Przerwa w braniu CLO- jak wyglądają w tedy Wasze cykle?
-
Cześć dziewczyny.
Wątków o CLO jest wiele, ale moje pytanie zginęłoby wśród treści. Otóż bardzo zastanawia mnie jak wyglądają Wasze cykle w przerwie pomiędzy braniem tego leku albo po całkowitym odstawieniu?
Czy lek działał jakiś czas po jego odstawieniu (czyli tzw efekt odbicia), znów miałyście długie bezowulacyjne cykle? A może jeszcze coś się działo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2015, 05:53
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 14:50
-
U mnie owulacja też jest (ale zawsze była i bez clo), ale ciut póxniej niż na clo. Ciut to jakieś 3-4 dni później. Ostatnio na clo w 9dc już były dwa dojrzałe pęcherzyki i pregnyl, a teraz jak odstawiłam wszystko to na razie cisza, a ja zawsze czuję owulację.A dzis 11 dc.
-
Bella93 wrote:W pierwszym cyklu po odstawieniu zawsze mam owulację (z dwukrotnego doświadczenia). Później cykle bezowulacyjne, cały czas na dupku.
Na CLO w którym dc miewałaś owulacje? Jak przyjmowałaś ten lek? I ile razy go już brałaś Masz stwierdzone PCOS? -
.
-
ja miałam 6 cykli z clo. 3, przerwa i kolejne 3. Zawsze po odstawieniu cykl zupełnie normalny, owulacyjny. Jedyne co, to przy clo cienkie endometrium.
mój obecny lekarz twierdzi, że clo to słaby lek ilepiej stymulować gonadotropinami.starania od 2007
mama bliźniaków [*] [*] grudzień 2015 10tc
"..nie mieliśmy szansy na dotyk.."
ivf czerwiec 2016 [*] [*] -
.
-
Ja mam ladne endo bi w okolicach owu ok 10-11 mm i reaguje na ten lek ale owu pozno. Raz po 14 dniach a raz po 20 od kiedy wzięłam 1 tabletke clo. Bralam tylko 3 dni po 1 tab. Owu mialam i nagle przestalam miec. Problem zaczal sie od pazdziernika
-
ja brałam 4 cykle clo, mam pco, we wszystkich cyklach z clo mialam owulki, w pierwszym cyklu po odstawieniu nie mialam owulki ( nie mialam monitoringu,a le progesteron byl mega niski), cykl trwal 36 dni i nastepny zostal wywolany dupkiem, drugi cykl po odstawieniu clo trwal 19 dni!!! wiec nie wiem co tam sie dzialo, teraz jestem na 3 cyklu bez clo i w 15dc byl jakis pecherzyk 13mm z zapadnietymi scianami i pofaldowanymi, mala ilosc plynu w zatoce wiec lekarz powiedzial ze tak jakby pekal ale trzeba przyjsc jeszcze i sprawdzic co sie podzialo, od 6 tygodni jestem na diecie o niskim ig plus od 2 tygodni metformina wiec moze to ruszylo cos moje jajnikiAniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]
...kiedyś będzie jeszcze pięknie... -