X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Przyrost bhcg 70% czy to nie za mało?
Odpowiedz

Przyrost bhcg 70% czy to nie za mało?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Beta w sobote 1243
    Beta dzis 3038
    Przyrost 70%

Troche slabo mi sie wydaje, martwie sie strasznie bo mam za soba poronienia na wczesnych etapach, jestem zalamana

c55f3e3kgczaomnj.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czego oczekujesz?

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • dalinka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mial podobnie a mimo wszystko sie udalo, jak nie masz ochoty to sie po prostu nie wypowiadaj :-)

c55f3e3kgczaomnj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Hej
    Beta w sobote 1243
    Beta dzis 3038
    Przyrost 70%

Troche slabo mi sie wydaje, martwie sie strasznie bo mam za soba poronienia na wczesnych etapach, jestem zalamana

Trzeba powtórzyć za 48 h, nic jeszcze nie jest przesądzone. Sprawdzałaś w kalkulatorze przyrostu bgcg ?

• dalinka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak i wlasnie wyliczyl 70%, powtórzę za 48h

c55f3e3kgczaomnj.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dalinka wrote:
    Czy ktoś mial podobnie a mimo wszystko sie udalo, jak nie masz ochoty to sie po prostu nie wypowiadaj :-)
    To ze nie uzylam emotikony nie oznacza, ze nie mam ochoty sie wypowiedziec czy jestem niemila.

Przyrost jest w normie, kobietom udaje sie z nizszymi przyrostami, a takze nie udaje sie po o wiele wiekszych przyrostach.
    Musisz uzbroic sie w cierpliwosc.
    Im wyzsze wartosci i wyzsza ciaza tym przyrosty sa mniejsze.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤

Matylda 🩷11.08.2022

Twins are coming:
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawidłowy przyrost powinien wynosić min. 66 procent w początkowym okresie ciąży

• dalinka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze jeszcze nic straconego ;-)

In most normal pregnancies at an hCG levels below 1,200 mIU/ml, the hCG usually doubles every 48-72 hours. At levels below 6,000 mIU/ml, the hCG levels normally increase by at least 60% every 2-3 days. Seebert et al reported in 2006 that a rise of at least 35% over 48 hours was proposed as the minimal rise consistent with a viable IUP. So it would be wrong to always assume the presence of a nonviable pregnancy even if the there is an hCG rise below 50% over 48 hours.

Jasna91 lubi tę wiadomość

c55f3e3kgczaomnj.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ