X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przeciwciała przeciwplemnikowe i test wrogości śluzu
Odpowiedz

Przeciwciała przeciwplemnikowe i test wrogości śluzu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 4 grudnia 2023, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś robiła te badania : Przeciwciała przeciwplemnikowe i test wrogości śluzu.

Zastanawiam się właśnie nad ich zrobieniem ale do końca nie wiem , jak się je wykonuje.
    Test wrogości śluzu to chyba z pochwy po stosunku?!
    A przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi ? Trzeba je robić zarówno u mężczyzny jak i kobiety ?

• Rakieta_P🚀 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:
    Dziewczyny czy któraś robiła te badania : Przeciwciała przeciwplemnikowe i test wrogości śluzu.

Zastanawiam się właśnie nad ich zrobieniem ale do końca nie wiem , jak się je wykonuje.
    A przeciwciała przeciwplemnikowe z krwi ? Trzeba je robić zarówno u mężczyzny jak i kobiety ?
    Przeciwciała przeciwpleminkowe mieliśmy robione razem z mężem z krwi oraz mąż z nasienia.
    Jeśli chodzi o drugie badanie - to ono się tam dosłownie nazywa? Bo może je też mieliśmy tylko pod inną nazwą.

37👩AMH 13,40(20')10,75(22')7,73(24')
    ❌IO/PCOS/KIR AA/PAI/MTHFR/adeno/mięśniak
    ✔️kariotyp/CBA/IMK+treg/ANA/ASA/ACA/APL/PPb2/PPT/
    LA/helikobacter/MUCh/celiaklia/pasożyty
    -14kg jest owu!
    38🧔
    ❌HLA C1C2
    ✔️kariotyp/nasienie/ASA

VITROLIVE SZCZECIN
    03-10/22 HyCoSy✓3xIUI

BOCIAN SZCZECIN
    1. ICSI 12/22 (IMSI,Fertilechip,ES) 14🥚11 MII 6❄️
    01/23➡️FET5AA❌EG
    02/23➡️FET5BB❌EG
    03/23 immuno+IPLE❌histero✓
    05/23➡️FET4AA❌EG+accofil+ivig
    06/23➡️FET2x3BB💔EG+intralipid+accofil 6tc cb
    09/23➡️FET5CB💔EG+AH+intralipid+accofil cb?

ALLO 0->33,2
    CROSS 23,3->16,7->23,7->15->13,5

2. ICSI 07/24(PICSI,Fertilechip,ES) 13🥚13 MII 8❄️
    CD138✓
    09/24➡️FET5AA💔EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton Aurorka👼7tc
    11/24➡️FET5AA❌EG+intralipid+accofil+plaquenil+
    encorton+prograf
    12/24➡️FET5AA🌈Okruszek🍀

"Choćby się spóźniał cud, ja będę czekać, uciszę swój cały świat, by słyszeć Twój szept..."
  • Patisonek 25 Autorytet

Wysłany: 5 grudnia 2023, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stay wrote:

Przeciwciała przeciwplemnikowe robiłam ja sama, mąż nie. Natomiast do testu wrogości śluzu u nas nie doszło że względu na małą ilość śluzu u mnie co było wskazaniem do inseminacji. Co do testu wrogości to lekarz mi tłumaczył że pobiera się śluz od kobiety i partner musi oddać nasienie wtedy na szkiełku sprawdzają czy plemniki przenikają przez śluz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2023, 08:42

Starania od 2021
    💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
    🖤Poronienia nawykowe🖤

👱‍♀️34 L
    AMH- 3.33, 3.77, Kir Bx,NK 15,7%
    witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
    Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
    Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️
    Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️
    Allo-mlr 37.3%✅️
    p/c p.jądrowe , ANA ✅️
    histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie
    🔥-18kg

👨35 L
    bad nasienia ✅️morfo 4%
    Kariotyp-✅️
    trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️

19.11.2022 1 IUI ☑️💔
    06.04.2023 2 IUI ❌️
    09.05.2023 3 IUI ❌️
    06.09.2023 4IUI ☑️💔
    Lipiec 2024 ➡️immunosupresja
    05.08.2024 IUI pęcherzyk nie pękł😪
    03.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 IUI ❌️
    ➡️zmiana lekarza➡️ivf 2025
  • Stay Ekspertka

Wysłany: 5 grudnia 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rakieta_P🚀 wrote:
    Przeciwciała przeciwpleminkowe mieliśmy robione razem z mężem z krwi oraz mąż z nasienia.
    Jeśli chodzi o drugie badanie - to ono się tam dosłownie nazywa? Bo może je też mieliśmy tylko pod inną nazwą.
    Jest test wrogości śluzu albo PCT po stosunku. Doczytałam że częściej się robi ten PCT, pobierając wymaz z pochwy po stosunku w okolicach owulacji.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ