Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂Jeżóweczka wrote:My dokładnie tak samo.
Magra, Kochana, co u Was? Jak się czujesz? ❤️
Ucałuj swoje dzieciaczki od nas😘
Jeżóweczka lubi tę wiadomość
-
SuperLiolia wrote:Mery0211, właśnie napisałam teraz do koordynatorki żeby wyjaśniała czy można jakoś wysłać agolutin do Polski, bo niedługo kończy się mnie…
Mery, napisze ci na priv, proszę dodaj mnie do przyjaciółek 🙏🙏🙏
12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤 -
Jejku , to dobrze, że lekarz zainterweniowal! ❤️Magra3 wrote:A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂
!będę trzymała za Was kciuki ❤️dziewczynki ucalowane ❤️🥰
Magra3 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tcUSG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
➡️USG połówkowe 480 g. dziewczynka ❤️

-
Witaj Magra,Magra3 wrote:A dziękuję ciagle czekam na to swoje drugie maleństwo. Oby w ten czwartek odbył się w końcu ten szczęśliwy transfer, bo po drodze ciagle coś było nie tak. Miałam podchodzić do transferu 18 grudnia ale na szczęście lekarz w PL zasugerował żebym przed rozpoczęciem brania progesteronu zbadałam go i niestety był ponad 6 mimo 3 miesięcznego wyciszenia i cyklu sztucznego miałam owulacje. Reprofit zalecił Diphereline i w tym cylku wszystko wygląda już dobrze 🙂
fajnie, że się odezwałaś 😊
Myślę czasami o Tobie - czy powstały zarodki i czy jesteś już może w ciąży 🙃
Dziwię się, że to lekarz w Polsce zlecił Ci zbadanie progesteronu przed włączeniem go przed transferem. Ja zawsze badałam go na zlecenie Reprofit. Podkreślali też bym zbadała go w tym samym dniu, w którym mam usg, by sprawdzić wysokość endometrium (i czy ogólnie wszystko jest w porządku).
Magra3 lubi tę wiadomość
-
Mieszkam w Niemczech i miałam do wyboru - zrobić to badanie u siebie za prawie 30 € lub u nich za 12 €.Cara wrote:Dziewczyny, czy Wam tez kazano płacić za oznaczenie progesteronu do transferu? Myślałam, że padnę jak usłyszałam, że u nich to kosztuje dodatkowo 12 eur. Jak to możliwe, ze takie podstawowe tanie badanie nie jest wliczone w pakiet, ktory przecież kosztuje kupę kasy?!
Także jak dla mnie, to u nich wcale nie jest drogo 🤷♀️
Gdy ja podchodziłam u nich do procedury, to nie było różnych pakietów. Był tylko jeden standardowy. Każdy dodatek do procedury miał swoją określoną cenę, więc jak dla mnie, to było to normalne, że za badanie proga też płacę dodatkowo. -
No właśnie nie zlecili bo założyli że skoro miałam 3 miesiące wyciszenia i biorę estrofem to jestem już przygotowana do transferu. Kazali tylko zbadać przed rozpoczęciem brania estrofemu a potem już nie ani w grudniu ani teraz. Marcela później pisała, że lekarka powiedziała że bardzo rzadko ale są takie przypadki iż mino leków owulacja występuje. Zarodki mieliśmy 3 przebadane podchodziłam w maju do pierwszego transferu ale klapa więc zostały nam 2 🙂Giosiek wrote:Witaj Magra,
fajnie, że się odezwałaś 😊
Myślę czasami o Tobie - czy powstały zarodki i czy jesteś już może w ciąży 🙃
Dziwię się, że to lekarz w Polsce zlecił Ci zbadanie progesteronu przed włączeniem go przed transferem. Ja zawsze badałam go na zlecenie Reprofit. Podkreślali też bym zbadała go w tym samym dniu, w którym mam usg, by sprawdzić wysokość endometrium (i czy ogólnie wszystko jest w porządku).
A Ty jak się czujesz? Pogłaskaj brzusio od ciotki 🙂 -
Liolia, możesz coś więcej napisać o dopasowaniu dawczyni pod względem HLA-C? Jak to u nich wygląda, czy wszystkie dawczynie mają to badanie czy jest onrelona pula?Liolia wrote:U nas nawet było tak że w trakcie przygotowań podjęliśmy decyzję o dobraniu dawczyni z dopasowanym HLA-C, i to był dodatkowy koszt 250-500 euro, zgodziliśmy się mailowo, a jak przyjechaliśmy, to nam powiedzieli że z centrali nie dostali wyceny na tą dawczynię i że to będzie gracus, tak że my jeszcze oszczędziliśmy trochę kosztów

Nie wiem, czy nie będziemy musieli się zdecydować na tę opcję, bo czuję, że znowu się nie udało i już naprawdę nie mam pomysłu, co mogę zmienić. Na rozmowie wstępnej lekarka mówiła, że z takim zestawem jak my - KIR AA I mąż c1c2 - na wstępie mamy obniżone szanse. Tylko wtedy nie wspomniała o możliwości doboru dawczyni pod tym względem, tylko mówiła o AZ, a na to się nie zdecydujemy. -
Cara wrote:Liolia, możesz coś więcej napisać o dopasowaniu dawczyni pod względem HLA-C? Jak to u nich wygląda, czy wszystkie dawczynie mają to badanie czy jest onrelona pula?
Nie wiem, czy nie będziemy musieli się zdecydować na tę opcję, bo czuję, że znowu się nie udało i już naprawdę nie mam pomysłu, co mogę zmienić. Na rozmowie wstępnej lekarka mówiła, że z takim zestawem jak my - KIR AA I mąż c1c2 - na wstępie mamy obniżone szanse. Tylko wtedy nie wspomniała o możliwości doboru dawczyni pod tym względem, tylko mówiła o AZ, a na to się nie zdecydujemy.
Cześć, Cara,
Jak to u mnie było, ja też mam kir aa, męż c2c1, mam za sobą dużo transferów bez implantacji albo cb, odrazu na pierwszej wizycie zwrócili mnie uwagę ze warto zrobić biopsję z cd138 oraz cd56, no i jak nie było badane moje hla-c to zbadać zęby pobrać taką samą dawczynię.
Wiem że w Polsce zazwyczaj hla-c nie bada partnerka, tylko partner, ja też nie miałam.
Jak dostałam wynik c1c1, to lekarz stwierdziła że dawczynia lepiej bym też miała taki i czy godzimy się na dodatkowe koszty. Pewnie że zgodziliśmy się. Bo jak trafi się dawczynia z c2 to mocno może obniżyć szanse na implantację, bo już mamy jedno c2 od męża, najlepiej żeby zarodek złapał c1c1
U nich nie każda dawczynią ma to badanie, z tego te dodatkowe koszty, ale nie wiem czemu ktoś ma 250 a ktoś 500, bo takie może byc dodatek do ceny
43 l., bardzo niskie AMH, endometrioza, kir aa, nk 23%
💥Novum
💫11.2018 - ICSI krótki, 1 zarodek w 3d
💫04.2019 - ICSI cykl natur., 2 zarodki w 2d
💫07.2019 - ICSI cykl natur., 2 zarodki w 3d
💫11.2019 - ICSI cykl natur., 0kom
💥Kriobank
💫12.2019 - ICSI krotki, 2d 2B
💫2-4.2020 - ICSI ultra długi 3zarodki w 5d. ET- 4AB, 7dpt - 22,79, 10- 24,7, 11- 31,9, 13-15,5 cb(*) ❄❄
☃️5.2020 - jedna ❄ nie rozmroziła się, FET ❄2BB, 7dpt-9.49, 9-15.6, 11-0 cb(*).
💫7-9.2020 - ICSI ultra długi, 5d 2BB. ET - 7dpt-40, 9-90, 11-140, 13-249, 15-543, 18-1574, 21-3910, 25-13539, 29 - ❤ 05.2021👶 synek
💫2.2022- ICSI krotki, 5d 2AB. ET
12.2022 - natural cb(*)
💫4.2025 -KD FET ❄4AA 8dpt 34.7, 10-50,3, 12-32.8 cb(*)
💫9.2025 -KD FET ❄4AA
💥Reprofit
💫12.2025. KD 13 kom. ET 4AA, 6dpt- 16.4, 10- 85.6, 12- 160, 14- 286, 16- 590, 19- 2157, 23-7434, 29- ♥️ cudo trwaj 🙏
❄5BB -
Liolia, Ddzięki za odpowiedźLiolia wrote:Cześć, Cara,
Jak to u mnie było, ja też mam kir aa, męż c2c1, mam za sobą dużo transferów bez implantacji albo cb, odrazu na pierwszej wizycie zwrócili mnie uwagę ze warto zrobić biopsję z cd138 oraz cd56, no i jak nie było badane moje hla-c to zbadać zęby pobrać taką samą dawczynię.
Wiem że w Polsce zazwyczaj hla-c nie bada partnerka, tylko partner, ja też nie miałam.
Jak dostałam wynik c1c1, to lekarz stwierdziła że dawczynia lepiej bym też miała taki i czy godzimy się na dodatkowe koszty. Pewnie że zgodziliśmy się. Bo jak trafi się dawczynia z c2 to mocno może obniżyć szanse na implantację, bo już mamy jedno c2 od męża, najlepiej żeby zarodek złapał c1c1
U nich nie każda dawczynią ma to badanie, z tego te dodatkowe koszty, ale nie wiem czemu ktoś ma 250 a ktoś 500, bo takie może byc dodatek do ceny
Będę się o tonich pytać po nieudanym transferze, może to jest ten kierunek ..
Liolia lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny,
znaleźli mi dawczynię planowana punkcja na 19.02 i teraz moje pytanie jak oni mogą to zgrać z transferem świeżym który planują u mnie.. trochę dziwnie sie z tym czuje ze tak wszystko to jest na odleglosc
2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l
41l. on 39l.
Od 2022 starania o rodzeństwo
AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
FSH - 5,37 ( 20.08.24)
LH - 4,5 (20.08.24)
TSH - 1,7
05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,
09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty
11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1
02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany
05.2025 4 podejście do IVF
Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe
2 ministymulacje w Czechach - brak blastocysty..
Startuje z KD..
z 6 KD ( 23l) zapłodniły się tylko 2 , finalnie jedna 3.A.A ..ciąza biochemiczna -
dzis klepnelam dawczynie nic nie dostalam.. mam 22dc i przyznam ze ten cykl staralismy sie naturalnie i chociaz wiem ze szanse 5% to jednak nie chcialabym go zakłocic..
z ciekawosci chociaz sprawdzilam swoje amh w klinice bocian i wyszlo 1,26 vs dokladnie dwa lata temu 1,56
da sie to wszystko pogodzic?
2019 urodziłam syna ( naturals) w wieku 35l
41l. on 39l.
Od 2022 starania o rodzeństwo
AMH=0,8, wiek 40l ( 2024.11)
FSH - 5,37 ( 20.08.24)
LH - 4,5 (20.08.24)
TSH - 1,7
05.2024 ciąża naturalna, poronienie w 9t,
09.2024 pierwsze podejście do IVF , krótki protokół, 5 jajeczek, 3 zapłodnione , żadne nie rozwinęło się do blastocysty
11.2024 drugie podejscie do IVF , dlugi protokół, 4 jajeczka, 3 zapłodnione ,1 blastka niestety beta 10 dpt 2,1
02.2025 trzecie podejscie do IVF , długi protokól duże dawki menopur 225+ gonal 150
10 pobranych , 8 dojrzałych , 5 się zapłodniło tylko 1 blastka 3.A.B transfer nieudany
05.2025 4 podejście do IVF
Długi protokół te same dawki co w 3 próbie
Z 7 które było widać na USG żadne nie nadawało się do zapłodnienia - albo puste albo niedojrzałe
2 ministymulacje w Czechach - brak blastocysty..
Startuje z KD..
z 6 KD ( 23l) zapłodniły się tylko 2 , finalnie jedna 3.A.A ..ciąza biochemiczna -
Moim zdaniem to nawet dobrze wypadasz z tym cyklem, po miesiączce pewnie włącza Ci estrofem do cyklu sztucznego, wtedy da się to zgrać z punkcją dawczyni, wtedy włączysz proga.gwen143 wrote:dzis klepnelam dawczynie nic nie dostalam.. mam 22dc i przyznam ze ten cykl staralismy sie naturalnie i chociaz wiem ze szanse 5% to jednak nie chcialabym go zakłocic..
z ciekawosci chociaz sprawdzilam swoje amh w klinice bocian i wyszlo 1,26 vs dokladnie dwa lata temu 1,56
da sie to wszystko pogodzic?
Ale dopytaj opiekunkę jak to sie bedzie odbywać
-
Cześć Dziewczyny
Zaczynam powoli myśleć o Reprofit Ostrawa - w dawstwie widzę jakieś dwa programy premium. Jeden za 6300euro, drugi za 11000euro i tu jest z gwarancją urodzenia dziecka. Dopiero chce się spotkać z koordynatorką i dopytać o różne kwestie. W tej pierwszej opcji rozumiem, że jest w cenie 1 transfer, w drugiej 4 transfery. Na stronie nie znalazłam ile kosztuje sam transfer. Pgt-a widziałam jakieś 600euro - ale nie wiem chyba za 1 zarodek. Nie wiem też jak ta cała procedura wygląda. Rozumiem, że tam zapłodnienie i transfery. A inne badania i lekarz rozumiem, że jakoś lokalnie na miejscu się załatwia.
Obecnie jestem pk drugim nieudanym transferze w programie MZ, mam jeszcze 1 zardoek. Ale straciłam w niego wiarę
Do transferu przebadałam mnóstwo rzeczy, poza tymi kir i hla-c, ale mialam 2 implantacje, więc nikt mi tego nie zlecał. Niby mam drugie podejście MZ, oczywiście po transferze ostatniego zarodka, ale zastanawiam się czy mogę jakoś zminimalizować kolejną porażkę i nie stracić znowu kupy czasu. Bo to wszystko też się strasznie ciągnie. Miałam standardowe leki - estofem, progesteron bensis, cyclogst, neoparin, encorton, w tym transferze jeszcze accard. Immunolog nie chce mi nic więcej dodać. Coś można tu jeszcze dołożyć??
Lays00 lubi tę wiadomość
-
Robiłaś może biopsję lub histeroskopie z cd138 i 56?Asssia wrote:Cześć Dziewczyny
Zaczynam powoli myśleć o Reprofit Ostrawa - w dawstwie widzę jakieś dwa programy premium. Jeden za 6300euro, drugi za 11000euro i tu jest z gwarancją urodzenia dziecka. Dopiero chce się spotkać z koordynatorką i dopytać o różne kwestie. W tej pierwszej opcji rozumiem, że jest w cenie 1 transfer, w drugiej 4 transfery. Na stronie nie znalazłam ile kosztuje sam transfer. Pgt-a widziałam jakieś 600euro - ale nie wiem chyba za 1 zarodek. Nie wiem też jak ta cała procedura wygląda. Rozumiem, że tam zapłodnienie i transfery. A inne badania i lekarz rozumiem, że jakoś lokalnie na miejscu się załatwia.
Obecnie jestem pk drugim nieudanym transferze w programie MZ, mam jeszcze 1 zardoek. Ale straciłam w niego wiarę
Do transferu przebadałam mnóstwo rzeczy, poza tymi kir i hla-c, ale mialam 2 implantacje, więc nikt mi tego nie zlecał. Niby mam drugie podejście MZ, oczywiście po transferze ostatniego zarodka, ale zastanawiam się czy mogę jakoś zminimalizować kolejną porażkę i nie stracić znowu kupy czasu. Bo to wszystko też się strasznie ciągnie. Miałam standardowe leki - estofem, progesteron bensis, cyclogst, neoparin, encorton, w tym transferze jeszcze accard. Immunolog nie chce mi nic więcej dodać. Coś można tu jeszcze dołożyć??amh 0,26
Kwalifikacja 02/2025
04/2025 Diphereline
23.06.2025 🪴transfer ❄️4.1.2
⏸️ pozytywny 6dpt,7dpt beta 70,3,9dpt beta 164,Progesteron 39,6;TSH 1,75,11dpt beta 413
25 dpt 18.07.2025 CRL 3 mm ❤️
31 dpt 24.07.2025 CRL 6,69 mm💔 7 tc,28.07.25 hcg 7561;05.08.25 hcg 438
🪴31.10.25 transfer ❄️4.1.1., progesteron 33,6
10 dpt beta 0.2 ❌
🪴15.12.25 transfer 4.1.1. prog 19,7
2 dpt progesteron 29,3;4 dpt ⏸️cień cienia;5 dpt ⏸️cień;6 dpt ⏸️wyraźniejsza kreseczka;7 dpt beta 27,TSH 2,41, ferrytyna 53;9 dpt beta 90,7;11 dpt beta 347 prog 20
14 dpt beta 1253 prog 37.10
18 dpt 💔 nagle poronienie
01-03/2026 diagnostyka biopsja immunologia
❌mthfr c.1286A> c układ heterozygotyczny nieprawidłowy ✅reszta mutacji trombofilii ok
✅ANA/ENA✅tarczyca✅homecysteina 8,65✅d3✅ferrytyna 61 -
Assia, a badaliście zarodki? Nie wiem w jakim jesteś wieku, ale to najczęstsza przyczyna niepowodzeń.
Kurczliwość macicy miałaś badaną? Może Atosiban do transferu by pomógł, a potem coś przeciwko skurczom?
Adenomioza/endometrioza wykluczona?
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła jednak ten KIR i HLA-C partnera (o ile korzystacie z jego nasienia), bo moze jednak tu trzeba bedzie włączyć Accofil i Prograf. -
Dziewczyny w zaleceniach z kliniki mam żeby badać progesteron 2h po podaniu i po śniadaniu. Czy wy też tak badałyście czy może podawałyście zastrzyk agolutinu po badaniu już ?12.10.2024- transfer 2 dniowego zarodka
27dpt- 🖤
21.03.2025 transfer ❄️
21dpt 🖤