania a mężowi zlecono badanie nasienia.
Na ostatniej wizycie w sumie dowiedziałam się, że u mnie wszystko wygląda ok zarówno hormonalnie jak i po monitoringu, natomiast odebrałam wyniki męża i są bardzo kiepskie. W sumie dowiedziałam się tyle, że mąż musi przyjść sam na wizytę i będą szukać przyczyny, termin na 19.04.
Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z programu albo ogólnie z kliniki na Kopernika w leczeniu czynnika męskiego? Większość informacji, które znalazłam koncentrowały się na udrożnianiu jajowodów, stymulacji owulacji, leczeniu kobiety ogólnie. Zastanawiam się czy jest sens kontynuować w programie czy szukać już androloga prywatnie.
Ja w tym roku 35, mąż 36, moja rezerwa jajnikowa amh dobra.
-
Ekraków wrote:Hej brałam udział w programie teraz korzystam z usług kliniki przy Kopernika ,dla mężczyzn maja tylko badania nawet nie maja urologa ani androloga oni tam nie leczą chcą tylko zdiagnozować ( chyba że coś się zmieniło )Jednakże mają znanego Doktora w klinice . Bezpośrednio dla osób w programie jak ja robiłam go nie było on jest ginekologiem -andrologiem ma bardzo dobre opinie więc może z nim Was skonsultują jeśli zostaniecie w klinice po programów , zresztą Ci co przyjmują są też lekarzami pracującymi w klinach niepłodności prywatnych i mimo iż mają specjalizacje ginekologiczną maja wiedzę z zakresu niepłodności męskiej .Możliwe iż zaproponują Wam wspomagane iui bo jest to refundowane i jest swoistego rodzaju próba bądź wykluczeniem pewnych czynników mających wpływ na brak ciąży (jeśli to czynnik męski możliwy do poprawy przez taką formę „leczenia „ ) pozdrawiam
Dzięki wielkie za odpowiedź.
2 wizyty odbyłam u dr Rajtar-Ciosek a ostatnią (druga wizyta monitoringu owulacji plus omówienie wyników badań) miałam u dr Wojciecha Pabiana. Z tego co znalazłam w internecie to dr jest też andrologiem, zresztą z dobrymi opiniami. Gdy zapytałam co możemy teraz dalej zrobić to powiedział, że nie wie bo przecież nir widzi mojego męża, że trzeba żeby on przyszedł, żeby go zbadać, zrobić usg jąder i zobaczyć czy nie ma przyczyny stricte fizycznej. Zrozumiałam na tej podstawie, że coś więcej w ramach programu robią.
Jak to się stało, że "zakończyliście" program i przenieśliście się do kliniki? Zakończyliście go z jakimiś konkretnymi wnioskami i dlatego dalej już klinika? -