Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Nowa_krakow Debiutantka

Wysłany: 6 kwietnia, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje. A całość procesu potem od konsultacji to też dosyć szybko? Bo w polskich klinikach oczekiwania na dawczynie są bardzo dlugie

• Asssia Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa_krakow wrote:
    Cześć dziewczyny:)

Mam 40 lat i niestety po nieudanych próbach iv w Krakowie. Smutek wielki ale jeszcze zastanawiam się czy nie spróbować KD w Repfrofit. Mój lekarz bardzo ich poleca pod tym kątem. Powiedzcie proszę jak dlugo trwa u nich ta procedura? Czy jak zglosze sie teraz to jest szansa na transfer jakos w tym roku? Czy musimy być w związku małżeńskim?

Gratulacje dla wszystkich ktorym się udało:)
    Też mam 40 lat. Na początku stycznia miałam nieudany transfer w PL. Jakoś pod koniec stycznia wysłałam formularz zgłoszeniowy przez ich stronę. Odzew praktycznie od razu. Wizyta online z 3 dni później z lekarzem. Miałam podniesiona prolaktyne, więc o jakiś tydzień wydłużył się termin że znalezienim dawczyni. Musiałam powtórzyć i dopiero ruszyli z doborem (nie wiem dlaczego tak). W połowie lutego zaproponowano mi termin punkcji i transferu. Dzień później już miałam dobrana dawczynie. Protokół przygotowania ustalony online- bardzo sprawnie. Aby w PL załatwianie recept było trochę problematyczne - tyle ze chciałam załatwiać online a to więcej da się załatwić stacjonarnie. Dziś miałam świąteczny transfer. Jakbyś chciała coś więcej wiedziesz pisz na priv. Jestem na bieżąco w temacie:)

• Panna Mysia Nowa

Wysłany: 7 kwietnia, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?

Elka
  • agelee Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Ciągle nie mogę się zdecydować czy Eurofertil dr Lachcina czy Reprofit dr Rakosova. Opinie jednak lepsze ma Reprofit, ale nie wiem czy w moim przypadku nie lepsze by było parę mini stymulacji pod rząd. Trochę nie wiem jak to pogodzić z pracą, bo to będzie punkcja co miesiąc przez parę miesięcy :/ Słabo u mnie idzie stymulacja na dużych dawkach, w ogóle prawdopodobnie moje komórki po dużych dawkach są słabsze niż w naturalnym cyklu. Nigdy nie dohodowali zarodka do blastocysty mimo, że poprawnie komórki się zapładniają, a zaliczyłam raz biochema z naturalnego cyklu. Czy polecacie po prostu umówić się na poradę zdalną i tu i tu? Czechy to moja ostatnia szansa :(

• Anika1983 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam reprofit mialam u nich 4 transfery AZ

Pierwsza konsultacja bezplatna wiec warto skorzystac i zobaczyc jaki maja pomysl

Ja wrocialam do pl gyncentrum katowice az refundacja

Przygotowuje sie wlasnie do 15 transferu😬 pierwszego na immunoglobulinach

agelee lubi tę wiadomość

• agelee Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Sasanka trzymaj Kropka na 9mcy 🍀🤞🍀

Dziewczyny, robiłam proga wyszedł 11ng/ml. Reprofit nie odbiera bo sobota. W środę Renata mi mówiła że mam włączyć agolutin jak będzie ponizej 11ng/ml. Dołożyć czy nie bo mam mętlik w głowie?

I mam wyniki hodowli w 3cim dniu jest nadal 7 zarodków 😍
    Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.
    Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki :(

• Lena887 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Pozwoliłam sobie odpisać po czasie.
    Też mam FSH 16, jestem po 4 nieudanych procedurach w PL. Rozważam Czechy, nie mogę się zdecydować czy Reprofit czy Eurofertil. W Polsce maks 1 zarodek na procedurę, bardzo słaba odpowiedź na stymualcję. Maks pobrane 2 komórki :(

A czytałaś opinie o Eurofertil na grupie fensbukowej? Reprofit nie robi ministymulacji?

Eurofertil Ostrava
    Listopad 2021 start stymulacji
    4 zarodki klasy A, po PGT-A tylko jeden ❄️
    Styczeń 2022 transfer
    6 dpt - beta 40
    10 dpt - beta 455
    14 dpt - beta 2400
    7+2 - 12mm, ❤️155
    nifty - OK
    prenatalne - OK
    12+1 - 66mm, ❤️168
    20+1 - połówkowe 370 g, ❤️ 143
    26+3 - 960 g
    30+2 - 1500 g
    33+4 - 2100 g
    36+3 - 2700 g
    38+1 - 3000 g
    38+4 - CC, 3100 g, 54 cm 👣
  • Luli1 Znajoma

Wysłany: 18 kwietnia, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mieliśmy procedurę na własnych komórkach w Reprofit Ostrawa. Nie udało się ze wzgledu na mój wiek i słabe komórki. Po paru latach w tym roku spróbowaliśmy na KD w Reprofit Brno. Dawczyni 27 lat, potwierdzona płodność. Pobrali 9 komórek, 8 zapłodnili. 7 rozwijało się prawidłowo do 4 dobry. Piątego dnia tylko jedna blastocysta 4BB wysokiej jakości nadawała się do zamrożenia. Powodem podobno było słabe nasienie męża. Teraz czekamy na wyniki badania frsgmentacji DNA. W Brnie miałam w marcu usuwany polip i robioną biopsję endometrium. Badali NK których tych złych mam za dużo. 15 kwietnia miałam transfer ❄️ trzymajcie kciuki 🤞

LateBloomer lubi tę wiadomość

Ona
    AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
    początki Hashimoto;
    Kariotyp prawidłowy,
    MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;

On
    Asthenozoospermia;
    Glukoza 145;
    Kariotyp prawidłowy;
    CFTR- nie wykryto mutacji;
    Fragmentacja DNA 24,9%;
    Test MAR prawidłowy;

NOVUM
    1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
    2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞

KRIOBANK
    3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki

Reprofit Ostrawa
    4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia

Reprofit Brno
    5. procedura z KD. (03.2026) 9 pobranych, 8 zapłodnienych, 7 rosło a przetrwała tylko 1 ❄️ 😔 histeriskopia z biopsją endometrium - usunięty polip. NK - za dużo tych złych
    04 2026 transfer KD❄️ 😞
    Badanie fragnentacji DNA nasienia - czekamy na wynik
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna Mysia wrote:
    Cześć Kobietki, ja jestem nowa jeśli chodzi o Invitro , ale już po przejściach . Mam 45 lat wiec IVF z własnych oocytów odpada. Korzystaliśmy z jednej z klinik w Krakowie . Mieliśmy zamówione oocyty z Ovobanku ale coś poszło nie tak i po 4 miesiącach zwrócono nam koszty zakupu. Wiec zakupiliśmy jeszcze jeden zestaw 6 oocytów. Po paru tygodniach uzgodnienia terminów z kliniką oocyty zostały rozmrożone i zapłodnienie nasieniem mojego męża . Niestety ani jeden z sześciu oocytów nie nadwał sie do transferu wiec moje IVF legło w gruzach . Jestem na etapie przetwarzania całego tego procesu ale już myślimy nad IVF z KD w Czechach w klinice Reprofit . Czy ktoś może coś powiedzieć lub podzielić się doświadczeniami z tej kliniki ?
    A nasienie było badane? Najlepiej w Czechach wziąć świeże komórki. Niektóre kliniki w Czechach maj program z gwarancja ale nasienie musi mieć dobre parametry.

Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Czechy: Transfer 2023 🤞🤞🤞

preg.png
‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ