Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Cara Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam żadnych zaleceń, jak badać progesteron. W ogole zdziwiona jestem bo w polskicunklinikach zawszenjazali konttllowac co 2- 3 dni. A tu mi tylko powiedziano tyle, ze przy okazji bety mogę sobie sprawdzić.
    Ale ja badam sama z siebie, zazwyczaj rano 2-4 h po cyclogescie. Prolutex biorę wieczorem.

• Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam sprawdzić po trzech dniach od transferu jak się wchłania bo dzień przed transferem miałam na cyclogescie 2x1 tylko 13.5.

12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
    27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Cara Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literówki ale piszę z telefonu 🫣

Mery0211 lubi tę wiadomość

• Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cara wrote:
    Przepraszam za literówki ale piszę z telefonu 🫣
    Czyli sprawdzałaś poziom przed podaniem zastrzyku z tego co rozumiem ?

27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Cara Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Czyli sprawdzałaś poziom przed podaniem zastrzyku z tego co rozumiem ?
    Jakieś 10-11 godzin po i 12 godzin przed ;) Prolutex robię raz na dobę ok 22. Tylko ja nie mam Agolutinu, Prolutex chyba trochę inaczej sie zachowuje.

• Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ciekawe czemu takie zalecenia dostałam bo w necie też nic na ten temat nie znalazłam

27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Cara Autorytet

Wysłany: 24 stycznia, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, bo chyba lepiej sprawdzać przed kolejna dawką, na spadku niz zaraz po leku. 2 h po zastrzyku to wiadomo że bedzie wysoko. Ale to moje zdanie, moze w Twoim przypadku lekarz ma jakiś powód do takiego badania 🤔

• Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam na innym wątku, może któraś z dziewczyn miała podobne zalecenia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia, 15:44

27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Zapytam na innym wątku, może któraś z dziewczyn miała podobne zalecenia
    Ja jestem świeżo po transferze u nich i też zalecali żeby zbadać progesteron nie wcześniej niż 2 godziny po cyclogescie. Ale ja jeszcze poprosiłam o Agolutin bo chce go brać i mieć spokojną głowę więc się zgodzili tylko kazali robić zastrzyk co drugi dzień. Więc ja badałam progesteron dwa razy akurat w te dni kiedy nie przyjmowała zastrzyku, a cyclogest wzięłam dopiero po badaniu krwi.

• Mery0211 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ja jestem świeżo po transferze u nich i też zalecali żeby zbadać progesteron nie wcześniej niż 2 godziny po cyclogescie. Ale ja jeszcze poprosiłam o Agolutin bo chce go brać i mieć spokojną głowę więc się zgodzili tylko kazali robić zastrzyk co drugi dzień. Więc ja badałam progesteron dwa razy akurat w te dni kiedy nie przyjmowała zastrzyku, a cyclogest wzięłam dopiero po badaniu krwi.
    Mam 2x1 cyclogest i 1x Agolutin a Ty jaka dawkę masz cyclogestu i jaki wynik miałaś po badaniu ?

27dpt- 🖤
    21.03.2025 transfer ❄️
    21dpt 🖤
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mery0211 wrote:
    Mam 2x1 cyclogest i 1x Agolutin a Ty jaka dawkę masz cyclogestu i jaki wynik miałaś po badaniu ?
    Cyclogest 2x1 i Agolutin co drugi dzień. Wyniki progesteronu miałam 27 i 25. Jutro zbadam 3 raz razem z betą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia, 20:05

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Cyclogest 2x1 i Agolutin co drugi dzień. Wyniki progesteronu miałam 27 i 25. Jutro zbadam 3 raz razem z betą.
    Magra, trzymam mocne kciuki za betę!!!! 😊🍀🍀

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Magra, trzymam mocne kciuki za betę!!!! 😊🍀🍀
    Dziękuję 🩷 beta na szczęście rośnie 11 dpt 329🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia, 07:22

Olamonola, Giosiek lubią tę wiadomość

• Olamonola Znajoma

Wysłany: 30 stycznia, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, wczoraj miałam pierwszą konsultacje z dr Rakosovą. Bardzo mam dobre wrażenie po niej!
    Wszystko dla mnie jasne.
    Robie DIVF z KD. Chcemy badać zarodki. Także niezupełnie na świeżo ale to dla nas ważne, bo raz terminowałam ciążę naturalną (trisomia21).
    Generalnie, chciałam was ,zapytać jak wyglada przygotowanie na naturalntm cyklu i czy warto robic cokolwiek wiecej z immunologią, jeśli do tej pory nic nie badałam. W opisie zresztą zobaczycie. Reszta badań jest ok, hormony spoko jak na mój wiek. Przewidywany transfer na koniec kwietnia.
    Bardzo dziękuję i trzymam za wszystkie was kciuki.

44l

Ja : AMH 0,75
    hormony ok, endometrium ok, adenomioza naprzedniej ścianie, mało objawowa.
    Immunologia nieznana.

44 On: słabe zagęszczenie ale dobre ruchy :)

V 2024 7 tydz biochem naturals
    XII 2024 15 tydz, t21, terminacja naturals

2025 czekam na cud
    2026 Cuda się nie dzieją, działamy
    26 styczeń czekamy na KD w WCLN

rozważamy kliniki w Czechach, zagęszczam ruchy w Polsce
  • Asssia Ekspertka

Wysłany: 18 lutego, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olamonola wrote:
    Cześć, wczoraj miałam pierwszą konsultacje z dr Rakosovą. Bardzo mam dobre wrażenie po niej!
    Wszystko dla mnie jasne.
    Robie DIVF z KD. Chcemy badać zarodki. Także niezupełnie na świeżo ale to dla nas ważne, bo raz terminowałam ciążę naturalną (trisomia21).
    Generalnie, chciałam was ,zapytać jak wyglada przygotowanie na naturalntm cyklu i czy warto robic cokolwiek wiecej z immunologią, jeśli do tej pory nic nie badałam. W opisie zresztą zobaczycie. Reszta badań jest ok, hormony spoko jak na mój wiek. Przewidywany transfer na koniec kwietnia.
    Bardzo dziękuję i trzymam za wszystkie was kciuki.
    Cześć Olamonola,
    Ja też idę w Czechy. Wcześniej warszawaska klinka KD - 2 nieudane transfery. Dawczyni młoda 26-27lat, zarodki top quality. Pierwszy transfer implantacja i dalej zatrzymanie rozwoju. Drugi po histeroskopii, cd138 I nk, cytokinach, ANA, homocysteinie, cross match i allo mlr. Wszystko poza cross match ok. Ale po antybiotykach spadł poniżej 10. Po 4msc transfer. Beta nie ruszyła. Czy warto badać immmuno....Nie wiem. Ale wiem, że zrobiłam co mogłam. Teraz podejdę do świeżego transferu. A jak będzie co badać pgt-a, to zbadamy

• agelee Koleżanka

Wysłany: 1 marca, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Rozważam Czechy bo ostatnio w PL pobralii dosłownie jedną komórkę podczas punkcji :(
    Powiedzcie jak to wygląda logistycznie? Od czego zacząć? Gdzie napisać? W jakim języku komunikacja? Mówię po angielsku w razie czego.

• agelee Koleżanka

Wysłany: 2 marca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kogo polecacie w Reprofit Ostrawa? Stymualcja na własnych komórkach.

• Cara Autorytet

Wysłany: 2 marca, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agelee, chyba większość dziewczyny tutaj korzysta w Reprofit z KD lub AZ. Więc nie wiem, czy będziemy w stanie pomóc.

• Buniaaa Znajoma

Wysłany: 2 marca, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agelee wrote:
    Hej! Rozważam Czechy bo ostatnio w PL pobralii dosłownie jedną komórkę podczas punkcji :(
    Powiedzcie jak to wygląda logistycznie? Od czego zacząć? Gdzie napisać? W jakim języku komunikacja? Mówię po angielsku w razie czego.

Ja po polskich stymulacjach (w jednej procedurze miałam 1 komórkę w drugiej 0) pojechałam do Czech. Tutaj ma średnio 2-3 komórki. Logistycznie wszystko się da .. na usg chodzę w Polsce podczas stymulacji. Komunikacja jest również w języku polskim (ma się swoja kordynatorke ).

• agelee Koleżanka

Wysłany: 6 marca, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniaaa wrote:
    Ja po polskich stymulacjach (w jednej procedurze miałam 1 komórkę w drugiej 0) pojechałam do Czech. Tutaj ma średnio 2-3 komórki. Logistycznie wszystko się da .. na usg chodzę w Polsce podczas stymulacji. Komunikacja jest również w języku polskim (ma się swoja kordynatorke ).
    Dzięki za odpowiedź! Ja nie mam tak słabego AMh żeby się decydować na AK.
    Natomiast mam endometriozę i u mnie lepiej by było zrobić transfer po wyciszeniu, a czytałam, że Reprofit lubi robić świeże. Mam dylemat czy Reprofit czy Eurofertil.

‹‹ 1022 1023 1024 1025 1026
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ