X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez gnebily bole wczoraj jak na okres mocne i dalej czuje takie rwanie po prawej stronie, jakby prad szedl, dziabanie az do nogi. Okropne. Przez te bole to jakies kryzysy przychodza bo zaraz czlowiek mysli ze idzie to wszystko w zla strone. Tez chyba bede brac jeszcze scopolan.

mała lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Magan Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny znowu mam pytanie 🙈 Renáta napisała mi że jezeli chce przyjechać szybciej to mogę skorzystać z zamrożonych komórek, transfer twz świeży. Jest jakaś różnica? Z jakich komórek wy korzystałyście?
    Kurcze, trudno powiedzieć, zależy ile tych już rozmrożonych by ci zaproponowali. Wydaje mi się, że jak komórka przetrwa rozmrażanie to już dalej będzie ok, moja koleżanka miała z mrożonych swoich komórek zarodki i ma córeczkę. Ja miałam 8 świeżych komórek, więc jakby była gwarancja 8 już odmrożonych to jakby mi zależało na czasie i dogodności to bym wzięła, ale jak możesz poczekać to poczekaj. Ze świeżymi też różna ilość wychodzi, nie zawsze jest 10-8...

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny znowu mam pytanie 🙈 Renáta napisała mi że jezeli chce przyjechać szybciej to mogę skorzystać z zamrożonych komórek, transfer twz świeży. Jest jakaś różnica? Z jakich komórek wy korzystałyście?

Wydaje mi się, że my wszystkie z Reprofit korzystałyśmy ze świeżych komórek. Czytałam gdzieś kiedyś, że o ile sperma i zarodki dobrze znoszą mrożenie, to komórki już gorzej. Ja osobiście wybrałam Czechy na procedurę z KD głównie ze względu na świeże komórki (oraz wysoką skuteczność).
    Na innych forach są dziewczyny, które korzystały z mrożonych komórek (swoich z poprzednich procedur lub KD z baz ich klinik czy z Ovobanku) i są w ciąży, także wiem, że z mrożonymi komórkami też się udaje.

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:

Czytałam ze komórki gorzej znoszą mrożenie niż zarodki czy nasienie. Ja osobiście brałabym świeże.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Z tego co ja kojarzę komórki się gorzej przechowują niż zarodki. Czyli jest mniejsza szansa że przetrwają rozmrażanie,ale jak się poprawnie rozmrożą to powinno być ok 🙂

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kofik87 wrote:
    Scopolan w jakiej formie? Doustny? A łączysz nospe ze scopolanem?

Ja brałam Scopolan w formie czopków i do tego Nospę Max 3x1.

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beetle wrote:
    Człowieka nie ma przez dobę i już takie zaległości.
    mała jestem pewna, że kolejne usg pokaże piękne zdrowe serduszko. jednak bardzo wcześnie robiłaś to usg, z tego co pamiętam zalecają koło 22dpt.
    Gosiek, piękny wynik PGT-A. Z moich 6 badanych zarodków tylko jeden był zdrowy, więc 3 wydają mi się kosmiczne:) Będzie z tego rodzinka.
    Stefania, jak u Ciebie? myślę o Tobie i ciągle trzymam kciuki.
    mała, a jak myślisz? jeżeli 3 lata temu byłam w ciąży która dotrwała 8tc, to wciąż może być immuno? Czy immuno wpływa na odrzucenie zarodka od razu?
    Wiesz, jeżeli miałaś nieprzebadany zarodek to nigdy nie będzie wiadomo, co było przyczyną. Zresztą i z przebadanym wcale nie jest oczywiste.
    Problemy immunologiczne mogą się objawiać zarówno w problemach z implantacją jak i na późniejszym etapie. Czasami organizm matki traktuje zarodek jako ciało obce i go zwalcza, mogą być problemy z krzepliwością, problemy z macicą ale też po prostu wada zarodka. I moim zdaniem właśnie kluczowy jest dobry zarodek, bo jak jest mocny to ta immunologia schodzi na dalszy plan ale jak zarodek słabszej klasy a do tego zaawansowany wiek matki i problemy z immunologią to już wszystko może mieć wpływ. Nie pamiętam, czy robiłaś jakieś badania z immunologii. Może warto byłoby sprawdzić chociaż podstawowe. Mi to dało sporo, bo okazało się że nie mam jakiś wielkich problemów i uwierzyłam, że wystarczy dobry zarodek.
    Oczywiście jeszcze długa droga przede mną ale chcę wierzyć, że będzie dobrze.

Giosiek, Magra3 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    Cześć dziewczyny, czytam was, ale musiałam się trochę odciąć (Salome rozumiem cię jak najbardziej, dbaj o swój dobrostan, mi przerwa zrobiła dobrze). Niezmiernie cieszę się z pozytywnych bet, pęcherzyków i serduszek. Na wszystkie przyjdzie kolej :)
    Mała, jest dobrze z tym pęcherzykiem, bo jak napisałaś, najważniejsze, że jest. Na tym etapie to na nic nie mamy wpływu, więc trzeba dalej czekać, ale nie nerwowo :) Na bóle albo ten magnez albo scopolan.
    Mati W. nie chcę pisać że dobrze wybrałaś, bo to wasza decyzja, ale jak napisałaś o swoim dylemacie to aż chciałam napisać, żebyś rozważyła KD (ale komputer był schowany, a z komórki nie umiem pisać postów :) przy tym amh te 5% szans to strata baaaaaaardzo cennego czasu i mniej cennych ale ważnych pieniędzy :)
    Jeszcze mogłyby się odezwać ONA i Gave up :)
    U mnie ok, wczoraj na wizycie nie stwierdzono żadnych nieprawidłowości, serduszko jest i mały rośnie, czekam dalej do połowy kwietnia :)
    Siostro ☺️ bardzo się cieszę, że u ciebie wszystko w porządku. Myślałam o tobie ostatnio ale nie chciałam na siłę wywoływać, bo rozumiem że czasami trzeba się trochę odciąć od wszystkiego.
    Rosnijcie zdrowo 🥰💚

Magan lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Nigdy nie podchodziłam do KD ale wydaje mi się, że świeże komórki są lepsze od mrożonych. Przynajmniej kiedyś mówiono, że komórki źle znoszą mrożenie w przeciwieństwie do zarodków.
    Może dooytaj Renatę jakie mają wyniki na mrożonych i czy nie są przez to słabsze

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Właśnie,mnie też wczoraj nie było i już si gubie🤪🤪🤪
    Mała,co się stało???
    Kciuki za dzisiejsze bety i wizyty✊️✊️✊️
    Nic się nie stało mamuśka, chwilowe rozczarowanie że był tylko pusty pęcherzyk w macicy bo ja głupia już liczyłam na ciałko żółte w 19dpt 🤦 Już się ogarnęłam i nie będę siać więcej paniki 🤪

Magra3, Zenula lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osobiscie nawet nie wiedzialam ze w Reprofit maja mrozone komorki bo wszyscy tam jezdza po kd wlasnie pod katem swiezych, dawczyn stymulowanych pod Ciebie. Ja nie chcialam mrozonych, owszem sa z tego dzieci, jak najbardziej i nie neguje, ale ja wiedzialam ze chcemy swieze bo wedlug statystyk mrozone moga byc gorszej jakosci. Akurat komorki mroza sie najgorzej ze wszystkiego.

Mati W. lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,dziękuję za informację😘 Potwierdziłyście mi to co też czytałam, że komorka gorzej się przechowuje ( mrozi) niz zarodki. Nie będę kombinować i skorzystam ze świeżej. Tyle juz czekam, że tydzień dłużej mnie nie zbawi.

mała, Magan lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny,dziękuję za informację😘 Potwierdziłyście mi to co też czytałam, że komorka gorzej się przechowuje ( mrozi) niz zarodki. Nie będę kombinować i skorzystam ze świeżej. Tyle juz czekam, że tydzień dłużej mnie nie zbawi.

To chodziło tylko o tydzień? No to pewnie, że świeże! 😊

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała też mi się wydaje że u Ciebie to stres, to ma duży wpływ. Młody pozdrawia ciocie 😘
    Mysza to pewnie więzadła, a boli Cię tak z boku brzucha ? Kłucia jajników też się zdarzają i to też normalne.
    Ja dzis mam wizytę u dr, podejrzymy krasnala 😊

Magra3, Zenula, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny biorę progesteron besins. Odcina mi po nim zapłon też tak macie?

• Anika1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W środę o 11 miałam transfer pełnej blastocysta. Implantacja chyba najwcześniej jutro?

• Zenula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Nic się nie stało mamuśka, chwilowe rozczarowanie że był tylko pusty pęcherzyk w macicy bo ja głupia już liczyłam na ciałko żółte w 19dpt 🤦 Już się ogarnęłam i nie będę siać więcej paniki 🤪
    Kobieto,nie strasz bo mleko stracę 🤯🤯

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Mała też mi się wydaje że u Ciebie to stres, to ma duży wpływ. Młody pozdrawia ciocie 😘
    Mysza to pewnie więzadła, a boli Cię tak z boku brzucha ? Kłucia jajników też się zdarzają i to też normalne.
    Ja dzis mam wizytę u dr, podejrzymy krasnala 😊
    To kciuki ✊️✊️✊️✊️

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika1983 wrote:
    W środę o 11 miałam transfer pełnej blastocysta. Implantacja chyba najwcześniej jutro?
    Tak 😄

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 24 marca 2023, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    To chodziło tylko o tydzień? No to pewnie, że świeże! 😊

Jak się czeka od 6mcy na procedurę to ten tydzień ma znaczenie 😉

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
‹‹ 404 405 406 407 408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ