X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przed Transferem - wszystko
Odpowiedz

Przed Transferem - wszystko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Przyjaciółka

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

szukałam takiego tematu ale jie mogę go nigdzie odkopać. Może wymienimy się doświadczeniami co miałyście zlecane przed transferem? U mnie to wyglądało tak:
    - USG w środku cyklu, żeby obserwować wielkość pęcherzyków i wysokość endometrium. Zazwyczaj robiłam usg 2-3 razy
    - zastrzyk Ovitrelle w odpowiednim dniu
    - suplementy: probiotyk doustnie, cit D3, kwas foliowy

A jak wygląda to u Was?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2024, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy masz już zarodki.
    Jak nie to jest stymulacja lekami które lekarz zleci i kontrola co 2-3 jak ty piszesz,potem hak jajka już będą duże fontzake to jest punkcja,po punkcję zapłodnie 5-6hodowla zarodków o ile niebedzedzjezz mieć hiperki hormonów to jest transfer wyznaczy na 5 dzień pod punkcję..
    Kiedy masz już zarodki to są 2 przypadki.
    Jeśli idziesz ba cyklu naturalnym to niedostajesz hormonów tylko sprawdzane jest przyrost co 2-3dni endometrium cxy jest odpowiednik grube,
    Przy cyklu sztucznym 2 dnia okresu zaczynasz brać estrofem ,co kilka dni kontrola w pewnym momencie 5 dni przed wyznaczona data transferu włączają ci progesteron i potem już tylko kontrola czy endometrium odpowiednie grube i transfer...
    Przdx transferem trzeba wypić ze 2 litry wody
    Jedli są jakieś leki lub wlew TK tsx hest fo z reguły w klinice ha miałam atosibanu wlew...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ