Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie tez gnebily bole wczoraj jak na okres mocne i dalej czuje takie rwanie po prawej stronie, jakby prad szedl, dziabanie az do nogi. Okropne. Przez te bole to jakies kryzysy przychodza bo zaraz czlowiek mysli ze idzie to wszystko w zla strone. Tez chyba bede brac jeszcze scopolan.
mała lubi tę wiadomość
-
Mati W. wrote:Dziewczyny znowu mam pytanie 🙈 Renáta napisała mi że jezeli chce przyjechać szybciej to mogę skorzystać z zamrożonych komórek, transfer twz świeży. Jest jakaś różnica? Z jakich komórek wy korzystałyście?07.02.2023 - transfer
8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
06.03.2023 - jest ❤
21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
04.07.2023 - 616 gramów
28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
11.10.23 - 53 cm szczęścia
-
Mati W. wrote:Dziewczyny znowu mam pytanie 🙈 Renáta napisała mi że jezeli chce przyjechać szybciej to mogę skorzystać z zamrożonych komórek, transfer twz świeży. Jest jakaś różnica? Z jakich komórek wy korzystałyście?
Wydaje mi się, że my wszystkie z Reprofit korzystałyśmy ze świeżych komórek. Czytałam gdzieś kiedyś, że o ile sperma i zarodki dobrze znoszą mrożenie, to komórki już gorzej. Ja osobiście wybrałam Czechy na procedurę z KD głównie ze względu na świeże komórki (oraz wysoką skuteczność).
Na innych forach są dziewczyny, które korzystały z mrożonych komórek (swoich z poprzednich procedur lub KD z baz ich klinik czy z Ovobanku) i są w ciąży, także wiem, że z mrożonymi komórkami też się udaje.
-
Mati W. wrote:Dziewczyny znowu mam pytanie 🙈 Renáta napisała mi że jezeli chce przyjechać szybciej to mogę skorzystać z zamrożonych komórek, transfer twz świeży. Jest jakaś różnica? Z jakich komórek wy korzystałyście?
Czytałam ze komórki gorzej znoszą mrożenie niż zarodki czy nasienie. Ja osobiście brałabym świeże.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
-
beetle wrote:Człowieka nie ma przez dobę i już takie zaległości.
mała jestem pewna, że kolejne usg pokaże piękne zdrowe serduszko. jednak bardzo wcześnie robiłaś to usg, z tego co pamiętam zalecają koło 22dpt.
Gosiek, piękny wynik PGT-A. Z moich 6 badanych zarodków tylko jeden był zdrowy, więc 3 wydają mi się kosmiczne:) Będzie z tego rodzinka.
Stefania, jak u Ciebie? myślę o Tobie i ciągle trzymam kciuki.
mała, a jak myślisz? jeżeli 3 lata temu byłam w ciąży która dotrwała 8tc, to wciąż może być immuno? Czy immuno wpływa na odrzucenie zarodka od razu?
Problemy immunologiczne mogą się objawiać zarówno w problemach z implantacją jak i na późniejszym etapie. Czasami organizm matki traktuje zarodek jako ciało obce i go zwalcza, mogą być problemy z krzepliwością, problemy z macicą ale też po prostu wada zarodka. I moim zdaniem właśnie kluczowy jest dobry zarodek, bo jak jest mocny to ta immunologia schodzi na dalszy plan ale jak zarodek słabszej klasy a do tego zaawansowany wiek matki i problemy z immunologią to już wszystko może mieć wpływ. Nie pamiętam, czy robiłaś jakieś badania z immunologii. Może warto byłoby sprawdzić chociaż podstawowe. Mi to dało sporo, bo okazało się że nie mam jakiś wielkich problemów i uwierzyłam, że wystarczy dobry zarodek.
Oczywiście jeszcze długa droga przede mną ale chcę wierzyć, że będzie dobrze.Giosiek, Magra3 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Magan wrote:Cześć dziewczyny, czytam was, ale musiałam się trochę odciąć (Salome rozumiem cię jak najbardziej, dbaj o swój dobrostan, mi przerwa zrobiła dobrze). Niezmiernie cieszę się z pozytywnych bet, pęcherzyków i serduszek. Na wszystkie przyjdzie kolej
Mała, jest dobrze z tym pęcherzykiem, bo jak napisałaś, najważniejsze, że jest. Na tym etapie to na nic nie mamy wpływu, więc trzeba dalej czekać, ale nie nerwowoNa bóle albo ten magnez albo scopolan.
Mati W. nie chcę pisać że dobrze wybrałaś, bo to wasza decyzja, ale jak napisałaś o swoim dylemacie to aż chciałam napisać, żebyś rozważyła KD (ale komputer był schowany, a z komórki nie umiem pisać postówprzy tym amh te 5% szans to strata baaaaaaardzo cennego czasu i mniej cennych ale ważnych pieniędzy
Jeszcze mogłyby się odezwać ONA i Gave up
U mnie ok, wczoraj na wizycie nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, serduszko jest i mały rośnie, czekam dalej do połowy kwietnia
Rosnijcie zdrowo 🥰💚
Magan lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Może dooytaj Renatę jakie mają wyniki na mrożonych i czy nie są przez to słabszeStarania 10 lat
[/url]
-
Zenula wrote:Właśnie,mnie też wczoraj nie było i już si gubie🤪🤪🤪
Mała,co się stało???
Kciuki za dzisiejsze bety i wizyty✊️✊️✊️Magra3, Zenula lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Osobiscie nawet nie wiedzialam ze w Reprofit maja mrozone komorki bo wszyscy tam jezdza po kd wlasnie pod katem swiezych, dawczyn stymulowanych pod Ciebie. Ja nie chcialam mrozonych, owszem sa z tego dzieci, jak najbardziej i nie neguje, ale ja wiedzialam ze chcemy swieze bo wedlug statystyk mrozone moga byc gorszej jakosci. Akurat komorki mroza sie najgorzej ze wszystkiego.
Mati W. lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,dziękuję za informację😘 Potwierdziłyście mi to co też czytałam, że komorka gorzej się przechowuje ( mrozi) niz zarodki. Nie będę kombinować i skorzystam ze świeżej. Tyle juz czekam, że tydzień dłużej mnie nie zbawi.
mała, Magan lubią tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Mati W. wrote:Dziewczyny,dziękuję za informację😘 Potwierdziłyście mi to co też czytałam, że komorka gorzej się przechowuje ( mrozi) niz zarodki. Nie będę kombinować i skorzystam ze świeżej. Tyle juz czekam, że tydzień dłużej mnie nie zbawi.
To chodziło tylko o tydzień? No to pewnie, że świeże! 😊 -
Mała też mi się wydaje że u Ciebie to stres, to ma duży wpływ. Młody pozdrawia ciocie 😘
Mysza to pewnie więzadła, a boli Cię tak z boku brzucha ? Kłucia jajników też się zdarzają i to też normalne.
Ja dzis mam wizytę u dr, podejrzymy krasnala 😊Magra3, Zenula, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
mała wrote:Nic się nie stało mamuśka, chwilowe rozczarowanie że był tylko pusty pęcherzyk w macicy bo ja głupia już liczyłam na ciałko żółte w 19dpt 🤦 Już się ogarnęłam i nie będę siać więcej paniki 🤪
mała lubi tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Mała też mi się wydaje że u Ciebie to stres, to ma duży wpływ. Młody pozdrawia ciocie 😘
Mysza to pewnie więzadła, a boli Cię tak z boku brzucha ? Kłucia jajników też się zdarzają i to też normalne.
Ja dzis mam wizytę u dr, podejrzymy krasnala 😊Monika29 lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:To chodziło tylko o tydzień? No to pewnie, że świeże! 😊
Jak się czeka od 6mcy na procedurę to ten tydzień ma znaczenie 😉42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰