Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Sasanko bardzo mi przykro, faktycznie beta nie wygląda najlepiej chociaż przyrost minimalny jest ☹️
Tulę mocno 🫂
Na plus jest to, że implantacja była ale coś jakby blokuje prawidłowe zagnieżdżenie.
Strasznie mi przykro, że te ostatnie transfery nie zaskakują jak powinny. Niby coś się rusza ale nie do końca tak jak powinno.
Mam nadzieję, że lekarz znajdzie rozwiązanie i kolejny transfer będzie tym udanym ✊🍀Sasanka55.. lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mysza123 wrote:U mnie juz sie jakies cyrki zaczynaja, twardnieje mi brzuch od paru dni 😞. Nie wiem czy to zasluga tego ze on rosnie i w koncu sie pokazal, a ja taka cienka, czy juz sie historia powtarza z poprzedniej ciazy. Tylko teraz juz tak szybko ? Jestem przerazona doslownie, dzis pol dnia przeplakalam ze tym razem nie damy rady, ze to za wczesnie na takie przygody zeby bylo dobrze.. moja gin na urlopie, ale wiem co mi powie. Nospa, magnez i lezec bo nic sie nie da wiecej zrobic. Nie wiem, nie mam sily ze ciagle cos. Jak samopoczucie sie polepszylo to teraz to .
Ale mam sprawdzaną szyjkę co 2 tygodnie i na razie jest stabilna, więc wierzę że to po prostu brzuch rośnie a że jestem bardzo szczupła to i odczucia takie jakie są.
Jeśli masz możliwość to podejdź do innego lekarza i sprawdź, żeby nie panikować ale wydaje mi się, że my chudzinki tak możemy mieć
Ps gdzieś czytałam, żeby nie przesadzać z nospą bo ona rozluźnia szyjkę i może się skracać. Natomiast należy brać duże dawki magnezu i pić wodę.
U mnie leżenie potęguje dyskomfort, najlepiej się czuję jak jestem w ruchu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2023, 21:34
Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Mysza mi też brzuch okropnie twardnieje, czuję się jakby mnie ktoś napompował, nie mogę jeść ani pić. Samopoczucie dramat.
Ale mam sprawdzaną szyjkę co 2 tygodnie i na razie jest stabilna, więc wierzę że to po prostu brzuch rośnie a że jestem bardzo szczupła to i odczucia takie jakie są.
Jeśli masz możliwość to podejdź do innego lekarza i sprawdź, żeby nie panikować ale wydaje mi się, że my chudzinki tak możemy mieć
Ps gdzieś czytałam, żeby nie przesadzać z nospą bo ona rozluźnia szyjkę i może się skracać. Natomiast należy brać duże dawki magnezu i pić wodę.
U mnie leżenie potęguje dyskomfort, najlepiej się czuję jak jestem w ruchu.
Mam bardzo podobnie im wiecej leze tym te bole i twardnienia sa wieksze, tym bardziej jak wstaje po takim odpoczynku. Musze wiecej pic bo z tym mam duuuzy problem i brac wieksze dawki magnezu. Plus te sprawdzanie szyjki i oby jakos dotrwac do bezpiecznego momentu.mała, Salome lubią tę wiadomość
-
Mysza, mała, na waszym etapie panikowałam że nie mam w ogóle brzucha 😛 ale teraz też, szczególnie w drugiej połowie dnia mam taki balon, że brakuje tchu a jak zjem coś więcej to nawet trudno mi się wyprostować. Też jestem z tych szczupłych. Wydaje mi się że to normalne i że jakoś ten brzuszek musi się rozciągać. Na pocieszenie dodam że teraz schizuję jak nic się nie dzieje złego, po prostu mnie coś nachodzi że to już koniec. Najlepiej byłoby odłożyć głowę na półkę na te 9 miesięcy 😁
mała, Magra3, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Mati W., Salome lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mam nadzieje ze to po prostu przypadłość bardzo szczupłych osób. U mojej siostry tez było bardzo podobnie. Na okrągło twardniejący brzuch, brała magnez tylko- z szyjka się nic nie działo. Nie kazali jej leżeć - ale to może była kwestia tez prawidłowej szyjki. Pamietam ze tez się bardzo stresowała. Raz nawet pojechała na IP - ale to była już późniejsza ciąża. Wszystko skonczylo się dobrze
Uważajcie tylko z tym magnezem żeby go nie przedawkować. Bo niewiele trzeba.mała lubi tę wiadomość
-
mlia wrote:Mysza, mała, na waszym etapie panikowałam że nie mam w ogóle brzucha 😛 ale teraz też, szczególnie w drugiej połowie dnia mam taki balon, że brakuje tchu a jak zjem coś więcej to nawet trudno mi się wyprostować. Też jestem z tych szczupłych. Wydaje mi się że to normalne i że jakoś ten brzuszek musi się rozciągać. Na pocieszenie dodam że teraz schizuję jak nic się nie dzieje złego, po prostu mnie coś nachodzi że to już koniec. Najlepiej byłoby odłożyć głowę na półkę na te 9 miesięcy 😁
Stresy nigdy nie miną na żadnym etapie, więc czas się przyzwyczaić 🫣Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Tak jak aaaania87 pisze, to chyba przypadłość szczupłych. Tłumaczę sobie że skoro progesteron jest wydzielany skokowo to i inne hormony czy coś tam również więc ten brzuch rozciąga się bardziej skokowo.
A tak poza tym codziennie staję przed lustrem i nie mogę się nacieszyć moim bebzolkiem 😁
P. S. Tak, mam huśtawkę nastrojów 😛Magra3, Zenula, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, aaaania87, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które robiły badania genetyczne zarodków w Reprofit - jak długo czekałyście na wyniki badań PGT-A?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny,mi też brzuch spinał się bardzo i to jeszcze przed połówkowymi. Akurat u lekarza na usg mi się to zrobiło i powiedział że macica trenuje,sprawdził szyjkę i powiedział że jest wszystko ok. Mi nawet magnezu nie zalecał ale ja go brałam i byli lepiej. Mi najbardziej robiło się to podczas spacerow-a że codziennie musiałam wyprowadzać psa na długie spacery to czasem musiałam się zatrzymywać nawet,bo iść nie mogłam tak mnie zginało. Lekarz powiedział że taka moja uroda. Chodziłam tak cały czas do samego porodu i było ok. Z tego co wyczytałam to dziecko dotyka do ścian macicy I to wywołuje jej skurcz. Dlatego u szczupłych kobiet jest to bardziej odczuwalne bo dziecko ma mało miejsca.
Będzie dobrze😚Ewa3bit, Ewa3bit, mlia, mała lubią tę wiadomość
-
mlia wrote:Tak jak aaaania87 pisze, to chyba przypadłość szczupłych. Tłumaczę sobie że skoro progesteron jest wydzielany skokowo to i inne hormony czy coś tam również więc ten brzuch rozciąga się bardziej skokowo.
A tak poza tym codziennie staję przed lustrem i nie mogę się nacieszyć moim bebzolkiem 😁
P. S. Tak, mam huśtawkę nastrojów 😛
Mlia, ja też ja wariatka codziennie przyglądam się w lustrze swojemu brzuchowi 😜 Jest ta nieukrywana radość, że w końcu to efekt ciąży a nie wzdęcia po kapuście 😂Zenula, aaaania87, mlia, Magra3, Mati W., Hania2010, mała, Joanna1212 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Ewa3bit wrote:Mlia, ja też ja wariatka codziennie przyglądam się w lustrze swojemu brzuchowi 😜 Jest ta nieukrywana radość, że w końcu to efekt ciąży a nie wzdęcia po kapuście 😂
The_sleeping_beauty, aaaania87, mlia, Ewa3bit, Magra3, mała lubią tę wiadomość
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, które robiły badania genetyczne zarodków w Reprofit - jak długo czekałyście na wyniki badań PGT-A?
Ja miałam punkcję dawczyni 02.03 i transfer 07.03. Jeden zarodek zamrozili w 6 dobie, czyli 08.03 i taka jest na raporcie data przyjęcia próbek. Koordynatorka wysłała mi raport 23.03, ale na nim jest data 20.03.
Także mimo, że lekarz mówił, że wyniki będą po trzech tygodniach, to były po dwóch 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 08:36
-
Mysza123 wrote:Mam bardzo podobnie im wiecej leze tym te bole i twardnienia sa wieksze, tym bardziej jak wstaje po takim odpoczynku. Musze wiecej pic bo z tym mam duuuzy problem i brac wieksze dawki magnezu. Plus te sprawdzanie szyjki i oby jakos dotrwac do bezpiecznego momentu.
Myszą ja biorę 4 tabletki magne b6 forte dziennie a jak wiem że będę miała wiekszywysilek to nawet 6. Tak mi powiedziała pani dr. Co do brzucha to rano jest ok a po południu nie dość że zdecydowanie większy to tez jakby taki mocno „naciągnięty” ale nie zastanawiam się nad tym. Chodzę do pracy, kończę o 17 wiec za duzo czasu nie mam😊 jak tylko mogę to ruch zdecydowanie lepiej się czuje jak się ruszam
Pięknego dnia😘🫶
P.s. Jutro mam połówkowe i tez się zaczynam denerwować ale jednak Milvva z doświadczenia wiem że trzeba wierzyć 😊 jak tylko pozwalałam sobie myśleć że nie uda się tak się działo a walczę ponad 10 lat, jestem po kilku operacjach i 6 procedurach i dopiero akupunktura, medytacja i joga „wyprostowały” mi głowę ( mam nadzieje że rozumiecie ) bo myślałam że wyląduje w psychiatrykumlia, Ewa3bit, Emily0723, Magra3, aaaania87, Zenula, Salome, mała, Giosiek lubią tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
Zenula wrote:Ja się w nocy za niego łapałam i sprawdzałam czy to jawa czy sen 😅😅😅
U mnie to wyglada jak wzdęcie wiec póki co łapie się za cycki bo po nich jedynie widzę ze jestem w ciąży. W nocy gdy mykam do toalety muszę je trzymać bo nie mogę z bólu wytrzymać w wyniku grawitacji
To jest dziewczyny normalne ? 🙈Zenula lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:U mnie juz sie jakies cyrki zaczynaja, twardnieje mi brzuch od paru dni 😞. Nie wiem czy to zasluga tego ze on rosnie i w koncu sie pokazal, a ja taka cienka, czy juz sie historia powtarza z poprzedniej ciazy. Tylko teraz juz tak szybko ? Jestem przerazona doslownie, dzis pol dnia przeplakalam ze tym razem nie damy rady, ze to za wczesnie na takie przygody zeby bylo dobrze.. moja gin na urlopie, ale wiem co mi powie. Nospa, magnez i lezec bo nic sie nie da wiecej zrobic. Nie wiem, nie mam sily ze ciagle cos. Jak samopoczucie sie polepszylo to teraz to .
Myszko ja mam zupełnie tak samo jak Ty. Mówiłam swoim dwóm lekarzom o tym i oboje twierdzili, że to zupełnie normalne (teraz mam już jednego). Podobno dziecko teraz intensywnie przybiera, brzuch się uwidacznia coraz bardziej i macica też szybko rośnie. Kilka dni temu na wizycie sprawdził mi szyjkę - była wysoko więc mnie uspokoił. Wczoraj miałam gorszy dzień, czułam takie rozciąganie, taki nieprzerwany ból bo obu stronach podbrzusza - o tym też mówiłam, to z kolei podobno wiązadła obłe macicy, które się rozciągają.
Podobnie jak inne dziewczyny - im więcej leżę tym chyba jest gorzej. Biorę 7 x Magne B6 Forte dziennie 3-2-2. Też świruje, ciągle sobie sprawdzam miękkość tego brzuszka - ale znajoma pielęgniarka mnie ochrzaniła, żeby tego nie robić bo tylko potęguje skurcze macicy takim macaniem.
Od tygodnia zaczęłam czuć ruchy Królewny, może ona też podkopuje tam po ścianach i dlatego tak się dzieje 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2023, 08:50
Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość
13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
05.03.23r. - jest 💚
18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
- - - - -
Historia IVF:
I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
* 1 transfer - biochem
* 2 transfer - beta 0
* 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔
II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
* 4 transfer - beta 0
III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
* 5 transfer (świeży) - beta 0
* 6 transfer - nasz Okruszek 💚
Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄ -
Pistacja85, trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe i wierzę, że to tylko formalność, bo wszystko będzie dobrze 😊 Który masz teraz tydzień?
Mi kazali zrobić połówkowe po skończeniu 21 tc i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno. Niby robi się je między 18 a 22 tc ale wiecie jak to jest z cierpliwością w ciąży 😉Magra3, mała lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Ewa3bit wrote:Pistacja85, trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe i wierzę, że to tylko formalność, bo wszystko będzie dobrze 😊 Który masz teraz tydzień?
Mi kazali zrobić połówkowe po skończeniu 21 tc i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno. Niby robi się je między 18 a 22 tc ale wiecie jak to jest z cierpliwością w ciąży 😉
Ja będę miała dopiero w 23tc bo mój lekarz jest wcześniej na urlopie
Ale mówił ze lepiej zrobić później koło 21/22 bo dokładniej można wszystko ocenić
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:U mnie to wyglada jak wzdęcie wiec póki co łapie się za cycki bo po nich jedynie widzę ze jestem w ciąży. W nocy gdy mykam do toalety muszę je trzymać bo nie mogę z bólu wytrzymać w wyniku grawitacji
To jest dziewczyny normalne ? 🙈
Aaaania87, nie wiem czy to normalne ale mam tak samo 😉 Przy wstawaniu w nocy lub rano mam wrażenie, jakby ktoś chciał mi wyrwać piersi albo zawiesił na nich ciężarki 😜 Nie dość, że z natury mam duże to teraz w ciąży chyba ważą tonę i modlę się żeby już nie rosły.aaaania87 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Ewa3bit wrote:Pistacja85, trzymam kciuki za jutrzejsze połówkowe i wierzę, że to tylko formalność, bo wszystko będzie dobrze 😊 Który masz teraz tydzień?
Mi kazali zrobić połówkowe po skończeniu 21 tc i zastanawiam się czy to nie jest trochę późno. Niby robi się je między 18 a 22 tc ale wiecie jak to jest z cierpliwością w ciąży 😉Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
@Jeżóweczka wysyłam zaproszenie do przyjaciółek mam pare pytań
Starania od 05. 2018 👶
Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023
💉Badania 💉
Amh 3,5–>3,3
Hormony ok Kariotyp ok
Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
Wysokie Nk i cytokiny
Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
———————————————-