X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Misia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak szybko odpisuje wam kordynatorka Marcela

• Koralina88 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, pooglądam ten wątek od jakiegoś czasu (mniej więcej od miesiąca), na forum byłam już dawno temu w innych wątkach, ale potem miałam długą przerwę i niedawno wróciłam.
    Ogólnie też leczę się w Reproficie w Ostravie. To moje pierwsze podejście do in vitro. Może krótko streszczę. Miałam stymulację, podczas punkcji udało się pobrać 20 oocytow z czego 14 się zapłodniło. Do 5 dobry przetrwało nam 8 zarodków - wszystkie HB. Transfer miałam 23 lutego, podali mi jeden zarodek, 7 mamy zamrożonych. Przy transferze okazało się, że mam powiększone jajniki, ale czułam się dobrze i lekarka zdecydowała, że transfer się odbędzie. Mówiła, że po tygodniu mogę odczuwać bóle (jeśli dojdzie do ciąży i będzie wytwarzana beta hcg). Test ciążowy miałam wykonać zgodnie z zaleceniami 14 dni po transferze. Ale po 7 dniach co prawda bólu nie było, ale strasznie zrobił mi się duży brzuch, jak balon. Stwierdziłam, że zrobię test z moczu, który w piątek wieczorem wyszedł pozytywny (dwie mocne kreski). W sobotę byłam na badaniu krwi, ale jeszcze nie mam wyniku i siedzę jak na szpilkach. Zwariować można. Wiem, że to nie jest czas na świętowanie, bo już wiele mam za sobą i doskonale wiem, że pozytywny test jeszcze nic nie oznacza, ale to moje pierwsze dwie kreski po 4 latach. W końcu coś drgnęło i czuję taką nadzieję, której już dawno nie miałam 🙂 Napisałam do Renaty w sprawie tego brzucha, zaleciła zrobić usg, wieczorem mam wizytę. Z jednej strony czuję radość, z drugiej boję się okropnie. Czułam potrzebę żeby się wygadać. Rozmawiam o tym tylko z mężem, nikt inny nie wie o naszych staraniach. Rodzicom nie mówiliśmy, żeby nie robić im nadziei i ich nie martwić, bardzo przeżyli nasze wcześniejsze problemy. Trzymajcie proszę kciuki i mam nadzieję, że będę mogła od czasu do czasu coś tu napisać 😉

Magra3, mała, Salome, Monika29, Ewa3bit, Milvaaa lubią tę wiadomość

preg.png
    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
    01.2023 Start Reprofit Ostrava
    18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mozecie napisac czy czulyscie roznice w transferach udanych a tych gdzie nie wyszlo ? Bylo jakies inne samopoczucie ?

Ja teraz czuje sie zupelnie inaczej niz poprzednio i to wpedzilo mnie w mega dola do tego stopnia, ze nie chce nawet testowac ...

mała lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    Cześć, pooglądam ten wątek od jakiegoś czasu (mniej więcej od miesiąca), na forum byłam już dawno temu w innych wątkach, ale potem miałam długą przerwę i niedawno wróciłam.
    Ogólnie też leczę się w Reproficie w Ostravie. To moje pierwsze podejście do in vitro. Może krótko streszczę. Miałam stymulację, podczas punkcji udało się pobrać 20 oocytow z czego 14 się zapłodniło. Do 5 dobry przetrwało nam 8 zarodków - wszystkie HB. Transfer miałam 23 lutego, podali mi jeden zarodek, 7 mamy zamrożonych. Przy transferze okazało się, że mam powiększone jajniki, ale czułam się dobrze i lekarka zdecydowała, że transfer się odbędzie. Mówiła, że po tygodniu mogę odczuwać bóle (jeśli dojdzie do ciąży i będzie wytwarzana beta hcg). Test ciążowy miałam wykonać zgodnie z zaleceniami 14 dni po transferze. Ale po 7 dniach co prawda bólu nie było, ale strasznie zrobił mi się duży brzuch, jak balon. Stwierdziłam, że zrobię test z moczu, który w piątek wieczorem wyszedł pozytywny (dwie mocne kreski). W sobotę byłam na badaniu krwi, ale jeszcze nie mam wyniku i siedzę jak na szpilkach. Zwariować można. Wiem, że to nie jest czas na świętowanie, bo już wiele mam za sobą i doskonale wiem, że pozytywny test jeszcze nic nie oznacza, ale to moje pierwsze dwie kreski po 4 latach. W końcu coś drgnęło i czuję taką nadzieję, której już dawno nie miałam 🙂 Napisałam do Renaty w sprawie tego brzucha, zaleciła zrobić usg, wieczorem mam wizytę. Z jednej strony czuję radość, z drugiej boję się okropnie. Czułam potrzebę żeby się wygadać. Rozmawiam o tym tylko z mężem, nikt inny nie wie o naszych staraniach. Rodzicom nie mówiliśmy, żeby nie robić im nadziei i ich nie martwić, bardzo przeżyli nasze wcześniejsze problemy. Trzymajcie proszę kciuki i mam nadzieję, że będę mogła od czasu do czasu coś tu napisać 😉
    Trzymam mocno kciuki żeby się udało 🍀🍀🍀 no i oczywiście dawaj znać 🙂

Koralina88 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Dziewczyny mozecie napisac czy czulyscie roznice w transferach udanych a tych gdzie nie wyszlo ? Bylo jakies inne samopoczucie ?

Ja teraz czuje sie zupelnie inaczej niz poprzednio i to wpedzilo mnie w mega dola do tego stopnia, ze nie chce nawet testowac ...
    Ja po poprzednim transferze miałam bardzo mocne skurcze no i klapa beta 2,8. Teraz było tylko kłucie podbrzusza i zawroty głowy i nic więcej. Na dzień dzisiejszy nawet nie czuję się że jestem w ciąży. Głowa do góry po co już się dołować, a jak Kropek siedzi grzecznie to złe samopoczucie mamy mu nie pomaga. Trzymam kciuki 💛

mała lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 piękny wynik stymulacji, brawo Ty 💪
    Trzymam ogromne kciuki, żeby ten test był zwiastunem pięknego bobasa ✊🍀
    Wydaje mi się, że ten duży brzuch to hiperstymulacja, pozytywna beta spotęgowała objawy. Musisz dużo pić, spożywać dużo białka i odpoczywać. Po jakimś czasie minie. Powodzenia 🍀

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Dziewczyny jak szybko odpisuje wam kordynatorka Marcela
    Mi Marcela odpisywała bardzo szybko. W sobotę jej nie było w klinice, może dalej ma jakiś urlop?

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

Nie chciałam wcisnąć lubię tylko cytyj☹️
    Myszko a może właśnie to "zupełnie inaczej" to jest właśnie to?? Ja też już świruję ale wierzę w swojego kropka.
    Tylko spokój może nas uratować, oczywiście betę musisz zrobić tylko od ciebie zależy kiedy... Trzymam mocno ✊🍀✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila I jak ????? Pisz szybko , bo się stresuje 😘
    Salome już jesteś w dwupaku ??? Jak się czujesz ?
    Myszko a może jest tak jak piszą dziewczyny? Jestem z Tobą całym sercem i wierzę w Kropka 😘🥰✊✊✊✊

Ewa3bit, mała, Salome lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Misia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Mi Marcela odpisywała bardzo szybko. W sobotę jej nie było w klinice, może dalej ma jakiś urlop?
    A nie wiesz do kiedy ma urlop bo pisze do niej ale nie odpisuje

• mlia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Mila I jak ????? Pisz szybko , bo się stresuje 😘
    Salome już jesteś w dwupaku ??? Jak się czujesz ?
    Myszko a może jest tak jak piszą dziewczyny? Jestem z Tobą całym sercem i wierzę w Kropka 😘🥰✊✊✊✊
    Więc spieszę donieść że z kropka zrobiła się truskawka :) ma prawie 3cm i serduszko 180.

Magra3, Salome, _Pina, mała, The_sleeping_beauty, WeterankaP, Giosiek, Milvaaa, Ewa3bit, Magan, Mati W., Monika29, Lea1111, Jeżóweczka, Koralina88, Sasanka55.., I gave up lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:

W pierwszym udanym, gdzie beta doszła do 300 nie czułam nic, teraz pamiętam że przez pierwsze 2-3 dni czułam gorąc w podbrzuszu, ale potem się uspokoiło i nic nie czułam. Jak sprawdzałam betę w 7dpt to nie miałam pojęcia co zobaczę, zero jakichkolwiek objawów. Dopiero później zaczęła mi się gastrofaza i lekka zgaga.

age.png
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    Kup sobie elektrolity i pij koktajle z odżywką białkową taką dla sportowców. Pewnie masz hiperstymulacje a rosnąca beta hcg jeszcze bardziej ją podkręca. Dobrze, że lekarz Cię zobaczy dzisiaj, trzeba to kontrolować.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Salome Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszo, u mnie zarówno transfer, po którym miałam skurcze, jak i te spokojne transfery były nieudane. U ciążówek też nie widzę żadnej reguły. Więc naprawdę nie ma się co tym kierować. Kiedy robisz betę?

mlia, truskaweczka, mmm... 🍓🍓🍓 Cieszę się, że wszystko ok! Oby tak dalej 💚

Ja już po transferze, tym razem poszło superowo, bardzo delikatnie, nawet pielęgniarka się śmiała, że weszło jak w masełko :) Teraz siedzę na drugiej porcji atosibanu, wyczekuję końca, bo już jestem głodna i spieszno mi do wegańskiej knajpki, którą znalazłam 🤤

mała, The_sleeping_beauty, Giosiek, Milvaaa, _Pina, Ewa3bit, Magan, Mati W., Monika29, Lea1111, mlia, Sasanka55.. lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    A nie wiesz do kiedy ma urlop bo pisze do niej ale nie odpisuje
    Niestety nie wiem, w sobotę mi powiedzieli że jej nie ma bo ma urlop. Ale nie pytałam czy chodziło tylko o sobotę czy o więcej dni.
    Jeśli coś ważnego to może dziewczyny dadzą maila do Anety albo Renaty??

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Misia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Niestety nie wiem, w sobotę mi powiedzieli że jej nie ma bo ma urlop. Ale nie pytałam czy chodziło tylko o sobotę czy o więcej dni.
    Jeśli coś ważnego to może dziewczyny dadzą maila do Anety albo Renaty??
    Chodzi o termin transferu

• mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Więc spieszę donieść że z kropka zrobiła się truskawka :) ma prawie 3cm i serduszko 180.
    Cuuuuudownie 🥰🍓

mlia lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Tak, ma urlop cały ten tydzień. Podobnie dr Rakosova. Ja dostałam namiar do Anety, żeby do niej pisać w razie czego
    Adres Aneta.Liszokova małpa reprofit.cz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2023, 15:33

mała lubi tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Myszo, u mnie zarówno transfer, po którym miałam skurcze, jak i te spokojne transfery były nieudane. U ciążówek też nie widzę żadnej reguły. Więc naprawdę nie ma się co tym kierować. Kiedy robisz betę?

mlia, truskaweczka, mmm... 🍓🍓🍓 Cieszę się, że wszystko ok! Oby tak dalej 💚

Ja już po transferze, tym razem poszło superowo, bardzo delikatnie, nawet pielęgniarka się śmiała, że weszło jak w masełko :) Teraz siedzę na drugiej porcji atosibanu, wyczekuję końca, bo już jestem głodna i spieszno mi do wegańskiej knajpki, którą znalazłam 🤤
    Super, że gładko poszło. Niech się teraz kropek wgryza 🤞
    Kto ci robił transfer? Mi wczoraj taka młoda wysoka lekarka

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 6 marca 2023, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia wrote:
    Chodzi o termin transferu
    Pisz do Anety. Milvaa podała emaila

Starania 10 lat

age.png[/url]
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ