Receptywnosc endometrium - test ERA
-
Cześć,
Mam pytanie czy są tutaj dziewczyny, którym udało się zajad w ciąże dopiero po badaniu ERA? Mam już kilka transferów za sobą tylko raz ciąża do 6tc. Pozostałe beta startuje do małych wartości ( nawet nie przekracza 10 ) i spada .
Zarodki po PGTa. Jestem pod kontrola immunologa . Teraz miałam prograf, encortolon 15mg, accofil i nadal nic … to badanie to jedyna opcja ale czy warto mieć co do niej jakas nadzieje ze pomoże ??
Badanie jest mega drogie . Doradźcie proszę co można jeszcze zrobić -
A czy lekarz zaproponował Ci to badanie?
Ja miałam w zasadzie trzy ciąże biochemiczne (również zarodki po PGT-A) lekarz prowadzący twierdzi, że wiadomo kiedy "zachodzę" skoro jednak są ciąże, po prostu później coś się złego dzieje i raczej odradzał mi to badanie.
Podobno na Accofilu zwykle zachodzi się na drugim transferze.
I jeszcze jedno - mi immunolog po 3 nieudanym transferze zarodków z PGT-A zasugerował, że niestety zarodki mogą mieć zmiany (wady) w mitochondriach co nie wykryje badanie PGT-A.
Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka. -
Tak proponuje mi to lekarz prowadzący . Tyle ze nie wiem czy moje bety można uznać ze coś się dzieje . Dzisiaj przykładowo 7dpt blastocysty wynik 2,13 …jutro jeszcze powtórzę . Oczywiście wiem , ze nic z tego ale dla spokoju głowy . to był mój pierwszy transfer z zarodkiem po PGTa . Poprzednie były nie badane .
-
inka222 wrote:Cześć,
Mam pytanie czy są tutaj dziewczyny, którym udało się zajad w ciąże dopiero po badaniu ERA? Mam już kilka transferów za sobą tylko raz ciąża do 6tc. Pozostałe beta startuje do małych wartości ( nawet nie przekracza 10 ) i spada .
Zarodki po PGTa. Jestem pod kontrola immunologa . Teraz miałam prograf, encortolon 15mg, accofil i nadal nic … to badanie to jedyna opcja ale czy warto mieć co do niej jakas nadzieje ze pomoże ??
Badanie jest mega drogie . Doradźcie proszę co można jeszcze zrobić
Ja robilam, nic nie wnioslo to badanie.
Dwie nieudane procedury w Polsce
Transfer swiezy ❌
Transfer na cyklu sztucznym ❌
Trzecia procedura( w trakcie ) w Czechach
ja 34 lata , maz 35 lat
2021:
3 zarodki przebadane genetycznie
Problem cienkiego endometrium
Mutacje pai i czynnik V
Problem w cytokinach
Allo mlr ponad 40%
KIR Bx brak dwóch DS-ow
FET 09.2021 ❌ 😪7dpt 7.1 8dpt 6.5 10dpt 0.2
10.2021 Test Endometrio cykl naturalny
Test Emma prawidlowy
Test Alice prawidlowy
Test Era prawidlowy
FET 01.2022 ❌😪😪😪😪
FET 02.2022 ❌😰
Wybór kliniki do ostatniej procedury🤷♀️ -
inka222 wrote:Bardzo mi przykro .
Mam pytanie co ma pomóż to badanie w Twoim przypadku ? Bo myślałam ze ono bardziej ma pomoc jak nie dochodzi do zagnieżdżenia czy zle to rozumiem ? -
efcia84 wrote:No tak dokładnie, ale 3 transfery pod rzęd nie drgnęły, więc wspólnie z lekarzem zdecydowaliśmy że zrobimy jeszcze to badanie, bo to chyba jedyna rzecz której jeszcze nie badałam.
Rozumiem, mogę zapytac ile placilas za to badanie ? -
efcia84 wrote:efcia84 wrote:3500 zł, czekałam na wynik dwa tygodnie. Ale wszędzie cena jest przybliżona,. Bo tak mi się wydaje, to jest narzucone przez to zagraniczne laboratorium. I wynik jest w języku angielskim
Rozumiem i jak wynik ? Pomogło badanie ? -