Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Sas Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Rozmowa wyglada mniej wiecej tak jak w polskiej klinice, standardowo :) Dr moze podpytac Cie o wyniki badan, czy wykonywane zabiegi diagnostyczne. Raczej nic nie powinno Cie zaskoczyc. Powodzenia :)
    A bralas zarodek przebadany ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 grudnia 2023, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    A bralas zarodek przebadany ?

Tak

Sas lubi tę wiadomość

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2023, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko chyba każda z nas na początku się stresowała i martwiła i wymyslala , ale przyjdzie odpowiedni moment I będziesz się cieszyć i kupować wyprawkę 😘

Sasanka55.., Sas, mała, kid_aa lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2023, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Sasanko chyba każda z nas na początku się stresowała i martwiła i wymyslala , ale przyjdzie odpowiedni moment I będziesz się cieszyć i kupować wyprawkę 😘

Dziekuje 😘 Ja nawet nie dowierzam, ze moj suwaczek jest naprawde moj, choc Stasia kocham najmocniej jak sie tylko da i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 07:15

Monika29, aaaania87, mała, Mati W., Ewa3bit, Salome lubią tę wiadomość

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko na wszystko przyjdzie czas, mnie uspokajał detektor tętna, a potem jak już czułam ruchy małego to byłam spokojniejsza. Na początku to było aby przetrwać od wizyty do wizyty , a po połówkowych zleciało nie wiem kiedy 😆

aaaania87, Sas, Sasanka55.., mała lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Dziekuje 😘 Ja nawet nie dowierzam, ze moj suwaczek jest naprawde moj, choc Stasia kocham najmocniej jak sie tylko da i nie wyobrazam sobie zycia bez niego :)

💙
    Pewnie jesteś po prenatalnych już - czas zacząć cieszyć się z tego stanu 🙂

Również polecam detektor - ja bez niego chyba bym oszalała między wizytami - jest już taki etap ze spokojnie znajdziesz Stasia 🙂

Sasanka55.., mała, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Sas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Tak
    Widze w opisie ze bylas w ciazy. Dopiero ten przebadany zarodek zaskoczyl ? Czy mialas AZ w pl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 17:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, Dziewczyny :) Tak, juz jestem po prenatalnych, USG bez zastrzezen, a na opis ryzyk czekam, choc uspokaja mnie PGT-A :)

Sas, tak, to moja 8. ciaza i 4ty transfer w Reproficie z adopcji zarodka (wszystkie 4 byly przebadane genetycznie). Zaskoczylo dopiero po wlewach z inmunoglobulin

mała, Monika29 lubią tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Dziekuje, w miare ok :* Chyba nie ma dnia, bym nie wymyslala sobie nowych, ciazowych zmartwien, zamiast po prostu beztrosko sie cieszyc 😵‍💫

Napisz lepiej, jak u Was :) Jak sie czujesz i jak nasz malutki przystojniak :)
    Kochana ciesz się każdym dniem tej ciąży bo nim się obejrzysz już będziesz jechała na porodówkę 😉 Czas tak szybko leci że szkoda cały czas się zamartwiać.
    Kompletuj powolutku wyprawkę albo przynajmniej zrób sobie listę potrzebnych rzeczy bo pod koniec ciąży nie ma już na to siły albo może być zagrożenie przedwczesnym porodem i wtedy już trzeba się oszczędzać.
    Ciotki forumowe trzymają kciuki za twojego Hranolka a ty po prostu ciesz się każdym dniem ☺️🥰

Sasanka55.., Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Piękne imię ❤❤❤

Sasanka55.. lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 grudnia 2023, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Kochana ciesz się każdym dniem tej ciąży bo nim się obejrzysz już będziesz jechała na porodówkę 😉 Czas tak szybko leci że szkoda cały czas się zamartwiać.
    Kompletuj powolutku wyprawkę albo przynajmniej zrób sobie listę potrzebnych rzeczy bo pod koniec ciąży nie ma już na to siły albo może być zagrożenie przedwczesnym porodem i wtedy już trzeba się oszczędzać.
    Ciotki forumowe trzymają kciuki za twojego Hranolka a ty po prostu ciesz się każdym dniem ☺️🥰

❤️❤️❤️ dziekuje :) Na pewno teraz od 2giego trymestru bedzie lzej :)

mała lubi tę wiadomość

• I gave up Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko55, cieszę się, że Staś jest w drodze do spotkania z mamą 🥰

Wszystkie mówią, żeby się cieszyć teraz, bo kiedy, ale powiem szczerze, że sama zaczęłam się cieszyć dopiero, gdy minął 24 tc. Wtedy też nawet kupilam pierwsza, jedyna rzecz dla mojego synka. A gdy w 28 tc okazało się, że szyjka się skraca, to do tego momentu, a mamy skończony 35 tc, nie wiem kiedy to zleciało 🙈🙈🙈

Życzę nudnej ciąży 😊

P.S. Detektor na prawdę uspokaja, jeśli podchodi się do niego z przysłowiową "glową". Korzystam do dzisiaj, gdy Mlody ma leniwy dzień, chociaż zdarza mu się to bardzo rzadko. Od dłuższego czasu ma etap rozpychania się, gdzie popadnie, wpychania stopek pod żebrami i bawienie się moimi jajnikami/jajowodami. Mam wrażenie, jakby zrobił sobie z nich dzwoneczki 🤣🤣🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2023, 11:33

Sasanka55.., mała, Sas, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko ja tez sie nie umialam cieszyc. Dlugo nic nie kupilam, rodzina i znajomi dowiedzieli sie o ciazy dopiero po 20tc. Niektorzy wrecz dopiero przed porodem lub po. Mialam w sobie duzo obaw, lezacy tryb zycia, najpierw lozysko potem skracajaca szyjka. Ciagle ryzyko porodu przedwczesnego. Skompletowalam cala wyprawke pod koniec w ciagu tygodnia czy dwoch. Do samego konca tak naprawde nie odetchnelam i nie poczulam sie bezpieczna. Bylo mi latwiej psychicznie dopiero po 30tc, kiedy to wiedzialam ze w razie co dziecko sobie poradzi.
    Mam kolezanki ktore informowaly swiat i robily zakupy od pozytywnego testu, to tez jest ok. Kazdy odczuwa inaczej 🙂
    Zycze Ci duzo spokoju ducha aby ta ciaza przebiegla szybko i bezpiecznie i abys pomimo wszystko cieszyla sie tym stanem ❤️ przeszlas tak wiele ze teraz musi byc pieknie !

Sas, Sasanka55.., Monika29 lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Sas Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Dziekuje, Dziewczyny :) Tak, juz jestem po prenatalnych, USG bez zastrzezen, a na opis ryzyk czekam, choc uspokaja mnie PGT-A :)

Sas, tak, to moja 8. ciaza i 4ty transfer w Reproficie z adopcji zarodka (wszystkie 4 byly przebadane genetycznie). Zaskoczylo dopiero po wlewach z inmunoglobulin
    A jak do tego dojsc ze te wlewy musza byc ? Kto na to wpadl ? Mozna jakos sie zbadac ?

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2023, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane dużo radości i szczęścia w nowym roku, mamusiom przespanych nocy i radości, cieżaróweczkom szczęśliwego rozwiązania I staraczkom szczęśliwego transferu 😘😘😘😘
    Giosiek jak sytuacja ?????

Anka84, Sas, mała, Sasanka55.. lubią tę wiadomość

05.10.2022 transfer AZ 🥰
    09.11.2022 - jest ❤
    26.05 - 2600g synka
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety bywa tak, ze czasami latami walczymy o ciaze, a gdy juz w niej jestesmy, radosc miesza sie na rowni ze strachem, dlatego moim postanowieniem noworocznym bedzie wprowadzenie w zycie Waszych rad i celebrowanie 2. i 3. trymestru :)

Zycze Wam dzis przemilego wieczoru, a w Nowym Roku samych sukcesow, zdrowia, spelnienia marzen oraz nie zapominania, jak wspanialymi silaczkami jestescie! Mamusiom duzo odpoczynku, chwil dla siebie i beztroski, Brzuchatkom nudnych ciaz, Staraczkom wiary i 2 grubych krech na testach, by juz zadna lza smutku nie musiala poplynac

Magra3, Monika29, Sas, aaaania87, I gave up, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2023, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    A jak do tego dojsc ze te wlewy musza byc ? Kto na to wpadl ? Mozna jakos sie zbadac ?

Przed ostatnim transferem trafilam do 3go w moim zyciu immunologa (po dr Jerzak i dr Pasniku), dr Lit., ktory zlecil szereg badan oraz kazal powtorzyc te, ktore kiedys robilam. Okazalo sie, ze cytokiny sie pogorszyly, stad decyzja o immumoglobulinach. To lek, ktory dziala na bardzo wiele problemow immunologicznych :) U mnie nie pomogly wczesniej ani szczepienia limfocytami meza w kilku dawkach, ani Encorton.

Nie znam dokladnie Twojej historii, ale nie sugeruj sie, prosze, moja, bo jest zawila i do dupy. Jednak w Reproficie duuuuza czesc transferow udaje sie za 1szym lub 2gim razem bez tego typu wspomagaczy :)

Edit: a w ogole to jestem papuga i od roku zgapiam wszystko od naszej kochanej Salome <3 To dzieki Niej trafilam do Reprofitu i dowiedzialam sie o magii immunoglobulin 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2023, 06:50

Monika29, Mati W., Sas, mała, Salome lubią tę wiadomość

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:

Edit: a w ogole to jestem papuga i od roku zgapiam wszystko od naszej kochanej Salome <3 To dzieki Niej trafilam do Reprofitu i dowiedzialam sie o magii immunoglobulin 🩷

Dobrze ze Salome przetarła szlaki i można było skorzystać z tego doświadczenia 😊
    Sasanko dobrze ze wprowadzasz takie postanowienie 🙂🫶🏼

Dziewczyny przede wszystkim staraczki - oby ten 2024 okazał się dla Was pełen szczęścia 💚
    Przyszłym mamusiom mało stresów a dużo radochy z tego stanu w którym jesteście 💚
    A wszystkim mamusiom siły, cierpliwości i wielu cudownych chwil w naszymi maluchami 💚
    I przede wszystkim zdrowia dla wszystkich

Magra3, Monika29, Sasanka55.., Mati W., I gave up, Anka84, mała, Sas, Salome, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Sas Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55.. wrote:
    Przed ostatnim transferem trafilam do 3go w moim zyciu immunologa (po dr Jerzak i dr Pasniku), dr Lit., ktory zlecil szereg badan oraz kazal powtorzyc te, ktore kiedys robilam. Okazalo sie, ze cytokiny sie pogorszyly, stad decyzja o immumoglobulinach. To lek, ktory dziala na bardzo wiele problemow immunologicznych :) U mnie nie pomogly wczesniej ani szczepienia limfocytami meza w kilku dawkach, ani Encorton.

Nie znam dokladnie Twojej historii, ale nie sugeruj sie, prosze, moja, bo jest zawila i do dupy. Jednak w Reproficie duuuuza czesc transferow udaje sie za 1szym lub 2gim razem bez tego typu wspomagaczy :)

Ja mam 2 nieudane transfery w pl i w sumie nie wiadomo czy z mojej winy czy z winy zarodka, ale nigdy u immunologa nie bylam ani badan nie robilam. Chociaz moja lekarka cos ostatnio przebakiwala, na razie zrobilam histeroskopie z macica wszystko ok ale czekam na wynik z pobranych wycinkow. I jak czytam wasze historie zastanawiam sie czy nie lepiej byloby wykluczyc wszystko przed transferem. Dr Litmanowicz z warszawy ? Wpisuje w google i takiego lekarza mi pokazuje. Bije sie z myslami jak to wszystko ogarnac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2023, 10:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 grudnia 2023, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sas wrote:
    Ja mam 2 nieudane transfery w pl i w sumie nie wiadomo czy z mojej winy czy z winy zarodka, ale nigdy u immunologa nie bylam ani badan nie robilam. Chociaz moja lekarka cos ostatnio przebakiwala, na razie zrobilam histeroskopie z macica wszystko ok ale czekam na wynik z pobranych wycinkow. I jak czytam wasze historie zastanawiam sie czy nie lepiej byloby wykluczyc wszystko przed transferem. Dr Litmanowicz z warszawy ? Wpisuje w google i takiego lekarza mi pokazuje. Bije sie z myslami jak to wszystko ogarnac.

Tak, to ten lekarz :)
    Zrob, jak czujesz, ale moze wlasnie 2 transfery byly z powodu chorych zarodkow. Pamietaj, ze jednak immunologie sprawdza sie na samym koncu, bo miesza w organizmie rzadziej niz np. wady genetyczne, nasze nieuregulowane hormony, czy jakies stany zapalne macicy. Dr Litmanowicz to rowniez ginekolog i patrzy mocno calosciowo na organizm. Jezeli chcesz sie maksymalnie przebadac i przygotowac do transferu, to oczywiscie go polecam, ale gdzies mignelo mi, ze jestes ze Slaska, a to zaglebie swietnych immunologow, a przynajmniej tak mi sie kojarzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2023, 12:29

Sas lubi tę wiadomość

‹‹ 868 869 870 871 872 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: