Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Też mam 40 lat. Na początku stycznia miałam nieudany transfer w PL. Jakoś pod koniec stycznia wysłałam formularz zgłoszeniowy przez ich stronę. Odzew praktycznie od razu. Wizyta online z 3 dni później z lekarzem. Miałam podniesiona prolaktyne, więc o jakiś tydzień wydłużył się termin że znalezienim dawczyni. Musiałam powtórzyć i dopiero ruszyli z doborem (nie wiem dlaczego tak). W połowie lutego zaproponowano mi termin punkcji i transferu. Dzień później już miałam dobrana dawczynie. Protokół przygotowania ustalony online- bardzo sprawnie. Aby w PL załatwianie recept było trochę problematyczne - tyle ze chciałam załatwiać online a to więcej da się załatwić stacjonarnie. Dziś miałam świąteczny transfer. Jakbyś chciała coś więcej wiedziesz pisz na priv. Jestem na bieżąco w temacie:)Nowa_krakow wrote:Cześć dziewczyny:)
Mam 40 lat i niestety po nieudanych próbach iv w Krakowie. Smutek wielki ale jeszcze zastanawiam się czy nie spróbować KD w Repfrofit. Mój lekarz bardzo ich poleca pod tym kątem. Powiedzcie proszę jak dlugo trwa u nich ta procedura? Czy jak zglosze sie teraz to jest szansa na transfer jakos w tym roku? Czy musimy być w związku małżeńskim?
Gratulacje dla wszystkich ktorym się udało:) -
Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?Elka
-
Cześć Dziewczyny. Ciągle nie mogę się zdecydować czy Eurofertil dr Lachcina czy Reprofit dr Rakosova. Opinie jednak lepsze ma Reprofit, ale nie wiem czy w moim przypadku nie lepsze by było parę mini stymulacji pod rząd. Trochę nie wiem jak to pogodzić z pracą, bo to będzie punkcja co miesiąc przez parę miesięcy
Słabo u mnie idzie stymulacja na dużych dawkach, w ogóle prawdopodobnie moje komórki po dużych dawkach są słabsze niż w naturalnym cyklu. Nigdy nie dohodowali zarodka do blastocysty mimo, że poprawnie komórki się zapładniają, a zaliczyłam raz biochema z naturalnego cyklu. Czy polecacie po prostu umówić się na poradę zdalną i tu i tu? Czechy to moja ostatnia szansa
-
Polecam reprofit mialam u nich 4 transfery AZ
Pierwsza konsultacja bezplatna wiec warto skorzystac i zobaczyc jaki maja pomysl
Ja wrocialam do pl gyncentrum katowice az refundacja
Przygotowuje sie wlasnie do 15 transferu😬 pierwszego na immunoglobulinach
agelee lubi tę wiadomość
-
Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.Mati W. wrote:Sasanka trzymaj Kropka na 9mcy 🍀🤞🍀
Dziewczyny, robiłam proga wyszedł 11ng/ml. Reprofit nie odbiera bo sobota. W środę Renata mi mówiła że mam włączyć agolutin jak będzie ponizej 11ng/ml. Dołożyć czy nie bo mam mętlik w głowie?
I mam wyniki hodowli w 3cim dniu jest nadal 7 zarodków 😍
Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki
-
agelee wrote:Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.
Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki
A czytałaś opinie o Eurofertil na grupie fensbukowej? Reprofit nie robi ministymulacji?Eurofertil Ostrava
Listopad 2021 start stymulacji
4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
Styczeń 2022 transfer
6 dpt - beta 40
10 dpt - beta 455
14 dpt - beta 2400
7+2 - 12mm, ❤️155
nifty - OK
prenatalne - OK
12+1 - 66mm, ❤️168
20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
26+3 - 960 g
30+2 - 1500 g
33+4 - 2100 g
36+3 - 2700 g
38+1 - 3000 g
38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣 -
My mieliśmy procedurę na własnych komórkach w Reprofit Ostrawa. Nie udało się ze wzgledu na mój wiek i słabe komórki. Po paru latach w tym roku spróbowaliśmy na KD w Reprofit Brno. Dawczyni 27 lat, potwierdzona płodność. Pobrali 9 komórek, 8 zapłodnili. 7 rozwijało się prawidłowo do 4 dobry. Piątego dnia tylko jedna blastocysta 4BB wysokiej jakości nadawała się do zamrożenia. Powodem podobno było słabe nasienie męża. Teraz czekamy na wyniki badania frsgmentacji DNA. W Brnie miałam w marcu usuwany polip i robioną biopsję endometrium. Badali NK których tych złych mam za dużo. 15 kwietnia miałam transfer ❄️ trzymajcie kciuki 🤞
LateBloomer lubi tę wiadomość
Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
Reprofit Ostrawa
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia
Reprofit Brno
5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
04 2026 transfer KD❄️ 😞
Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik -
A nasienie było badane? Najlepiej w Czechach wziąć świeże komórki. Niektóre kliniki w Czechach maj program z gwarancja ale nasienie musi mieć dobre parametry.Panna Mysia wrote:Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?
-