Przed Transferem - wszystko
-
Dziewczyny,
szukałam takiego tematu ale jie mogę go nigdzie odkopać. Może wymienimy się doświadczeniami co miałyście zlecane przed transferem? U mnie to wyglądało tak:
- USG w środku cyklu, żeby obserwować wielkość pęcherzyków i wysokość endometrium. Zazwyczaj robiłam usg 2-3 razy
- zastrzyk Ovitrelle w odpowiednim dniu
- suplementy: probiotyk doustnie, cit D3, kwas foliowy
A jak wygląda to u Was?
-
Pytanie czy masz już zarodki.
Jak nie to jest stymulacja lekami które lekarz zleci i kontrola co 2-3 jak ty piszesz,potem hak jajka już będą duże fontzake to jest punkcja,po punkcję zapłodnie 5-6hodowla zarodków o ile niebedzedzjezz mieć hiperki hormonów to jest transfer wyznaczy na 5 dzień pod punkcję..
Kiedy masz już zarodki to są 2 przypadki.
Jeśli idziesz ba cyklu naturalnym to niedostajesz hormonów tylko sprawdzane jest przyrost co 2-3dni endometrium cxy jest odpowiednik grube,
Przy cyklu sztucznym 2 dnia okresu zaczynasz brać estrofem ,co kilka dni kontrola w pewnym momencie 5 dni przed wyznaczona data transferu włączają ci progesteron i potem już tylko kontrola czy endometrium odpowiednie grube i transfer...
Przdx transferem trzeba wypić ze 2 litry wody
Jedli są jakieś leki lub wlew TK tsx hest fo z reguły w klinice ha miałam atosibanu wlew... -