Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie miałam żadnych zaleceń, jak badać progesteron. W ogole zdziwiona jestem bo w polskicunklinikach zawszenjazali konttllowac co 2- 3 dni. A tu mi tylko powiedziano tyle, ze przy okazji bety mogę sobie sprawdzić.
Ale ja badam sama z siebie, zazwyczaj rano 2-4 h po cyclogescie. Prolutex biorę wieczorem. -
Ja jestem świeżo po transferze u nich i też zalecali żeby zbadać progesteron nie wcześniej niż 2 godziny po cyclogescie. Ale ja jeszcze poprosiłam o Agolutin bo chce go brać i mieć spokojną głowę więc się zgodzili tylko kazali robić zastrzyk co drugi dzień. Więc ja badałam progesteron dwa razy akurat w te dni kiedy nie przyjmowała zastrzyku, a cyclogest wzięłam dopiero po badaniu krwi.Mery0211 wrote:Zapytam na innym wątku, może któraś z dziewczyn miała podobne zalecenia
-
Mam 2x1 cyclogest i 1x Agolutin a Ty jaka dawkę masz cyclogestu i jaki wynik miałaś po badaniu ?Magra3 wrote:Ja jestem świeżo po transferze u nich i też zalecali żeby zbadać progesteron nie wcześniej niż 2 godziny po cyclogescie. Ale ja jeszcze poprosiłam o Agolutin bo chce go brać i mieć spokojną głowę więc się zgodzili tylko kazali robić zastrzyk co drugi dzień. Więc ja badałam progesteron dwa razy akurat w te dni kiedy nie przyjmowała zastrzyku, a cyclogest wzięłam dopiero po badaniu krwi.12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Cyclogest 2x1 i Agolutin co drugi dzień. Wyniki progesteronu miałam 27 i 25. Jutro zbadam 3 raz razem z betą.Mery0211 wrote:Mam 2x1 cyclogest i 1x Agolutin a Ty jaka dawkę masz cyclogestu i jaki wynik miałaś po badaniu ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:05
-
Cześć, wczoraj miałam pierwszą konsultacje z dr Rakosovą. Bardzo mam dobre wrażenie po niej!
Wszystko dla mnie jasne.
Robie DIVF z KD. Chcemy badać zarodki. Także niezupełnie na świeżo ale to dla nas ważne, bo raz terminowałam ciążę naturalną (trisomia21).
Generalnie, chciałam was ,zapytać jak wyglada przygotowanie na naturalntm cyklu i czy warto robic cokolwiek wiecej z immunologią, jeśli do tej pory nic nie badałam. W opisie zresztą zobaczycie. Reszta badań jest ok, hormony spoko jak na mój wiek. Przewidywany transfer na koniec kwietnia.
Bardzo dziękuję i trzymam za wszystkie was kciuki.44l
Ja : AMH 0,75
hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
Immunologia nieznana.
44 On: słabe zagęszczenie ale dobre ruchy
V 2024 7 tydz biochem naturals
XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals
2025 czekam na cud
2026 Cuda się nie dzieją, działamy
26 styczeń czekamy na KD w WCLN
rozważamy kliniki w Czechach, zagęszczam ruchy w Polsce -
Cześć Olamonola,Olamonola wrote:Cześć, wczoraj miałam pierwszą konsultacje z dr Rakosovą. Bardzo mam dobre wrażenie po niej!
Wszystko dla mnie jasne.
Robie DIVF z KD. Chcemy badać zarodki. Także niezupełnie na świeżo ale to dla nas ważne, bo raz terminowałam ciążę naturalną (trisomia21).
Generalnie, chciałam was ,zapytać jak wyglada przygotowanie na naturalntm cyklu i czy warto robic cokolwiek wiecej z immunologią, jeśli do tej pory nic nie badałam. W opisie zresztą zobaczycie. Reszta badań jest ok, hormony spoko jak na mój wiek. Przewidywany transfer na koniec kwietnia.
Bardzo dziękuję i trzymam za wszystkie was kciuki.
Ja też idę w Czechy. Wcześniej warszawaska klinka KD - 2 nieudane transfery. Dawczyni młoda 26-27lat, zarodki top quality. Pierwszy transfer implantacja i dalej zatrzymanie rozwoju. Drugi po histeroskopii, cd138 I nk, cytokinach, ANA, homocysteinie, cross match i allo mlr. Wszystko poza cross match ok. Ale po antybiotykach spadł poniżej 10. Po 4msc transfer. Beta nie ruszyła. Czy warto badać immmuno....Nie wiem. Ale wiem, że zrobiłam co mogłam. Teraz podejdę do świeżego transferu. A jak będzie co badać pgt-a, to zbadamy -
agelee wrote:Hej! Rozważam Czechy bo ostatnio w PL pobralii dosłownie jedną komórkę podczas punkcji

Powiedzcie jak to wygląda logistycznie? Od czego zacząć? Gdzie napisać? W jakim języku komunikacja? Mówię po angielsku w razie czego.
Ja po polskich stymulacjach (w jednej procedurze miałam 1 komórkę w drugiej 0) pojechałam do Czech. Tutaj ma średnio 2-3 komórki. Logistycznie wszystko się da .. na usg chodzę w Polsce podczas stymulacji. Komunikacja jest również w języku polskim (ma się swoja kordynatorke ). -
Dzięki za odpowiedź! Ja nie mam tak słabego AMh żeby się decydować na AK.Buniaaa wrote:Ja po polskich stymulacjach (w jednej procedurze miałam 1 komórkę w drugiej 0) pojechałam do Czech. Tutaj ma średnio 2-3 komórki. Logistycznie wszystko się da .. na usg chodzę w Polsce podczas stymulacji. Komunikacja jest również w języku polskim (ma się swoja kordynatorke ).
Natomiast mam endometriozę i u mnie lepiej by było zrobić transfer po wyciszeniu, a czytałam, że Reprofit lubi robić świeże. Mam dylemat czy Reprofit czy Eurofertil.

Prolutex robię raz na dobę ok 22. Tylko ja nie mam Agolutinu, Prolutex chyba trochę inaczej sie zachowuje.