SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się z pomocą medyczną › Przeciwciała przeciwłożyskowe
Odpowiedz

Przeciwciała przeciwłożyskowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Emilia111 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane kobietki,
    Pomóżcie proszę bo już nie mam siły. Obskoczyłam chyba z 5 laboratorium i nigdzie nie mogę zrobić badań na przeciwciała przeciwłożyskowe. Pod powiedzcie proszę gdzie mogę je wykonać. Warszawa o okolice, ale jak będzie trzeba to pojadę w inne części Polski.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2024, 10:06

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia111 wrote:
    Kochane kobietki,
    Pomóżcie proszę bo już nie mam siły. Obskoczyłam chyba z 5 laboratorium i nigdzie nie mogę zrobić badań na przeciwciała przeciwłożyskowe. Pod powiedzcie proszę gdzie mogę je wykonać. Warszawa o okolice, ale jak będzie trzeba to pojadę w inne części Polski.
    Problem jest taki, że tego badania to już chyba nigdzie nie robią

age.png
  • Emilia111 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza1234 wrote:
    Problem jest taki, że tego badania to już chyba nigdzie nie robią
    Jak to? 😔

• Elza1234 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia111 wrote:
    Jak to? 😔
    Pamiętam, że 2 lata temu jak rozszerzałam diagnostykę to wszędzie to badanie było wycofane

age.png
  • izabelka90 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie mają odczynników. Też nie udało mi się zrobić tego badania. Mniej więcej dwa lata temu również szukałam.

31.08.26 VIII FET 4bb 8dpt 25,5 10dpt 80,5 12dpt 223 17dpt 2200 🙏 22dpt USG crl 0,22cm i 💓
    ☀️ rośnij zdrowo słoneczko ☀️🙏🍀
  • Emilia111 Debiutantka

Wysłany: 16 grudnia 2024, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pomoc, wiem już że nie ma sensu szukać. Ściskam 🤗

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ