Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny ❤️

Dawno mnie tu nie było ;) Czas tak szybko leci 🫣😋 U nas wszystko w porządku, Królewna rośnie, jesteśmy w trakcie kompletowania wyprawki ;)

Gratuluję z całego serca wszystkim, którym się udało ❤️ I nieustannie trzymam kciuki za wszystkie, które nadal walczą ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2023, 07:28

Giosiek, Magra3, Hania2010, Monika29, Salome, Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetDream07 co już macie ? Jak się czujesz ?
    Staraniowo gratuluje I bardzo się cieszę 😘❤

Staraniowo🙂 lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    SweetDream07 co już macie ? Jak się czujesz ?
    Staraniowo gratuluje I bardzo się cieszę 😘❤

Bardzo niewiele ;) Trochę ciuszków, dostawkę, bujak. Kupiłam parę paczek pampersów, chusteczek nawilżanych, "kosmetyki" dla dzidzi, wózek i fotelik jedziemy zamówić na dniach. Muszę zamówić wszystko to co potrzebne do szpitala dla mnie i dla małej i końcem września spakuję walizkę ;)

Monika29 lubi tę wiadomość

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😁
    Jedno in vitro za nami w Polsce i pomimo tego, ze bylismy zadowoleni z kliniki to zdecydowaliśmy się na zmianę na Czechy, bo podobno lepsze wyniki I też inne prawo niż u nas. :)
    Dajcie proszę znać czy Repofit to dobry wybór, jak oceniacie klinike, czy są duże różnice między PL a Czechami? :)
    Chcemy podejść w listopadzie do 2 rundy inv i zobaczymy. :)
    Mamy dr Rakosova, czy ktoś też u niej jest? :)

Salome, Monika29, kamisia lubią tę wiadomość

ONA i ON - 37 & 36 l.
    ✅️ OK u obojga: Kariotypy, hormony, owu, AMH -1,56->0,7-> 1,2
    ❌ Zdiagnozowane problemy:
    Ona - PAI - 1 - hetero, MTHFR - hetero
    On - IO - leczona, Oligospermia - (3 mln -> 10 mln) MSOME 0% -> 1%

🍀Starania od 4.2021
    09.22- Invitro - 6 jajek -> 3 komórki -> ❄️4AA zdrowy
    🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)
    4dpt - ⏸️ beta, 32 dpt serduszko. -> 9 tc 💔

🩺Zmiana kliniki na Angelius + przygotowania (wyleczenie H.Pylori, SIBO, Hemochromatoza - mąż, suple + dieta)
    🔥II runda ICSI:
    3.25- Invitro - 7 jajek -> 4 komórki -> ❄️ ❄️ ❄️ 2x3AA i 1x2AA - zdrowe

7.25- Transfer 3AA (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Prograf, Heparyna, Progesteron, Scopolan, Spasmolina, Letrox)
    12 dpt CB (beta 250)->💔

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Cześć dziewczyny! 😁
    Jedno in vitro za nami w Polsce i pomimo tego, ze bylismy zadowoleni z kliniki to zdecydowaliśmy się na zmianę na Czechy, bo podobno lepsze wyniki I też inne prawo niż u nas. :)
    Dajcie proszę znać czy Repofit to dobry wybór, jak oceniacie klinike, czy są duże różnice między PL a Czechami? :)

Cześć Lierin, witamy w reprofit 😃
    Różnice między Pl a reprofitem moim zdaniem są bardzo duże. Tex jestem u dr R. 🙂

Lierin2 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Cześć Lierin, witamy w reprofit 😃
    Różnice między Pl a reprofitem moim zdaniem są bardzo duże. Tex jestem u dr R. 🙂

Ale mam nadzieję, że te różnice są duże na plus? 🤣
    Dr R. Takie wrażenie trochę sztywne zrobiła na mnie ale kompetentne, zobaczymy. :)

Czy Wy działacie też coś z kolejna runda, bo widzę, że ostatnio transfery w lato, macie jeszcze zarodki? :)

ONA i ON - 37 & 36 l.

🍀Starania od 4.2021
    🔥I runda ICSI:
    17. 11.22 - Transfer (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Encorton, Accard, Heparyna, Prolutex, Besins, Estrofem)

🩺Zmiana kliniki na Angelius + przygotowania (wyleczenie H.Pylori, SIBO, Hemochromatoza - mąż, suple + dieta)
    🔥II runda ICSI:

7.25- Transfer 3AA (Embryoglue, Atobisan, Accofil, Prograf, Heparyna, Progesteron, Scopolan, Spasmolina, Letrox)
    12 dpt CB (beta 250)->💔

Immuno:
    👉 Cytokiny lekko rozjechane 👉 Allo MLR - 20.5% (bez ciazy), 0% po poronieniu 👉 KIR BX - brak niektorych kirow DS. ✅️Reszta ok.
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Cześć dziewczyny! 😁

Hej, dr Rakosova jest najpopularniejsza, chyba wszystkie sa u niej, aby dwie dziewczyny w tym ja mamy innego lekarza 😅. Fakt jest specyficzna bo mialam z nia stycznosc ale raczej na fachu sie zna.
    Trzymam kciuki za dalszy rozwoj wydarzen u Was i oby Czechy byly tym zlotym kierunkiem. Roznice pewno odczujesz w porownaniu z polskimi klinikami na plus, mam przynajmniej taka nadzieje 😉

Lierin2, ChceiDostane lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Ale mam nadzieję, że te różnice są duże na plus? 🤣
    Dr R. Takie wrażenie trochę sztywne zrobiła na mnie ale kompetentne, zobaczymy. :)

Czy Wy działacie też coś z kolejna runda, bo widzę, że ostatnio transfery w lato, macie jeszcze zarodki? :)

Tak, tak te różnice na plus 😀
    U nas przy pierwszym transferze beta pierwszy raz w życiu ruszyła niestety na krótko. Drugi transfer beta nawet nie drgnela.
    Tak mamy jeszcze 2 zarodki. Aktualnie robię dodatkowe badania, transfer dopiero gdzieś w grudniu.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Cześć dziewczyny! 😁

Hejo Lierin! Miło Cię tu widzieć 💚
    Ja miałam zarodek od dawców, więc nie wiem, jak wygląda cała procedura ivf w Czechach, ale dziewczyny na pewno Ci opowiedzą :) Klinika jest fajna, choć nie powiedziałabym, że różnica między CZ a PL to niebo a ziemia, bo w Polsce też trafiałam na bardzo miłą obsługę, może poza ostatnim doświadczeniem. Na duży plus na pewno jest pomoc koordynatorek, które pośredniczą między pacjentkami a lekarzami - można o wszystko pytać i zawsze otrzymuje się odpowiedź. Jeśli chodzi o immunologię, to są bardzo powściągliwi, ja zaufałam dr Sydorowi i nie żałuję :) A, no i trzeba też trzymać rękę na pulsie, jeśli chodzi o przygotowanie do transferu - mnie nie do końca pasowało ich podejście do tego, kiedy podać ovitrelle i jaka jest odpowiednia grubość endometrium, więc po prostu trzeba stawiać na swoim :)
    Trzymam kciuki! :)

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 5 września 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hejo Lierin! Miło Cię tu widzieć 💚
    Ja miałam zarodek od dawców, więc nie wiem, jak wygląda cała procedura ivf w Czechach, ale dziewczyny na pewno Ci opowiedzą :) Klinika jest fajna, choć nie powiedziałabym, że różnica między CZ a PL to niebo a ziemia, bo w Polsce też trafiałam na bardzo miłą obsługę, może poza ostatnim doświadczeniem. Na duży plus na pewno jest pomoc koordynatorek, które pośredniczą między pacjentkami a lekarzami - można o wszystko pytać i zawsze otrzymuje się odpowiedź. Jeśli chodzi o immunologię, to są bardzo powściągliwi, ja zaufałam dr Sydorowi i nie żałuję :) A, no i trzeba też trzymać rękę na pulsie, jeśli chodzi o przygotowanie do transferu - mnie nie do końca pasowało ich podejście do tego, kiedy podać ovitrelle i jaka jest odpowiednia grubość endometrium, więc po prostu trzeba stawiać na swoim :)
    Trzymam kciuki! :)

Salome a co zalecali jeśli chodzi o ovitrelle? Ja właśnie przygotowuje się do transferu na cyklu naturalnym. Dziś byłam na usg miałam wiodący pęcherzyk 20 mm i 3 mniejsze po ok 15 mm. Doktor zalecił przyjąć dziś ovitrelle i to zrobiłam w sumie bez konsultacji z Czechami ..

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    ❌Reprofit KD - 4 transfery blastocyst beta nie drgnęła
    ✅ KD program rządowy - 1 blastocysta po PGTa, włączone immunoglobiny, ciąża 💪🏼
  • Salome Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jatosia wrote:
    Salome a co zalecali jeśli chodzi o ovitrelle? Ja właśnie przygotowuje się do transferu na cyklu naturalnym. Dziś byłam na usg miałam wiodący pęcherzyk 20 mm i 3 mniejsze po ok 15 mm. Doktor zalecił przyjąć dziś ovitrelle i to zrobiłam w sumie bez konsultacji z Czechami ..

Ja miałam dużo mniejszy pęcherzyk niż Twój i małe endo, a już mówili o zastrzyku, więc się uparłam, że absolutnie nie ma mowy.
    A hormony miałaś dziś sprawdzane? Bo to też ważne. Przypomnij, kto Cię prowadzi w Polsce?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Ja miałam dużo mniejszy pęcherzyk niż Twój i małe endo, a już mówili o zastrzyku, więc się uparłam, że absolutnie nie ma mowy.
    A hormony miałaś dziś sprawdzane? Bo to też ważne. Przypomnij, kto Cię prowadzi w Polsce?

Miałam badane hormony estradiol 140, progesteron 0,33, LH 4,2.
    Wzięłam wczoraj to ovitrelle bo na usg byłam wieczorem i Renata i tak by mi nie odpisała już, a obawiam się ze byłoby za późno dzisiaj. Wkurzyła się trochę ze zrobiłam to na własna rękę ale powiedziała ze wyniki ok i ze ostatecznie dobrze ze przyjęłam zastrzyk. Dziś rano estradiol mam już 200 i progesteron 1,13 czy to świadczy o owulacji (usg mam znowu wieczorem)?
    Dodatkowo czy endometrium po ovitrele urośnie jeszcze trochę ? To 7,5 mm to trochę mało ..
    Mam jeszcze pytanie o progesteron Czechy zalecają mi od dnia owulacji przyjmować 200mg proga dopochwowo, czy tez suplementowalas go dodatkowo? W PL chodzę do invicty do lekarza jaki akurat może mnie przyjąć. Trochę dużo pytań ale jako ze udalo ci się na naturalnym jestem ciekawa jak było u ciebie :)

❌3 procedury na własnych komórkach: 7 blastocyst, jedna ciąża poroniona w 8tc przez krwiaka, jedna ciąża biochemiczna, 5 razy beta nie drgnęła.
    ❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Lierin2 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpisanie. :) Też widzę, że to podejście do transferu maja trochę inne niż w PL, ale my na razie chcemy i tak rozdzielić te dwie sprawy, bo transferować będziemy się pewnie w przyszłym roku dopiero (mam nadzieję, że uda się zarodki zrobic). Na ten moment mam nadzieję na więcej niż jeden zarodek u nich. :)

A do jakich lekarzy w PL chodzicie? Bo ja właśnie szukam kogoś kto by mógł mnie poprowadzić w kooperacji z Czechami, pytałam o to koordynatorkę ale poleciła mi dr Przybicienia i on troszkę za daleko dla mnie przyjmuje (nie mówiąc o tym, że to popularny lekarz i o terminy trudno).

A i też byśmy chcieli na naturalnym spróbować, również że względów ekonomicznych (mój prog na sztucznym był słaby i musiałam mnóstwo drogich leków przyjmować żeby go utrzymac, dochodziło do prawie 8 stów tygodniowo, to jest sporoi nie mamy środków teraz na 2 taka akcje).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2023, 11:10

ONA i ON - 37 & 36 l.

🍀Starania od 4.2021
    🔥I runda ICSI:

🔥II runda ICSI:

12 dpt CB (beta 250)->💔

Immuno:
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin ja teraz monitoruje cykl w Invicta, nie wiem z jakiego miasta jesteś ale warto ogarnąć lekarza, który jest po prostu z kliniki leczenia niepłodności albo się tym zajmuje.

❎Badania immunologiczne
    Kir AA
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade zaraz na ktg i podgląd mojego wiercioszka 🥰 mam nadzieję, że grzecznie się pokaże tatusiowi bo mamusia już widziała na żywo...to jest coś niesamowitego 💙

Jatosia, Anika1983, Hania2010, I gave up, Monika29, Lierin2, Giosiek, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Będę podchodzić do AZ a z racji tego, ze nie wiem jak to wyglada w tej klinice to prosiłabym dziewczyny które korzystały z tej opcji aby mi mniej więcej przybliżyły to wszystko. I czy są tu dziewczyny może z Krakowa od Dr Przybycienia?

NovaAn
    preg.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lierin2 wrote:
    Dzięki dziewczyny za odpisanie. :) Też widzę, że to podejście do transferu maja trochę inne niż w PL, ale my na razie chcemy i tak rozdzielić te dwie sprawy, bo transferować będziemy się pewnie w przyszłym roku dopiero (mam nadzieję, że uda się zarodki zrobic). Na ten moment mam nadzieję na więcej niż jeden zarodek u nich. :)

A do jakich lekarzy w PL chodzicie? Bo ja właśnie szukam kogoś kto by mógł mnie poprowadzić w kooperacji z Czechami, pytałam o to koordynatorkę ale poleciła mi dr Przybicienia i on troszkę za daleko dla mnie przyjmuje (nie mówiąc o tym, że to popularny lekarz i o terminy trudno).

A i też byśmy chcieli na naturalnym spróbować, również że względów ekonomicznych (mój prog na sztucznym był słaby i musiałam mnóstwo drogich leków przyjmować żeby go utrzymac, dochodziło do prawie 8 stów tygodniowo, to jest sporoi nie mamy środków teraz na 2 taka akcje).

Jeśli chodzi o progesteron to koszt jednego opakowania czeskiego agolutinu (5 szt) to tylko 15 zł w porównaniu np. do prolutexu, który dostajesz w PL. Więc koszta tego progesteronu są dużo mniejsze, a z tego, co mowi nawet mój lekarz w PL, nie ma - póki co - lepszego "podbijacza progesteronu". Możesz kupić od razu tyle, ile potrzeba na start. Koordynatorka, jeslinja poprosisz, wszystko ogarnie, a i zawsze można dogadać się z dziewczynami z forum. Jeśli akurat Ci zostanie to zawsze możesz go potem odsprzedać lub podarować.komus od serca 🙃

age.png

2024 🩵
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    Będę podchodzić do AZ a z racji tego, ze nie wiem jak to wyglada w tej klinice to prosiłabym dziewczyny które korzystały z tej opcji aby mi mniej więcej przybliżyły to wszystko. I czy są tu dziewczyny może z Krakowa od Dr Przybycienia?

Cześć!

1.

W przypadku AZ masz dwie opcje podejścia: cykl naturalny (tutaj się nie wypowiem) i cykl sztuczny. W tym drugim przypadku możesz jeździć do Czech albo znaleźć lekarza w PL, który będzie wykonywał podgląd usg i przepisywał czeskie recepty. Wszystkie wyniki wysyłasz mailowo koordynatorce, z którą jest bardzo dobry i stały kontakt - mówią i piszą po polsku. Są też obecne podczas transferu.

2.
    Na wizycie online z doktor prowadząca ustalasz sobie plan przygotowania i jeśli masz zalecenia od innych lekarzy, np. immunolog, to uwzględniają lub nie, zależy od sytuacji. Musisz sobie to uzgodnić 🙃

3.
    Masz też dwie opcje AZ: zarodek nieprzebadany (1450 euro) I zarodek przebadany (2450). Możesz też zarezerwować więcej zarodków od tych samym dawców, np. 2. Rezerwacja na pół roku jest bezpłatnie, a potem płacisz w zależności od tego, na jak długo chcesz rezerwację. Najtańszy koszt przedłużenia to 140 euro i jak dobrze pamiętam jest na rok.

4.
    W umówionym dniu na transfer zjawiasz się w Reprofocie. Jest z Tobą koordynatorka i lekarz wykonujący transfer. Podczas transferu może być z Tobą na sali mąż. Musi być też podczas podpisywania dokumentów, ale tutaj na forum ktoś.kiedys pisał, że można też załatwić zgody notarialnie (musiałabyś się upewnić).

5.
    Po transferze robisz i żyjesz jak uważasz za stosowne. Po 14 dniach Czechy wymagają zrobić test sikany. My wszystkie robimy betę. Kiedy ja zbadasz to już według Twojej wewnętrznej potrzeby, ale zachęcam, żebyś od 3 dnia po transferze kontrolowała progesteron. Polecam również zaopatrzec się w agolutin, bo to najlepszy podbijacz progesteronu. Kosztuje grosze, a działa cuda 🙃 Podajesz wynik koordynatorceni albo zwiększa dawkowanie albo nie. Oczywiście mówię tu o cyklu sztucznym. W cyklu naturalnym niech wypowiedzą się dziewczyny, które przez to przeszły.

6.
    Forumowe ciotki trzymają kciuki i czekają na wiadomość od Ciebie o wyniku transferu 😘

age.png

2024 🩵
  • Staraniowo🙂 Autorytet

Wysłany: 6 września 2023, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NovaAn wrote:
    Jestem pacjentka doktora Przybycienia . Przygotowywał mnie do transferów w Reprofit
    My mieliśmy adopcje komórek
    Jak chcesz to pytaj

Starania od 05. 2018 👶
    Endometrioza3st -> lap 2021 lap 2023

💉Badania 💉
    Amh 3,5–>3,3
    Hormony ok Kariotyp ok
    Kir BX brak ~>2DL2,2Dl5(gr2), 2DS2, 2DS3,2DS4norm ,3DP1var
    Mutacja MTHFR hetero.PAI - 1 hetero
    Wysokie Nk i cytokiny
    Allo Mlr 6%->po szczepieniach 67.7%
    ———————————————-
    IUI- 06.2021
    1 Ivf 09.2021
    -pobrano 9 komórek, - z 5komórek zapłodniło się 2 finalnie 1❄️ Kl 4.2.2
    3.11.2021 transfer🐣 9 dpt bhcg 29.4 12dpt bhcg 4,2 💔 CB
    2 Ivf 05.2022 5zarodkizdegenerowały
    3ivf 09.2023 4 zarodkizdegenerowały
    01.2023 Ivf KD Reprofit 6❄️
    29.03 transfer bhcg 2,8 💔
    27.07 transfer z ivig->7dpt-97bhcg-9dpt-350-12dpt-912 jest pęcherzyk
    23dpt jest ❤️
  • NovaAn Ekspertka

Wysłany: 6 września 2023, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraniowo🙂 wrote:
    Jestem pacjentka doktora Przybycienia . Przygotowywał mnie do transferów w Reprofit
    My mieliśmy adopcje komórek
    Jak chcesz to pytaj

Super :) jak długo czekałaś na wizytę? Nie maja problemów ze nasz dr wszystko nadzoruje i przygotowuje?

NovaAn
    preg.png
‹‹ 778 779 780 781 782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ