Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Brno czy Ostra ?
Odpowiedz

Reprofit Brno czy Ostra ?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Panna Mysia Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ? Brno czy Ostrawa ?

Elka
  • Katorella Znajoma

Wysłany: 16 maja, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej podobno do Ostrawy trafia więcej pacjentów z Polski a w Brno sa dłuższe kolejki no więcej osób. Czy dowiadywałaś się już o procedurę? Czy będziesz korzystać z programu gwarancji?

• Panna Mysia Debiutantka

Wysłany: 17 maja, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katorella wrote:
    Hej podobno do Ostrawy trafia więcej pacjentów z Polski a w Brno sa dłuższe kolejki no więcej osób. Czy dowiadywałaś się już o procedurę? Czy będziesz korzystać z programu gwarancji?

Hej zdecydowaliśmy się na klinikę w Brnie , nie mieszkamy w Polsce wiec bez różnicy dla nas czy Brno czy Ostrawa. Wraz z mężem zdecydowani byliśmy na ten program : Cykl IVF premium z wykorzystaniem komórek jajowych dawczyni Baby Guarantee Programme (DIVF Baby Guaranteed ) , ale nie mogliśmy z niego skorzystać bo mamy już sa sobą jedno
    IVF w Polsce nieudane . Nie odnoszę wrażenia że w Brnie są większe kolejki . My już zaczynamy leczenie i cały protokół leczenia już mam, transfer planowany na lipiec wiec nie jest to długo . Gdzie w Polsce nasza pierwsza próba in vitro była koszmarna , i wszytko trwało ponad pół roku . Natomiast klinika jeszcze udziela gwarancji na podstawie badań spermy .My zdecydowaliśmy się na ten program :Cykl IVF premium z wykorzystaniem komórek jajowych dawczyni Premium (DIVF Premium) tu jest gwarancja dwóch blastek . Mam nadzieję , że pomogłam chociaż trochę . Powodzenia

Elka
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ