X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną RATUNKUI!! :( estradiol lh androstendion = bezplodnosc?
Odpowiedz

RATUNKUI!! :( estradiol lh androstendion = bezplodnosc?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • psnevergiveupps Nowa

Wysłany: 24 września 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RATUNKUI!! :( estradiol lh androstendion = bezplodnosc?

Witam
    Mam 23 lata waże 54 kg , wzrost 164
    brak miesiaczki od 2,5 roku
    leczona wysoka prolaktyna bromegronem i ustabilizowana
    zanik miesiaczki rawdopodobnie spowodowany stresem i utrata masy ciala
    po powrocie do wagi okres nie wrocil.
    Bardzo chcialabym dorobic sie potomka...

Wyniki moich badan:

DHEA-S 186,30 UG/DL
    INSULINA 3,00 uU/ml
    ESTRADIOL 13,00 pg/ml
    LH 0,81 mlU/m;
    FSH 3,53 mlU/ml
    Peptyd C 0,83 ng/ml

Androstendion 4,04 ng/ml

FT3 1,01 pg
    FT4 0,97 ng
    TSH 2,24 iu
    AntyTPO 0,12 iu
    AntyTG 1,56 iu

Kortyzol w DZM 9,5

Kortyzol ranny 5,0 25% ug Kortyzol wieczorny ~50% mniejszy od wartosci rannej (godz 6.00 23,4 godz. 18 10,9 godz 24.00 1,8)

25-Hydroksy-cholekacyferol 10,6ng/ml (norma powyzej 30?)
    ACTH rano 26,0
    Prolaktyna 2 godz po podaniu metaklopramidu 31,8
    Prolaktyna 1 godz po podaniu metaklopramidu 20,5
    Prolaktyna surowa rano 21,9

Testosteron wolny 1,2pg/ml (norma 0-4,1)
    17OH Progesteron 1,44ng/ml
    Przeciwciala przeciwko receptorom dla TSH (TRAb) 0,81 IU/l
    Parathormon intact 30,01 pg/ml

Badanie MR wykonane w ciagu 2 lat 2 razy, wszystko ok

Badanie dopochwowe nic nie wykrylo

Uprzejmie proszę o jakiekolwiek naprowadzenie co dalej gdzie sie udac do kogo i czy jest szansa na odzyskanie okresu i plodnosci.

• bella84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana udaj sie z tymi wynikami do ginekologa - lub ginekologa od leczenia nieplodnosci w odpowiedniej klinice , juz oni Ci powiedza skad wynika brak okresu.... Nie chce krytykowac ale 2,5 roku nie masz okresu i dopiero teraz zauwazylas ze cos nie tak ? :) poza tym hormony nie musza byc przyczyna braku okresu- w mlodym wieku mialam torbiel na jajniku ktora blokowala okres calkowicie, wszystkie kolezanki juz miesiaczkowaly a ja nie i mama udala sie ze mna do ginekologa, okazala sie torbiel i po tabletkach zostala ususzona a ja dostalam okres :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrob sobie do kompletu marker amh na wszelki juz wypadek, chociaz fsh masz bardzo ladne :) prolaktyna to hormon stresu i chyba wiekszosc kobiet ma ja podwyzszona w tych czasach :) moze blokowac owulacje ale nie okres

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ