Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂Jeżóweczka wrote:My dokładnie tak samo.
Magra, Kochana, co u Was? Jak się czujesz? ❤️
Ucałuj swoje dzieciaczki od nas😘
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
SuperLiolia wrote:Mery0211, właśnie napisałam teraz do koordynatorki żeby wyjaśniała czy można jakoś wysłać agolutin do Polski, bo niedługo kończy się mnie…
Mery, napisze ci na priv, proszę dodaj mnie do przyjaciółek 🙏🙏🙏
12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Jejku , to dobrze, że lekarz zainterweniowal! ❤️Magra3 wrote:A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂
!będę trzymała za Was kciuki ❤️dziewczynki ucalowane ❤️🥰
Magra3 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️

-
Witaj Magra,Magra3 wrote:A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂
fajnie, że się odezwałaś 😊
Myślę czasami o Tobie - czy powstały zarodki i czy jesteś już może w ciąży 🙃
Dziwię się, że to lekarz w Polsce zlecił Ci zbadanie progesteronu przed włączeniem go przed transferem. Ja zawsze badałam go na zlecenie Reprofit. Podkreślali też bym zbadała go w tym samym dniu, w którym mam usg, by sprawdzić wysokość endometrium (i czy ogólnie wszystko jest w porządku).
Magra3 lubi tę wiadomość
-
Mieszkam w Niemczech i miałam do wyboru - zrobić to badanie u siebie za prawie 30 € lub u nich za 12 €.Cara wrote:Dziewczyny, czy Wam tez kazano płacić za oznaczenie progesteronu do transferu? Myślałam, że padnę jak usłyszałam, że u nich to kosztuje dodatkowo 12 eur. Jak to możliwe, ze takie podstawowe tanie badanie nie jest wliczone w pakiet, ktory przecież kosztuje kupę kasy?!
Także jak dla mnie, to u nich wcale nie jest drogo 🤷♀️
Gdy ja podchodziłam u nich do procedury, to nie było różnych pakietów. Był tylko jeden standardowy. Każdy dodatek do procedury miał swoją określoną cenę, więc jak dla mnie, to było to normalne, że za badanie proga też płacę dodatkowo. -
No właśnie nie zlecili bo założyli że skoro miałam 3 miesiące wyciszenia i biorę estrofem to jestem już przygotowana do transferu. Kazali tylko zbadać przed rozpoczęciem brania estrofemu a potem już nie ani w grudniu ani teraz. Marcela później pisała, że lekarka powiedziała że bardzo rzadko ale są takie przypadki iż mino leków owulacja występuje. Zarodki mieliśmy 3 przebadane podchodziłam w maju do pierwszego transferu ale klapa więc zostały nam 2 🙂Giosiek wrote:Witaj Magra,
fajnie, że się odezwałaś 😊
Myślę czasami o Tobie - czy powstały zarodki i czy jesteś już może w ciąży 🙃
Dziwię się, że to lekarz w Polsce zlecił Ci zbadanie progesteronu przed włączeniem go przed transferem. Ja zawsze badałam go na zlecenie Reprofit. Podkreślali też bym zbadała go w tym samym dniu, w którym mam usg, by sprawdzić wysokość endometrium (i czy ogólnie wszystko jest w porządku).
A Ty jak się czujesz? Pogłaskaj brzusio od ciotki 🙂 -
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH