WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Kochane czy do Ostravy trzeba nabywać winietę??

Jeżeli będziesz jechała od Cieszyna to nie trzeba mieć. Od innych stron nie wiem.

Desire87 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Desire87 Koleżanka

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę jechała od strony Gorzyce, Gorzyczki.

• Giosiek Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:
    Nie, ta trasa nie jest płatna.

Desire87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Joanna1212 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beetle przykro z powodu kotka!

Mati W. Trzymamy mocno kciuki 🙏

Mati W. lubi tę wiadomość

29lat Słabe komórki
    Amh 2.9
    Październik 2019 nasienie
    morfologia 0%
    2*Iui :(
    1 ivf p. Krótki wrześniem 2018 :(
    2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
    3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
    Transfer 18.01
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was jest w stanie rozszyfrować wyniki testu ERA?

https://zapodaj.net/153481ce25164.jpg.html

Moje wyniki wyglądały tak jak wyniki Gosiek. Poproś zeby dali Ci oryginał wyniku z Hiszpanii gdzie robią ten test

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desire87 wrote:

Tu nie trzeba.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Dziewczyny czy któraś z was jest w stanie rozszyfrować wyniki testu ERA?

https://zapodaj.net/153481ce25164.jpg.html

Ja też nie pomogę. Mój wynik wyglądał tak jak Gosiek i The_sleeping_beauty.

A to nie jest przypadkiem badanie w Invicie, gdzie materiał pobierają dwa razy (czyli de facto nie jest to ERA - bo to badanie robi i opisuje laboratorium w Hiszpanii).

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Ja też nie pomogę. Mój wynik wyglądał tak jak Gosiek i The_sleeping_beauty.

A to nie jest przypadkiem badanie w Invicie, gdzie materiał pobierają dwa razy (czyli de facto nie jest to ERA - bo to badanie robi i opisuje laboratorium w Hiszpanii).

Tal dokładnie to wyniki z Invicty

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Tal dokładnie to wyniki z Invicty

To w takim razie nie jest ten "prawdziwy" test ERA, tylko jakieś ich badanie, które opracowali na swoje wewnętrzne potrzeby. Nie pomogę z interpretacją, niestety.

Badanie receptywności endometrium z określeniem godziny podania zarodka w stadium blastocysty robią 2 laboratoria w Europie:
    - Test ERA - opracowuje Igenomix w Hiszpanii (https://www.igenomix.eu/)
    - Test beReady - opracowuje laboratorium w Estonii (https://www.beready.ee/)

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up jak się czujesz? Mam nadzieję że dół minął i wiara w Perełeczkę jest silna 💪
    Milvaa ty w czwartek jedziesz na usg, dobrze pamiętam?
    Dla wszystkich oczekujących na wyniki ✊✊✊✊
    W tym wszystkim to chyba było dla mnie najgorsze.

Sasanka55.., Mati W., mała, Monika29, Magra3 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2023, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, ze temat proga byl walkowany juz setki razy, dlatego wybaczcie, ze znowu o to pytam, ale troche sie wystraszylam...

Dzis jest moj 2dpt na cyklu naturalnym, stymulowanym Gonalem-F. 2 dni przed transferem prog wynosil 13.2 ng/ml. Dzis, 2dpt 14 ng/ml. Przyjmuje jedynie utrogestan 200 dopochwowo x 1.
    Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji, czy moze Wasz progesteron w tym dniu byl rakieta? Napisalam do Reprofitu i czekam na odp. Troche mnie ten wynik dobil, bo choc dopiero wczesnie, to pomyslalam, ze skoro nie rosnie, to nic sie nie zadzialo :(

• Lilkam Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh dziewczyny, ja też na chwilę odcięta byłam od forum, ale u mnie chyba już koniec...dziś dostałam plamienia brązowego a w dodatku czuje taki delikatny tępy ból w okolicy lędźwi i przód ud. W moich poprzednich ciążach takie brązowe plamienia zwiastowały właśnie zatrzymanie ciąży 😭😭

Starania od 2018
    I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
    II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
    2021 transfer ❄️ beta 0
    2021 transfer ❄️ beta 0
    III in-vitro 2022 brak zarodków
    IV in vitro 2022 brak zarodków
    V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
    2023 decyzja o AZ
    20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
    15.05.2023 II transfer w Reprofit
    7dpt beta 44,51 prog 11,60
    9dpt beta 104,43 prog 39,00
    11dpt beta 295,40 prog 41,10
    14dpt beta 1460 prog 25,00
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    I gave up jak się czujesz? Mam nadzieję że dół minął i wiara w Perełeczkę jest silna 💪
    Milvaa ty w czwartek jedziesz na usg, dobrze pamiętam?
    Dla wszystkich oczekujących na wyniki ✊✊✊✊
    W tym wszystkim to chyba było dla mnie najgorsze.

Dziękuję, że pytasz. Po ostatniej becie, gdzie wzrost był o 140% i w 16 dpt wynosił 421 postanowiłam, że nic już nie sprawdzam i czekam na usg, które ma wyznaczone na dzień 15 czerwca. Meczy mnie potwornie zgaga i ból brzucha jak na @ (takie napady). Od czasu do czasu ćmienie glowa. Doszukuję się, czy piersi bolą mniej, czy bardziej. Staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam ten wpis Milvy, no a teraz widzę, że Lilkam też coś napisała. Korci mnie bardzo, żeby jutro (21 dpt) sprawdzić betę, ale nie wiem. Myślę i tym wszystkim i śnią mi się ciągle jakieś wózki dziecinne, pępowiny, noworodki, białe psy... Wierzę w swoją Perełkę, bo bardzo marzę by ze mną została. To czekanie jednak ... wykańcza zwłaszcza, gdy człowiek spotyka na swojej drodze same niepowodzenia w tym temacie. Cały czas wierzę, że MAJ jest mój i liczę na to, że na usg zobaczę piekny "pierścionek z brylantem", a nie "czarną dziurę".

mlia lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za wszystkie transfrujące 🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

age.png

38+6

• I gave up Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam jeszcze, że robią mi się duże siniaki po heparynie i po agolutinie. Na tyłku już ledwo siedzę 🤣 Masuję te miejsca po domięśniowych, ale jest ciężko. Do tej pory był kod morsa "..........." , a teraz robią się siniory. Wyglądam jakby mąż mnie torturował 🙈

age.png

38+6

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkam wrote:
    Eh dziewczyny, ja też na chwilę odcięta byłam od forum, ale u mnie chyba już koniec...dziś dostałam plamienia brązowego a w dodatku czuje taki delikatny tępy ból w okolicy lędźwi i przód ud. W moich poprzednich ciążach takie brązowe plamienia zwiastowały właśnie zatrzymanie ciąży 😭😭

Lilkam, dużo odpoczywaj i postaraj się leżeć. Kiedy masz wizytę u lekarza? Wierzę, że będzie dobrze ✊✊

I give up, oby ten czas do wizyty 15.06 szybko zleciał. Trzymam kciuki za Twoją Perełkę ✊✊

Bardzo współczuję Wam tego stresu bo wiem ile zdrowia to kosztuje. Liczę na to, że usłyszycie od lekarzy dobre wieści i będziemy mogły razem świętować udane, majowe transfery 🍀🍀🍀

Monika29 lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Dziękuję, że pytasz. Po ostatniej becie, gdzie wzrost był o 140% i w 16 dpt wynosił 421 postanowiłam, że nic już nie sprawdzam i czekam na usg, które ma wyznaczone na dzień 15 czerwca. Meczy mnie potwornie zgaga i ból brzucha jak na @ (takie napady). Od czasu do czasu ćmienie glowa. Doszukuję się, czy piersi bolą mniej, czy bardziej. Staram się myśleć pozytywnie, ale gdzieś tam z tyłu głowy mam ten wpis Milvy, no a teraz widzę, że Lilkam też coś napisała. Korci mnie bardzo, żeby jutro (21 dpt) sprawdzić betę, ale nie wiem. Myślę i tym wszystkim i śnią mi się ciągle jakieś wózki dziecinne, pępowiny, noworodki, białe psy... Wierzę w swoją Perełkę, bo bardzo marzę by ze mną została. To czekanie jednak ... wykańcza zwłaszcza, gdy człowiek spotyka na swojej drodze same niepowodzenia w tym temacie. Cały czas wierzę, że MAJ jest mój i liczę na to, że na usg zobaczę piekny "pierścionek z brylantem", a nie "czarną dziurę".
    Pamiętaj że każda z nas jest inna, piersi mnie w ogóle nie bolały ani nic, dopiero po 12 tc ale to tylko w nocy. Zgaga pewnie od proga. Ale to dobrze bo znaczy że poziom właściwy. Wysyłam dużo pozytywnych emocji w twoją stronę 🥰
    Czy będziesz sprawdzać jutro czy poczekasz do 15.06 jesteśmy z tobą! ✊✊✊✊

I gave up lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilkam wrote:
    Może sprawdź poziom proga? Pamiętam że mimo plamienia beta mi rosła po pierwszym transferze. Trzymaj się ciepło 💛💛💛

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Dziewczyny, wiem, ze temat proga byl walkowany juz setki razy, dlatego wybaczcie, ze znowu o to pytam, ale troche sie wystraszylam...

Dzis jest moj 2dpt na cyklu naturalnym, stymulowanym Gonalem-F. 2 dni przed transferem prog wynosil 13.2 ng/ml. Dzis, 2dpt 14 ng/ml. Przyjmuje jedynie utrogestan 200 dopochwowo x 1.
    Czy ktoras z Was byla w podobnej sytuacji, czy moze Wasz progesteron w tym dniu byl rakieta? Napisalam do Reprofitu i czekam na odp. Troche mnie ten wynik dobil, bo choc dopiero wczesnie, to pomyslalam, ze skoro nie rosnie, to nic sie nie zadzialo :(
    Sasanko wydaje mi się, że Czechy powinny coś dołożyć. To jest najlepszy moment, żeby jeszcze podbić ten progesteron. On oczywiście nie jest bardzo zły ale w mojej opinii mógłby być trochę lepszy. Tylko to zdecydowanie lekarz musi podjąć decyzję co i ile dorzucić, bo przy cyklu naturalnym jest trochę inaczej, za duże dawki podobno upośledzają ciałko żółte i wtedy robi się tak jakby cykl sztuczny. I najważniejsze, stres negatywnie wpływa na produkcję progesteronu więc musisz znaleźć jakiś sposób, żeby delikatnie się odstresować.
    Trzymam kciuki, żeby Kropuś pięknie się wgryzał ✊🍀

Sasanka55.., Salome lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Pamiętaj że każda z nas jest inna, piersi mnie w ogóle nie bolały ani nic, dopiero po 12 tc ale to tylko w nocy. Zgaga pewnie od proga. Ale to dobrze bo znaczy że poziom właściwy. Wysyłam dużo pozytywnych emocji w twoją stronę 🥰
    Czy będziesz sprawdzać jutro czy poczekasz do 15.06 jesteśmy z tobą! ✊✊✊✊

Sęk w tym, że zaczęły już boleć i być troszkę nabrzmiałe. Czasem w nocy budzi mnie nawet delikatny ból. W ciągu dnia tak mniej i macam się jak szalona, czy to ustaje, czy też nie. Jest to zwykłe świrowanie po prostu 🤫 I tak wiem, że co ma być to będzie i wpływu nie mam już na to żadnego. Co do proga to miałam 29, a ostatnio 19. Czechy odpisały, że nie ma co zwiększać dawek, bo zarodek musi po prostu wywalczyć swoje życie. Napewno sprawdzę jutro proga, ale co z betą? - nie wiem. Może lepiej nie dokładać sobie stresu, skoro to jeszcze tyle czekania do tego 15.06 🙈 Myślę, że lepiej przeżyć ten czas z nadzieją na lepsze jutro.

mlia, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

38+6

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ