Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Desire87 wrote:Kochane czy do Ostravy trzeba nabywać winietę??
Jeżeli będziesz jechała od Cieszyna to nie trzeba mieć. Od innych stron nie wiem.Desire87 lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Desire87 wrote:Będę jechała od strony Gorzyce, Gorzyczki.
Desire87 lubi tę wiadomość
-
Beetle przykro z powodu kotka!
Mati W. Trzymamy mocno kciuki 🙏Mati W. lubi tę wiadomość
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Jatosia wrote:Dziewczyny czy któraś z was jest w stanie rozszyfrować wyniki testu ERA?
https://zapodaj.net/153481ce25164.jpg.html
Ja też nie pomogę. Mój wynik wyglądał tak jak Gosiek i The_sleeping_beauty.
A to nie jest przypadkiem badanie w Invicie, gdzie materiał pobierają dwa razy (czyli de facto nie jest to ERA - bo to badanie robi i opisuje laboratorium w Hiszpanii).Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Ja też nie pomogę. Mój wynik wyglądał tak jak Gosiek i The_sleeping_beauty.
A to nie jest przypadkiem badanie w Invicie, gdzie materiał pobierają dwa razy (czyli de facto nie jest to ERA - bo to badanie robi i opisuje laboratorium w Hiszpanii).
Tal dokładnie to wyniki z InvictyBadania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Tal dokładnie to wyniki z Invicty
To w takim razie nie jest ten "prawdziwy" test ERA, tylko jakieś ich badanie, które opracowali na swoje wewnętrzne potrzeby. Nie pomogę z interpretacją, niestety.
Badanie receptywności endometrium z określeniem godziny podania zarodka w stadium blastocysty robią 2 laboratoria w Europie:
- Test ERA - opracowuje Igenomix w Hiszpanii (https://www.igenomix.eu/)
- Test beReady - opracowuje laboratorium w Estonii (https://www.beready.ee/)
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
I gave up jak się czujesz? Mam nadzieję że dół minął i wiara w Perełeczkę jest silna 💪
Milvaa ty w czwartek jedziesz na usg, dobrze pamiętam?
Dla wszystkich oczekujących na wyniki ✊✊✊✊
W tym wszystkim to chyba było dla mnie najgorsze.Sasanka55.., Mati W., mała, Monika29, Magra3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, wiem, ze temat proga byl walkowany juz setki razy, dlatego wybaczcie, ze znowu o to pytam, ale troche sie wystraszylam...
Dzis jest moj 2dpt na cyklu naturalnym, stymulowanym Gonalem-F. 2 dni przed transferem prog wynosil 13.2 ng/ml. Dzis, 2dpt 14 ng/ml. Przyjmuje jedynie utrogestan 200 dopochwowo x 1.
Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji, czy moze Wasz progesteron w tym dniu byl rakieta? Napisalam do Reprofitu i czekam na odp. Troche mnie ten wynik dobil, bo choc dopiero wczesnie, to pomyslalam, ze skoro nie rosnie, to nic sie nie zadzialo -
Eh dziewczyny, ja też na chwilę odcięta byłam od forum, ale u mnie chyba już koniec...dziś dostałam plamienia brązowego a w dodatku czuje taki delikatny tępy ból w okolicy lędźwi i przód ud. W moich poprzednich ciążach takie brązowe plamienia zwiastowały właśnie zatrzymanie ciąży 😭😭Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
mlia wrote:I gave up jak się czujesz? Mam nadzieję że dół minął i wiara w Perełeczkę jest silna 💪
Milvaa ty w czwartek jedziesz na usg, dobrze pamiętam?
Dla wszystkich oczekujących na wyniki ✊✊✊✊
W tym wszystkim to chyba było dla mnie najgorsze.
Dziękuję, że pytasz. Po ostatniej becie, gdzie wzrost był o 140% i w 16 dpt wynosił 421 postanowiłam, że nic już nie sprawdzam i czekam na usg, które ma wyznaczone na dzień 15 czerwca. Meczy mnie potwornie zgaga i ból brzucha jak na @ (takie napady). Od czasu do czasu ćmienie glowa. Doszukuję się, czy piersi bolą mniej, czy bardziej. Staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam ten wpis Milvy, no a teraz widzę, że Lilkam też coś napisała. Korci mnie bardzo, żeby jutro (21 dpt) sprawdzić betę, ale nie wiem. Myślę i tym wszystkim i śnią mi się ciągle jakieś wózki dziecinne, pępowiny, noworodki, białe psy... Wierzę w swoją Perełkę, bo bardzo marzę by ze mną została. To czekanie jednak ... wykańcza zwłaszcza, gdy człowiek spotyka na swojej drodze same niepowodzenia w tym temacie. Cały czas wierzę, że MAJ jest mój i liczę na to, że na usg zobaczę piekny "pierścionek z brylantem", a nie "czarną dziurę".mlia lubi tę wiadomość
-
Dodam jeszcze, że robią mi się duże siniaki po heparynie i po agolutinie. Na tyłku już ledwo siedzę 🤣 Masuję te miejsca po domięśniowych, ale jest ciężko. Do tej pory był kod morsa "..........." , a teraz robią się siniory. Wyglądam jakby mąż mnie torturował 🙈
-
Lilkam wrote:Eh dziewczyny, ja też na chwilę odcięta byłam od forum, ale u mnie chyba już koniec...dziś dostałam plamienia brązowego a w dodatku czuje taki delikatny tępy ból w okolicy lędźwi i przód ud. W moich poprzednich ciążach takie brązowe plamienia zwiastowały właśnie zatrzymanie ciąży 😭😭
Lilkam, dużo odpoczywaj i postaraj się leżeć. Kiedy masz wizytę u lekarza? Wierzę, że będzie dobrze ✊✊
I give up, oby ten czas do wizyty 15.06 szybko zleciał. Trzymam kciuki za Twoją Perełkę ✊✊
Bardzo współczuję Wam tego stresu bo wiem ile zdrowia to kosztuje. Liczę na to, że usłyszycie od lekarzy dobre wieści i będziemy mogły razem świętować udane, majowe transfery 🍀🍀🍀Monika29 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
I gave up wrote:Dziękuję, że pytasz. Po ostatniej becie, gdzie wzrost był o 140% i w 16 dpt wynosił 421 postanowiłam, że nic już nie sprawdzam i czekam na usg, które ma wyznaczone na dzień 15 czerwca. Meczy mnie potwornie zgaga i ból brzucha jak na @ (takie napady). Od czasu do czasu ćmienie glowa. Doszukuję się, czy piersi bolą mniej, czy bardziej. Staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam ten wpis Milvy, no a teraz widzę, że Lilkam też coś napisała. Korci mnie bardzo, żeby jutro (21 dpt) sprawdzić betę, ale nie wiem. Myślę i tym wszystkim i śnią mi się ciągle jakieś wózki dziecinne, pępowiny, noworodki, białe psy... Wierzę w swoją Perełkę, bo bardzo marzę by ze mną została. To czekanie jednak ... wykańcza zwłaszcza, gdy człowiek spotyka na swojej drodze same niepowodzenia w tym temacie. Cały czas wierzę, że MAJ jest mój i liczę na to, że na usg zobaczę piekny "pierścionek z brylantem", a nie "czarną dziurę".
Czy będziesz sprawdzać jutro czy poczekasz do 15.06 jesteśmy z tobą! ✊✊✊✊I gave up lubi tę wiadomość
-
Lilkam wrote:Eh dziewczyny, ja też na chwilę odcięta byłam od forum, ale u mnie chyba już koniec...dziś dostałam plamienia brązowego a w dodatku czuje taki delikatny tępy ból w okolicy lędźwi i przód ud. W moich poprzednich ciążach takie brązowe plamienia zwiastowały właśnie zatrzymanie ciąży 😭😭
-
Sasanka55.. wrote:Dziewczyny, wiem, ze temat proga byl walkowany juz setki razy, dlatego wybaczcie, ze znowu o to pytam, ale troche sie wystraszylam...
Dzis jest moj 2dpt na cyklu naturalnym, stymulowanym Gonalem-F. 2 dni przed transferem prog wynosil 13.2 ng/ml. Dzis, 2dpt 14 ng/ml. Przyjmuje jedynie utrogestan 200 dopochwowo x 1.
Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji, czy moze Wasz progesteron w tym dniu byl rakieta? Napisalam do Reprofitu i czekam na odp. Troche mnie ten wynik dobil, bo choc dopiero wczesnie, to pomyslalam, ze skoro nie rosnie, to nic sie nie zadzialo
Trzymam kciuki, żeby Kropuś pięknie się wgryzał ✊🍀Sasanka55.., Salome lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mlia wrote:Pamiętaj że każda z nas jest inna, piersi mnie w ogóle nie bolały ani nic, dopiero po 12 tc ale to tylko w nocy. Zgaga pewnie od proga. Ale to dobrze bo znaczy że poziom właściwy. Wysyłam dużo pozytywnych emocji w twoją stronę 🥰
Czy będziesz sprawdzać jutro czy poczekasz do 15.06 jesteśmy z tobą! ✊✊✊✊
Sęk w tym, że zaczęły już boleć i być troszkę nabrzmiałe. Czasem w nocy budzi mnie nawet delikatny ból. W ciągu dnia tak mniej i macam się jak szalona, czy to ustaje, czy też nie. Jest to zwykłe świrowanie po prostu 🤫 I tak wiem, że co ma być to będzie i wpływu nie mam już na to żadnego. Co do proga to miałam 29, a ostatnio 19. Czechy odpisały, że nie ma co zwiększać dawek, bo zarodek musi po prostu wywalczyć swoje życie. Napewno sprawdzę jutro proga, ale co z betą? - nie wiem. Może lepiej nie dokładać sobie stresu, skoro to jeszcze tyle czekania do tego 15.06 🙈 Myślę, że lepiej przeżyć ten czas z nadzieją na lepsze jutro.mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość