X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przed Transferem - wszystko
Odpowiedz

Przed Transferem - wszystko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

szukałam takiego tematu ale jie mogę go nigdzie odkopać. Może wymienimy się doświadczeniami co miałyście zlecane przed transferem? U mnie to wyglądało tak:
    - USG w środku cyklu, żeby obserwować wielkość pęcherzyków i wysokość endometrium. Zazwyczaj robiłam usg 2-3 razy
    - zastrzyk Ovitrelle w odpowiednim dniu
    - suplementy: probiotyk doustnie, cit D3, kwas foliowy

A jak wygląda to u Was?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy masz już zarodki.
    Jak nie to jest stymulacja lekami które lekarz zleci i kontrola co 2-3 jak ty piszesz,potem hak jajka już będą duże fontzake to jest punkcja,po punkcję zapłodnie 5-6hodowla zarodków o ile niebedzedzjezz mieć hiperki hormonów to jest transfer wyznaczy na 5 dzień pod punkcję..
    Kiedy masz już zarodki to są 2 przypadki.
    Jeśli idziesz ba cyklu naturalnym to niedostajesz hormonów tylko sprawdzane jest przyrost co 2-3dni endometrium cxy jest odpowiednik grube,
    Przy cyklu sztucznym 2 dnia okresu zaczynasz brać estrofem ,co kilka dni kontrola w pewnym momencie 5 dni przed wyznaczona data transferu włączają ci progesteron i potem już tylko kontrola czy endometrium odpowiednie grube i transfer...
    Przdx transferem trzeba wypić ze 2 litry wody
    Jedli są jakieś leki lub wlew TK tsx hest fo z reguły w klinice ha miałam atosibanu wlew...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ