X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia_1989_ wrote:
    Cześć dziewczyny, czy wiecie jakie są przepisy odnośnie niewykorzystanych zarodków w Czechach?

Można je oddać do badań medycznych. Jeśli się tego nie zrobi a rezygnuje się z nich to idą do niszczenia. Ponoć zdarza się, że przenoszą je ludzie do polskich klinik, żeby poszły do adopcji

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Można je oddać do badań medycznych. Jeśli się tego nie zrobi a rezygnuje się z nich to idą do niszczenia. Ponoć zdarza się, że przenoszą je ludzie do polskich klinik, żeby poszły do adopcji
    Można jeszcze płacić i będą przechowywać 🙃

age.png

Wysłany: 30 marca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Monika,miałam ale to nic nie dało. Jak ona jest to pomaga mi przystawić i jakoś to idzie,a jak zostaję sama to jestem tylko ja i ból-mleka brak. Wczoraj była też położna z NFZ i jak zobaczyła że ja prowadzę dziennik co,o której,ile i jak to powiedziała że muszę odpuścić bo za bardzo się tym wszystkim nakręciłam i z tego i tak nic nie będzie. Powiedziała mi jak ona by to zrobiła no i tak robię tzn trochę odpuszczam laktator,mam robić dłuższe przerwy, w nocy 4 h no i trochę znaleźć czas dla siebie...teraz mlody ma skok rozwojowy więc płacze więcej,nie spi,marudzi a ja do tego sama bo mąż w delegacji...Kurcze no ciezko😵‍💫 mocy przybywaj💪💪💪💪

Z opowieści mam różnych wynika, że z laktacją po cesarce jest ciężko 🥺 bardzo jesteś dzielna 👍 może faktycznie trochę luzu dobrze zrobi. To, że jesteś sama na pewno nie pomaga. Wierzyć czy nie wierzyć w to, ale dużo dobrej mocy Wam ślę ☀️💪🥛

Zenula lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 30 marca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Można jeszcze płacić i będą przechowywać 🙃

A tak :) ciekawe czy maja jakiś limit czasowy przechowywania

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala ja tam wierzę w Was. Przy takich wysokich betach byłoby dziwne, gdyby było puste jajo.
    Ja nie miałam praktycznie żadnych objawów i przed serduszkowym i po. I jak wylądowałam w niepokoju u lekarza to powiedział mi, że jak ma być poronienie to sztuczny prog przed tym nie broni. Pojawiają się skurcze i krwawienie. Trzymam kciuki za jutro 🍀♥️👍

To prawda - ja jestem najlepszym przykładem niestety. W 8 tyg serducho się zatrzymało i trafiłam z krwotokiem do szpitala - mimo wysokich dawek progesteronu.

Trzymam kciuki mała za Was. Nie ma co się narazie łamać ✊🏻

mała lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak :) ciekawe czy maja jakiś limit czasowy przechowywania
    Nie sadze- dopóki płacisz to przechowują

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Chciałam zacytować i polubiłam🙄 który jesteś dokładnie dpt? Wiesz no objawy to pojęcie względne,ja do 12 tc nie miałam żadnych objawów a potem tylko cycki urosły...jak już się okazało że to puste jajo,kazali leki odstawić to przez tydzień też nic się nie zadziało...
    Dzisiaj 26dpt. Wiem, że można nie mieć żadnych objawów tylko że ja je miałam i wszystko minęło.
    Nie ma co gdybać, tylko usg powie prawdę. Bardzo bym chciała się mylić 🙏

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beetle piękne endometrium, pęcherzyk odpowiedni. Trzymam kciuki żeby wszystko szło jak trzeba ✊

beetle lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Dziewczyny, jestem po wizycie!
    Mamy serduszko! ♥️
    Aaaaa!!! 💃💃💃
    Salome Tak bardzo się cieszę, że w końcu jesteś w ciąży. Niech się kropek wspaniale dalej rozwija🍀✊

Salome lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dzisiaj 26dpt. Wiem, że można nie mieć żadnych objawów tylko że ja je miałam i wszystko minęło.
    Nie ma co gdybać, tylko usg powie prawdę. Bardzo bym chciała się mylić 🙏
    Życzę Ci z całego serducha aby jutro wszystko było ok 🫶🫶🫶

mała, _Pina, Ada M, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z opowieści mam różnych wynika, że z laktacją po cesarce jest ciężko 🥺 bardzo jesteś dzielna 👍 może faktycznie trochę luzu dobrze zrobi. To, że jesteś sama na pewno nie pomaga. Wierzyć czy nie wierzyć w to, ale dużo dobrej mocy Wam ślę ☀️💪🥛
    😭😭😭😭😭

age.png

Wysłany: 30 marca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    😭😭😭😭😭

Nie płacz Zenulko 🙂 na szybko mam w głowie 3 mamy po cesarce, którym było ciężko, ale się udało. Nikt matce nie da rady jak ona się uprze. 😀

pilnuj tylko tego, jakie jest Twoje pragnienie w tym zakresie. Jesteś dobrą mamą jakkolwiek karmisz 👍

Zenula, mała, beetle, Magra3, Salome, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Mysza123 a co bierzesz ?
    Tez jestem na cyklu sztucznym i wczorajszy progesteron spadł mi do 14, mam teraz stresa.
    Na sztucznym jedyny progesteron to ten dostarczany z zew - wiec nie wiem dlaczego lekarz twierdzi ze coś nie tak z ciąża. Ja czekam na odp z kliniki, w międzyczasie sama zwiększyłam dawkę prolutex.
    Dziewczyny u mnie też nagle spadł progesteron do 10, a przed transferem był prawie 19.
    Brałam progesteronu bardzo dużo, bo 3× tabl, codziennie zastrzyk i jeszcze dopochwowo żel. Byłam przeziębiona, choć mógł to być nawet covid. Nie wiem dlaczego tak spadł był 36 a po kilku dniach 10. Lekarka napisała mi: proszę brać leki bez zmian a przy kolejnym badaniu brak pulsu u kropka.
    W szpitalu zapytali mnie, czy chcę po zabiegu łyżeczkowania zbadać zarodek czy nie miał wad genetycznych ale koszt to 500€
    Nie wiem, dlaczego straciłam tą ciąże ale ten spadek progesteronu nie daje mi spokoju.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez leci progesteron caly czas i mam stresa calkowitego a jak wczesniej napisalam Czechy mnie olaly, twierdzac ze nic mam z tym nie robic. Moze i maja racje ze to moze zwiastowac najgorsze i dlatego takie sa ich zalecenia bo postawili na mnie krzyzyk... W sumie dla nich kolejny transfer bardzo na plus.
    Nic nie moge znalezc na ten temat, nie widze takich przypadkow zeby ten poziom tak drastycznie spadal. Z drugiej strony wiele dziewczyn co z nimi rozmawialam nie badalo na takim etapie, po prostu braly leki co mial. Gdzies trafilam ze niby jak jest intensywny rozwoj to moze sie cos zadziac bo maluch bardzo duzo wtedy ciagnie. No ale szczerze to ja juz nie wiem co myslec. Wyplakalam sie bo czuje ze cos nie tak idzie.
    Jutro badam znowu i dokladam prolutex a potem agolutin. Tak sama zadecydowalam i lekarka mowi ze moge sprobowac. A czy sie uda. Kto to wie.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącze się z Wami w bólu. Moja pierwsza ciąża z pierwszego ivf zakończyła się pustym jajem. Było to 8 lat temu,ale bardzo bardzo bardzo to przeżyłam i było to dla mnie bardzo trudne. Potem wolałam po stokroć widzieć biel wizira niż kolejny raz to przechodzić...nawet jak mój 20.transfer zakończył się beta 0 to przypominałam sobie o tamtym trudnym czasie i tłumaczyłam że tak lepiej....ściskam,wiem przez co przechodzisz😪

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada M wrote:
    Dziewczyny u mnie też nagle spadł progesteron do 10, a przed transferem był prawie 19.
    Brałam progesteronu bardzo dużo, bo 3× tabl, codziennie zastrzyk i jeszcze dopochwowo żel. Byłam przeziębiona, choć mógł to być nawet covid. Nie wiem dlaczego tak spadł był 36 a po kilku dniach 10. Lekarka napisała mi: proszę brać leki bez zmian a przy kolejnym badaniu brak pulsu u kropka.
    W szpitalu zapytali mnie, czy chcę po zabiegu łyżeczkowania zbadać zarodek czy nie miał wad genetycznych ale koszt to 500€
    Nie wiem, dlaczego straciłam tą ciąże ale ten spadek progesteronu nie daje mi spokoju.

Ada M, ja tylko się wtrącę, że ja poroniłam w szpitalu w Niemczech i miałam to badanie genetyczne za darmo. Musiałam tylko mieć skierowanie od mojego gina (mąż doniósł, bo ja akurat leżałam pod kroplówką na indukcję poronienia), bo bez tego szpital nie chciał wysłać próbki do badania.

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, mnie teraz też spadł progesteron, ale poziom ciągle jest ok, więc nie wiem, co o tym myśleć. Pocieszam się, że progesteron jest wydzielany pulsacyjnie. Myślicie, żeby zbadać jeszcze za dwa dni?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Ada M, ja tylko się wtrącę, że ja poroniłam w szpitalu w Niemczech i miałam to badanie genetyczne za darmo. Musiałam tylko mieć skierowanie od mojego gina (mąż doniósł, bo ja akurat leżałam pod kroplówką na indukcję poronienia), bo bez tego szpital nie chciał wysłać próbki do badania.
    Moja tu ginekolog chciała mi dać takie skierowanie ale nie była pewna czy kasa chorych to przejmie, czy będę musiała 500€ zapłacić.
    Ta ciąża to AZ i nie mam już zarodków od tej pary, wolę przy następnym transferze dopłacić i wziąść przebadany zarodek.
    Czy to badanie pokazało jaka dokładnie wada u płodu była, czy tylko procent potwierdzenia wad genetycznych?
    Po rozmowie w szpitalu miałam 3 opcje: czekać na samoistne poronienie, wziąść tabletkę na poronienie i trzecia to zabieg w narkozie. Ja wybrałam tą ostatnią i jest ona połączona dla pewności z wzięciem tabletki 2 godziny przed zabiegiem.
    Kroplówki mi nie proponowali.

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula nie wiem co Ci poradzić. Ja po 3 miesiącach przestałam odciągać, ale to dlatego że córka była w szpitalu a ja w domu. Chcesz to mogę przyjechać do Ciebie w weekend i pogadamy, weźmiemy małego i pójdziemy na spacer 😘
    Mysza może faktycznie lepiej wziąć ten prolutex czy agolutin i próbować działać niż później żałować że go nie wzięłaś. ✊✊✊✊
    Mała Ty wiesz ze ja bardzo w Was wierzę, trzymam mocno kciuki ✊✊✊✊❤ 😘

Ewa3bit, mała, Magra3, Salome lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 30 marca 2023, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hmm, mnie teraz też spadł progesteron, ale poziom ciągle jest ok, więc nie wiem, co o tym myśleć. Pocieszam się, że progesteron jest wydzielany pulsacyjnie. Myślicie, żeby zbadać jeszcze za dwa dni?
    Salome lepiej miej go pod kontrolą, może za 4 dni sprawdź, czy poszedł znów w górę.

Salome lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    ❄02.02.2023
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ