X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Eve83 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:09

• caryophyllaceae Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Lekarz uważa, że przyczyną jest wiek i niskie AMH. Według niego mam bardzo małe szanse na komórkę z której będzie zdrowy zarodek. Z tych 3 stymulacji, które miałam nie uzyskałam żadnego zdrowego zarodka i słabo mój organizm reagował na leki. Lekarz powiedział, że powinnam spróbować z kd, chciałabym skonsultować się z innym lekarzem/kliniką. Może mają inne podejście do stymulacji.

Trzymam kciuki, żeby dla Ciebie ten transfer był szczęśliwy! :)
    My długo nie mogliśmy dojść do decyzji o AK. Ale miałam już dość stymulacji . Trzeba próbować według swojego głosu serca ... :)

Eve83 lubi tę wiadomość

• Eve83 Ekspertka

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2023, 17:09

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve83 wrote:
    Dziewczyny, chciałabym skonsultować swoje wyniki badań i nieudane stymulacje. Kogo z kliniki polecacie?

Mam rocznikowo 40 lat i za sobą 2 poronienia. Moje AMH na koniec grudnia 2022r. wynosiło 0,83 i wtedy miałam 1 stymulacje pobrana i zamrożona 1 komórka. W styczniu 2023. wykonałam mezoterapię jajników osoczem. W marcu miałam 2 stymulacje (efekt pobrane 4 komórki + 1 zamrożona) rozwijały się 2 zarodki, ale w 6 dobie jeden zarodek miał dopiero stadium moruli, a drugi był 10 komórkowy. Teraz w czerwcu przeszłam 3 stymulacje ( efekt 6 komórek, udało im się zapłodnić 1 komórkę, reszta niedojrzała) niestety zapłodniona komórka zatrzymała się w rozwoju na etapie zarodka 8 komórkowego.

Problemem jest słaba jakość komórek. Czy ktoś może napisać jak wyglądają stymulacje w Reprofit w przypadku jeśli jest się tzw. poor responder, słaba reakcja na leki + zła jakość uzyskanych komórek.

Jakie masz FSh bo czytając przebieg stymulacji 8 ich wyniki to obstawiam że dwucyfrowe? Przy wysokim fsh jakosc komórki jest bardzo słaba i nawet niskie amh jest wówczas mniejszym problemem.
    Byłam w podobnej sytuacji, miałam podejść w Reproficie do procedury na własnych komórkach. W Pl dwie procedury z każdej po dwa zarodki dobrej klasy , bety zerowe. Dr Rakosova kazała mi zbadać amh I fsh po tych wynikach dostałam informację że mam 5% szans na zajście w ciąże na własnych komórkach i zaproponowali KD. Jestem po 1 transferze, co prawda beta sie zatrzymała ale pierwszy raz miałam pozytywną betę. Dodatkowo mam jeszcze 3 zarodki. Umów sie na wizytę online , porozmawiasz, przedstawisz swoją sytuację a lekarz na pewno cos zaproponuję.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najczesciej problem z zarodkami albo ich brakiem jest niskie amh i wysokie fsh. U mnie wyniki badan byly tak zle, ze nie bylo nawet mowy o probie stymulacji.
    Chociaz czasami to loteria 🤣
    Moja kumpela, sporo po 30, amh 0,01 fsh 40, mega zaawansowana endometrioza, wyniki nasienia zle... Pobrali jedna komorke, zaplodnili, podali trzydniowca i jest juz po prenatalnych 😃. Wszyscy w szoku. Szykowali sie do kd w klinice, juz nawet mieli konsultacje. To wszystko sie udalo im w Polsce. Przypadek mega zadki chyba jak tak patrze. Duzo szczescia mieli 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2023, 21:06

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeterankaP wrote:
    Dziewczynki a u mnie kiepsko:( trafiłam do szpitala wczoraj w nocy, z kolką nerkową. Bolały mnie plecy jak diabli i podbrzusze wiec mój lekarz przyjął prywatnie wieczorem po wszystkich. Skierowanie do szpitala. Dzidzia zdrowa to najważniejsze. Ja tez jestem pod dobrą opieką. W poniedziałek pewnie wrócimy do domciu. Trzymajcie kciuki💪
    Pijcie dużo wody w te upały. Ja zwaliłam, że mało siusiu na pocenie się. Piłam ile piłam…za mało! No i masz babo….
    Weteranka współczuję bólu, mam nadzieję że szybko przejdzie. Najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy i że z dzidzią wszystko dobrze.
    Wracaj do zdrowia 💚

WeterankaP lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WeterankaP wrote:
    Dziewczynki a u mnie kiepsko:( trafiłam do szpitala wczoraj w nocy, z kolką nerkową. Bolały mnie plecy jak diabli i podbrzusze wiec mój lekarz przyjął prywatnie wieczorem po wszystkich. Skierowanie do szpitala. Dzidzia zdrowa to najważniejsze. Ja tez jestem pod dobrą opieką. W poniedziałek pewnie wrócimy do domciu. Trzymajcie kciuki💪
    Pijcie dużo wody w te upały. Ja zwaliłam, że mało siusiu na pocenie się. Piłam ile piłam…za mało! No i masz babo….
    Dużo zdrówka, odpoczywaj i wracaj do sił.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weteranka ,trzymaj się ciepło i kładź teraz wszędzie butelkę mineralnej ,będzie Ci przypominać o piciu :)

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że wróciliśmy. Reprofit zrobił całkiem niezłe wrażenie: czysto, sprawnie i sympatyczne koordynatorki. Miałam spotkanie z Panią dr. Zaliczyliśmy też zakupy mojego ulubionego czeskiego rumu (póki jeszcze mogę się napić czegoś wyskokowego to nie omieszkam, a co) i wykupiłam Agolutin dla I gave up (skontaktuję się z Tobą już jutro ze szczegółami).

No i najważniejsze, zapładniają dziś 13 komórek z KD. Od jutra będziemy obserwować jak sobie radzą (dopłacaliśmy za Time Laps).

Trzymajcie dalej kciuki! Liczymy na to, że z tej gromadki będzie "ten" zarodek. Naprawdę będzie mu u nas dobrze.

No i kogut odnaleziony, także oboje dorzuciliśmy swoje co nieco (z tym, że to chyba jakiś nowy, bo jeszcze słabo był pokolorowany). No, ale miał być kogut według Waszych instrukcji to był :)

caryophyllaceae, Jatosia, Magra3, Jeżóweczka, Sasanka55.., mlia, WeterankaP, Zenula, Hania2010, I gave up, mała, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Melduję, że wróciliśmy. Reprofit zrobił całkiem niezłe wrażenie: czysto, sprawnie i sympatyczne koordynatorki. Miałam spotkanie z Panią dr. Zaliczyliśmy też zakupy mojego ulubionego czeskiego rumu (póki jeszcze mogę się napić czegoś wyskokowego to nie omieszkam, a co) i wykupiłam Agolutin dla I gave up (skontaktuję się z Tobą już jutro ze szczegółami).

No i najważniejsze, zapładniają dziś 13 komórek z KD. Od jutra będziemy obserwować jak sobie radzą (dopłacaliśmy za Time Laps).

Trzymajcie dalej kciuki! Liczymy na to, że z tej gromadki będzie "ten" zarodek. Naprawdę będzie mu u nas dobrze.

No i kogut odnaleziony, także oboje dorzuciliśmy swoje co nieco (z tym, że to chyba jakiś nowy, bo jeszcze słabo był pokolorowany). No, ale miał być kogut według Waszych instrukcji to był :)

Piękny kurniczek 💚💚💚 Trzymam kciuki żeby było dużo zarodków 🍀🤞🍀🤞🍀💚

WiosnyFanka, Zenula lubią tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

To teraz kciuki za zarodeczki, niech się pięknie rozwijają 🙂

WiosnyFanka lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2023, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosny Franka piękna liczba jajców, teraz trzymamy kciuki za małe zarodeczki 🥰

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Boguśka Koleżanka

Wysłany: 24 czerwca 2023, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek1225 wrote:
    Hej dziewczyny,

Będziemy podchodzić drugi raz do procedury ivf. Teraz propozycją długiego cyklu. Czy któraś wie na czym na polegać długi protokół, ale bez leków 3msc, tylko od owulacji mam przyjmować zastrzyki, później od krwawienia następne. Czy któraś z Was właśnie taki protokół miała? Możecie powiedzieć mniej więcej na czym ma polegać?
    Dziękuję ❤️
    Hej :) ja mialam za drugim razem dlugi i u mnie dało to lepsze efekty niż pierwszy krótki. Jak chcesz to chodz na priv to Ci opiszę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2023, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka, kciuki za Malenstwa :)

Weteranko, szybkiego powrotu do zdrowia! Bardzo Ci wspolczuje

Caryophyllaceae, testowalas jeszcze dzisiaj? Pytam, ale tez uwazam, ze to o wiele za wczesnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 08:25

• Zenula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:

Wszystkie zapładniasz? Wow 😁będziesz badać zarodki? To bardzo duzo- potem się robi problem co z nimi robić bo ja nie chcę więcej dzieci😉

age.png

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    WiosnyFanka, kciuki za Malenstwa :)

Weteranko, szybkiego powrotu do zdrowia! Bardzo Ci wspolczuje

Caryophyllaceae, testowalas jeszcze dzisiaj? Pytam, ale tez uwazam, ze to o wiele za wczesnie :)
    Testowałam,ale coś było widać po 5 min,ja jak patrzę to widzę ale zdj Wam nie dam bo nie uchwyca. Jutro powtórzę 5dpt i jak dzis było co to jutro może będzie widać lepiej . Póki co się nie cieszę ,ale robiłam dwa testy w 1 czasie i jak y na obydwu coś świtało,ale bankowo nie tak,jak tu dziew wrzucają. Zobaczymy jutro ... Chciałbym żeby było wreszcie ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 09:17

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Wszystkie zapładniasz? Wow 😁będziesz badać zarodki? To bardzo duzo- potem się robi problem co z nimi robić bo ja nie chcę więcej dzieci😉

Tak - zapładniam wszystkie i wszystkie będę badać.

To moja trzecia procedura z AK, przy poprzednich też miałam takie myśli - co ja zrobię z taką ilością komórek/ zarodków - o ironio! Dziś jestem po 5 transferach i szczęśliwej ciąży jak nie było tak nie ma.

Poza tym gdyby faktycznie udało uzyskać się więcej niż jeden zdrowy zarodek, który da w końcu upragnioną ciążę (daj Boże) to ja od samego początku wiem co zrobię z tymi które zostaną - przeniosę do PL i oddam do adopcji albo zostawię w CZ i przekażę do celów naukowych, by przyszłe pokolenia embriologów/genetyków miały możliwość się szkolić i móc w przyszłości pomagać takim osobom jak my :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 09:27

Jatosia, Magra3, Salome, Giosiek, Jeżóweczka, Hania2010, I gave up, mała, The_sleeping_beauty, Sasanka55.., Ewa3bit, Bellakawa lubią tę wiadomość

Starania od 2019.
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caryophyllaceae wrote:
    Testowałam,ale coś było widać po 5 min,ja jak patrzę to widzę ale zdj Wam nie dam bo nie uchwyca. Jutro powtórzę 5dpt i jak dzis było co to jutro może będzie widać lepiej . Póki co się nie cieszę ,ale robiłam dwa testy w 1 czasie i jak y na obydwu coś świtało,ale bankowo nie tak,jak tu dziew wrzucają. Zobaczymy jutro ... Chciałbym żeby było wreszcie ok

Niezmiennie trzymam kciuki!
    Jak coś tam się powoli pojawia to musi być dobrze.

Starania od 2019.

age.png

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Niezmiennie trzymam kciuki!
    Jak coś tam się powoli pojawia to musi być dobrze.
    Ale ja już kilka x w życiu miałam zwidy a mąż jeszcze większe eh .Jutro powtórzę i się zobaczy . Nie umiem czekać cierpliwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2023, 09:28

• Zenula Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Tak - zapładniam wszystkie i wszystkie będę badać.

To moja trzecia procedura z AK, przy poprzednich też miałam takie myśli - co ja zrobię z taką ilością komórek/ zarodków - o ironio! Dziś jestem po 5 transferach i szczęśliwej ciąży jak nie było tak nie ma.

Poza tym gdyby faktycznie udało uzyskać się więcej niż jeden zdrowy zarodek, który da w końcu upragnioną ciążę (daj Boże) to ja od samego początku wiem co zrobię z tymi które zostaną - przeniosę do PL i oddam do adopcji albo zostawię w CZ i przekażę do celów naukowych, by przyszłe pokolenia embriologów/genetyków miały możliwość się szkolić i móc w przyszłości pomagać takim osobom jak my :)
    A wcześniej badałaś zarodki? Ile miałaś blastocyst najwyższej klasy?
    Jaki jest koszt badania tylu zarodków? Płaci się od sztuki?
    Z tego co mi wiadomo to nie można przenieść z Czech do PL???

age.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ