X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przed Transferem - wszystko
Odpowiedz

Przed Transferem - wszystko

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Flofliper Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

szukałam takiego tematu ale jie mogę go nigdzie odkopać. Może wymienimy się doświadczeniami co miałyście zlecane przed transferem? U mnie to wyglądało tak:
    - USG w środku cyklu, żeby obserwować wielkość pęcherzyków i wysokość endometrium. Zazwyczaj robiłam usg 2-3 razy
    - zastrzyk Ovitrelle w odpowiednim dniu
    - suplementy: probiotyk doustnie, cit D3, kwas foliowy

A jak wygląda to u Was?

• Elka198321 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie czy masz już zarodki.
    Jak nie to jest stymulacja lekami które lekarz zleci i kontrola co 2-3 jak ty piszesz,potem hak jajka już będą duże fontzake to jest punkcja,po punkcję zapłodnie 5-6hodowla zarodków o ile niebedzedzjezz mieć hiperki hormonów to jest transfer wyznaczy na 5 dzień pod punkcję..
    Kiedy masz już zarodki to są 2 przypadki.
    Jeśli idziesz ba cyklu naturalnym to niedostajesz hormonów tylko sprawdzane jest przyrost co 2-3dni endometrium cxy jest odpowiednik grube,
    Przy cyklu sztucznym 2 dnia okresu zaczynasz brać estrofem ,co kilka dni kontrola w pewnym momencie 5 dni przed wyznaczona data transferu włączają ci progesteron i potem już tylko kontrola czy endometrium odpowiednie grube i transfer...
    Przdx transferem trzeba wypić ze 2 litry wody
    Jedli są jakieś leki lub wlew TK tsx hest fo z reguły w klinice ha miałam atosibanu wlew...

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ