Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Nowa_krakow Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje. A całość procesu potem od konsultacji to też dosyć szybko? Bo w polskich klinikach oczekiwania na dawczynie są bardzo dlugie

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_krakow wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Mam 40 lat i niestety po nieudanych próbach iv w Krakowie. Smutek wielki ale jeszcze zastanawiam się czy nie spróbować KD w Repfrofit. Mój lekarz bardzo ich poleca pod tym kątem. Powiedzcie proszę jak dlugo trwa u nich ta procedura? Czy jak zglosze sie teraz to jest szansa na transfer jakos w tym roku? Czy musimy być w związku małżeńskim?

Gratulacje dla wszystkich ktorym się udało:)
    Też mam 40 lat. Na początku stycznia miałam nieudany transfer w PL. Jakoś pod koniec stycznia wysłałam formularz zgłoszeniowy przez ich stronę. Odzew praktycznie od razu. Wizyta online z 3 dni później z lekarzem. Miałam podniesiona prolaktyne, więc o jakiś tydzień wydłużył się termin że znalezienim dawczyni. Musiałam powtórzyć i dopiero ruszyli z doborem (nie wiem dlaczego tak). W połowie lutego zaproponowano mi termin punkcji i transferu. Dzień później już miałam dobrana dawczynie. Protokół przygotowania ustalony online- bardzo sprawnie. Aby w PL załatwianie recept było trochę problematyczne - tyle ze chciałam załatwiać online a to więcej da się załatwić stacjonarnie. Dziś miałam świąteczny transfer. Jakbyś chciała coś więcej wiedziesz pisz na priv. Jestem na bieżąco w temacie:)

• Panna Mysia Debiutantka

Wysłany: 7 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?

Elka
  • agelee Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ciągle nie mogę się zdecydować czy Eurofertil dr Lachcina czy Reprofit dr Rakosova. Opinie jednak lepsze ma Reprofit, ale nie wiem czy w moim przypadku nie lepsze by było parę mini stymulacji pod rząd. Trochę nie wiem jak to pogodzić z pracą, bo to będzie punkcja co miesiąc przez parę miesięcy :/ Słabo u mnie idzie stymulacja na dużych dawkach, w ogóle prawdopodobnie moje komórki po dużych dawkach są słabsze niż w naturalnym cyklu. Nigdy nie dohodowali zarodka do blastocysty mimo, że poprawnie komórki się zapładniają, a zaliczyłam raz biochema z naturalnego cyklu. Czy polecacie po prostu umówić się na poradę zdalną i tu i tu? Czechy to moja ostatnia szansa :(

• Anika1983 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam reprofit mialam u nich 4 transfery AZ

Pierwsza konsultacja bezplatna wiec warto skorzystac i zobaczyc jaki maja pomysl

Ja wrocialam do pl gyncentrum katowice az refundacja

Przygotowuje sie wlasnie do 15 transferu😬 pierwszego na immunoglobulinach

agelee lubi tę wiadomość

• agelee Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Sasanka trzymaj Kropka na 9mcy 🍀🤞🍀

Dziewczyny, robiłam proga wyszedł 11ng/ml. Reprofit nie odbiera bo sobota. W środę Renata mi mówiła że mam włączyć agolutin jak będzie ponizej 11ng/ml. Dołożyć czy nie bo mam mętlik w głowie?

I mam wyniki hodowli w 3cim dniu jest nadal 7 zarodków 😍
    Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.
    Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki :(

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.
    Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki :(

A czytałaś opinie o Eurofertil na grupie fensbukowej? Reprofit nie robi ministymulacji?

Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Luli1 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy procedurę na własnych komórkach w Reprofit Ostrawa. Nie udało się ze wzgledu na mój wiek i słabe komórki. Po paru latach w tym roku spróbowaliśmy na KD w Reprofit Brno. Dawczyni 27 lat, potwierdzona płodność. Pobrali 9 komórek, 8 zapłodnili. 7 rozwijało się prawidłowo do 4 dobry. Piątego dnia tylko jedna blastocysta 4BB wysokiej jakości nadawała się do zamrożenia. Powodem podobno było słabe nasienie męża. Teraz czekamy na wyniki badania frsgmentacji DNA. W Brnie miałam w marcu usuwany polip i robioną biopsję endometrium. Badali NK których tych złych mam za dużo. 15 kwietnia miałam transfer ❄️ trzymajcie kciuki 🤞

LateBloomer lubi tę wiadomość

Ona
    AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
    początki Hashimoto;
    Kariotyp prawidłowy,
    MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;

On
    Asthenozoospermia;
    Glukoza 145;
    Kariotyp prawidłowy;
    CFTR- nie wykryto mutacji;
    Fragmentacja DNA 24,9%;
    Test MAR prawidłowy;

NOVUM
    1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
    2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞

KRIOBANK
    3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki

Reprofit Ostrawa
    4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia

Reprofit Brno
    5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
    04 2026 transfer KD❄️ 😞
    Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Mysia wrote:
    Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?
    A nasienie było badane? Najlepiej w Czechach wziąć świeże komórki. Niektóre kliniki w Czechach maj program z gwarancja ale nasienie musi mieć dobre parametry.

Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Czechy: Transfer 2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • Panna Mysia Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    A nasienie było badane? Najlepiej w Czechach wziąć świeże komórki. Niektóre kliniki w Czechach maj program z gwarancja ale nasienie musi mieć dobre parametry.

Dziękuję za odpowiedź,
    Tak mąż jest w przebadany , i zdecydowaliśmy się na następną próbę ale już w Czechach.

Elka
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ