X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Że faktycznie wynik jest zły, ale u nich takiego badania się w ogóle nie robi, więc oni nic na to nie poradzą 😐 Muszę szukać immunologa w Polsce w takim razie...
    To teraz się zastanawiam do którego próbować uderzyć 🤔 Paśnik odpada na pewno, bo terminy kosmiczne. U Malinowskiego chyba podobnie... Pisałyście o dr Jarosz - chodzi o Małgorzatę Jarosz, która pracuje w InviMedzie? Jeszcze kojarzę, że jest Syndor

Sydor przyjmuje w sport Medicum w Krakowie. Na wizytę bezpośrednia czeka się ok 2 mce ale z listy rezerwowej można wejść z bieżącym czasie. Udziela również teleporad.
    Na Kiry stosuje accofil, na problemy z komórkami nk immunoglobuliny i Encorton.
    Polecam. To mój immunolog i jest naprawdę w porządku

I ciekawostka niemedyczna - dr Sydor jest spokrewniony z aktorka Joanna Sydor :) jak kiedyś opowiadał na wizycie - ta wyrodzila się z rodziny lekarzy i poszła w aktorstwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 20:22

ZAJĄCZEK94, Sas, Milvaaa lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lutego, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po konsultacji, dr R przedstawiła dwie możliwości:
    - jeszcze jeden transfer, ale z wyciszeniem
    - diagnostyka (stan zapalny, NK, trombofilie, syndrom antyfosfolipidowy, toczeń układowy, celiakia, cytokiny,
    przeciwciała przeciw zona pellucida, kariotypy)

W tym miesiącu jedziemy na wakacje, więc pewnie zrobię te badania niezależne od dnia cyklu, a jak wrócimy to zobaczymy czy w kolejnym cyklu zacząć wyciszenie, czy planować histeroskopie. Co Wy myślicie o tym?

• ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zrobiłam progesteron przed jutrzejszym transferem i wyszedł mi bardzo wysoki 110,88 ng/ml. Miałyście taki wysoki progesteron?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 17:18

Starania od 2021 roku.
    KET (II AZ Czechy Reprofit) - 12.07.2024 r.
    7dpt - beta 78, próg 22,78 ng/ml.
    10dpt - beta 411,80, próg 24,40 ng/ml.
    13dpt - beta 1757,80, próg 20,57 ng/ml.
    15dpt - beta 3373,65, I USG - jest pęcherzyk ciążowy 3,7mm (IP - plamienia).
    21dpt - II USG (plamienia - krwiaczki) - jest pęcherzyk żółtkowy z zarodkiem 🥰
    25dpt - III USG (plamienia) - jest ❤️
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰
    9+2 - próg 46,97 ng/ml beta 213368,80.
    I prenatalne (11+6) USG ok, preeklampsja 1:39, hipotrofia 1:276 🙄
    12+1- CRL 6 cm, 167 ud/min, szyjka 4 cm 😊
    16+1 - 162 g dziewczynki 🥰, 146 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    19+2 - 303 g dziewczynki 🥰, 148 ud/min, szyjka 4,5 cm 😊
    II prenatalne (20+3) USG ok, 425 g dziewczynki 🥰

preg.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zrobiłam progesteron przed jutrzejszym wynikiem i wyszedł mi bardzo wysoki 110,88 ng/ml. Miałyście taki wysoki progesteron?
    Pisałaś na innym wątku, że zrobiłaś badania godzinę po przyjęciu leków - pewnie dlatego też aż taki wysoki wynik. Na pewno jest więcej niż ok, bo to wysoki poziom, ale jakbyś badała betę np. w 7 dpt to oznacz sobie i progesteron, ale przed lekami, to będziesz miała czarno na białym czy jest dobrze :)

Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi co do immunologa ❤️ Na ten moment zdecydowałam się na dr Kołodziejczyk-Pyrzyk, ale wizyta dopiero za miesiąc. W Sport Medicum poleciła mi pani z rejestracji kontaktować się w wybrany dzień tygodnia, bo może się miejsce zwolni, to też rozważam.

Tylko czy dr Sydor uzna zalecenia z Czech co do intralipidu na komórki NK 🤔 Bo jednak mi zależy na tym żeby wybrać lekarza, który nie będzie chciał wszystko "po swojemu". A immunoglobuliny po pierwszym nieudanym transferze... no nie wiem czy to by była dobra droga. Kojarzy mi się, że to już działanie z grubej rury, taka ostatnia deska ratunku przed szczepieniami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego, 15:32

WiosnyFanka, ZAJĄCZEK94 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
    28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg

preg.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Pisałaś na innym wątku, że zrobiłaś badania godzinę po przyjęciu leków - pewnie dlatego też aż taki wysoki wynik. Na pewno jest więcej niż ok, bo to wysoki poziom, ale jakbyś badała betę np. w 7 dpt to oznacz sobie i progesteron, ale przed lekami, to będziesz miała czarno na białym czy jest dobrze :)

Dzięki Dziewczyny za podpowiedzi co do immunologa ❤️ Na ten moment zdecydowałam się na dr Kołodziejczyk-Pyrzyk, ale wizyta dopiero za miesiąc. W Sport Medicum poleciła mi pani z rejestracji kontaktować się w wybrany dzień tygodnia, bo może się miejsce zwolni, to też rozważam.

Tylko czy dr Sydor uzna zalecenia z Czech co do intralipidu na komórki NK 🤔 Bo jednak mi zależy na tym żeby wybrać lekarza, który nie będzie chciał wszystko "po swojemu". A immunoglobuliny po pierwszym nieudanym transferze... no nie wiem czy to by była dobra droga. Kojarzy mi się, że to już działanie z grubej rury, taka ostatnia deska ratunku przed szczepieniami

Intralipid daje sam z siebie więc pewnie będzie się zgadzał z zaleceniami Czechów. Immunoglobuliny wdrażał u mnie po badaniach immunohistochemii robionych w Krośnie. Standardowo ich nie daje.

age.png
  • Hania2010 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    Hej dziewczyny. Dzisiaj zrobiłam progesteron przed jutrzejszym wynikiem i wyszedł mi bardzo wysoki 110,88 ng/ml. Miałyście taki wysoki progesteron?

nie za wysoki tez taki mialam dzien przed transferem 121 ng/ml i koordynatorka napisala ze ok
    zeby sie nie martwic

ZAJĄCZEK94 lubi tę wiadomość

• WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelka wrote:
    - diagnostyka (stan zapalny, NK, trombofilie, syndrom antyfosfolipidowy, toczeń układowy, celiakia, cytokiny,

W tym miesiącu jedziemy na wakacje, więc pewnie zrobię te badania niezależne od dnia cyklu, a jak wrócimy to zobaczymy czy w kolejnym cyklu zacząć wyciszenie, czy planować histeroskopie. Co Wy myślicie o tym?

Twardy orzech do zgryzienia.
    Znając mnie to połączyłabym obie opcje, czyli wybrałabym transfer z wyciszeniem, ale zlecone badania i tak bym zrobiła niezależnie.

pelka lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelka wrote:

Jeśli chodzi o kariotypy to nie wiem czy bym je na tym etapie robiła. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli u kogoś z pary jest nieprawidłowy kariotyp to bardzo dużo zarodków odpada w trakcie hodowli, a z tego co widzę Wy skończyliście stymulację z dużą ilością zarodków. Ale oczywiście mogę się w tej sprawie mylić, więc nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd.

Co do badania zapalenia endometrium to polecam, ja zrobiłam to badanie dla świętego spokoju z myślą, że jest wszystko jest dobrze, a okazało się, że mam zapalenie.

Sas, pelka lubią tę wiadomość

On 34: nieprawidłowy kariotyp męski translokacja 14/21, oligozospermia

Ona 31: MTHFR 1286A>C, PAI-1 4G/5G hetero, AMH:2.96
    ❌Komórki NK z krwi 21.3%❌KIR AA

I IVF 12/2023 Reprofit Czechy
    🥚10 pobranych, 7 dojrzałych, 6 zapłodnionych, ❄️1 zdrowy

17/06/2024 Transfer
    BetaHCG: 8dpt- 13.80, 10dpt-8,10 😞

II IVF 10/2024 Invimed Gdynia
    🥚16 pobranych, 12 dojrzałych, 8 zapłodnionych, ❄️❄️❄️ PGT-SR???
  • Megan07 Ekspertka

Wysłany: 29 lutego, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po punkcji pobrane dwie dojrzałe komórki, teraz trzymamy mocno kciuki za hodowlę i niech ładnie rosną 🤞🤞🤞❤️

Woczekiwaniu, Anka84, Mati W., Hania2010, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania od 2020
    👱‍♀️ 90' IO, KIR Bx, Allo 0%, kariotyp ✅
    🧔🏻 86' obniżone parametry nasienia, kariotyp ✅

2022 - pierwsza wizyta w klinice
    I stymulacja styczeń 2021 długi protokół - 5 blastek ❄️, nie badane:
    1 transfer świeży - brak implantacji ❌
    2 FET - biochem ❌
    3 FET - ciąża bliźniacza 1k2o ( podany jeden zarodek, podzielił się sam), poronienie 12 tydz , łyżeczkowanie
    4 FET - brak implanatacji ❌
    5 FET - biochem ❌
    2 i 3 stymulacja zmiana na krótki protokól - łącznie z tego 1 zdrowy zarodek - FET biochem 💔 ❌
    4 stymulacja wrzesień 2023 długi protokół- 3 blastki ❄️, dwa pojechały na PGTa - po badaniu 1 zdrowy i jeden niebadany podany na świeżo
    1 transfer świeży - puste jajo 💔, poronienie wywołane w 8 tyg
    2 FET przebadany zarodek- brak implantacji ❌
    5 stymulacja sierpień 2024 -
    🔹pobranych 11🥚
    🔹mamy 5 blastek ❄️: 5.1.2, 3x 5.2.2 i 5.2.3-po PGTa FET 13.09.2024
    6 dpt 6,8; 7dpt 14; 8dpt 18,3
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania2010 wrote:
    nie za wysoki tez taki mialam dzien przed transferem 121 ng/ml i koordynatorka napisala ze ok
    zeby sie nie martwic

A udało się? 🙄

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan07 wrote:
    Ja dzisiaj po punkcji pobrane dwie dojrzałe komórki, teraz trzymamy mocno kciuki za hodowlę i niech ładnie rosną 🤞🤞🤞❤️

Mocne kciuki za piękne blastki 🍀🍀🤞🤞

Megan07 lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Atika Autorytet

Wysłany: 29 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anika1983 wrote:
    Dziewczyny załapałam doła myślami że mogę nigdy nie zostać mamą...
    Jakieś mam takie przemyślenia i zniechęcenie do tego wszystkiego
    Przygotowuję się do badania nk w ostrava plus inne immunologia z krwi.

Na kolejne az jeszcze kasę uzbieram Ale jak wyjdzie że muszę brać immunoglobiny to już będzie klapa...
    Ja tez tak mam, wciąż coś wypada i przez to kolejny raz się odwleka a czas leci 😳
    Mimo to nie poddaje się i próbuje afirmować.

Anika1983 lubi tę wiadomość

Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
    stan przedcukrzycowy
    On: Problem męski - słaba morfologia
    I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
    II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
    Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
    Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
    Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
    Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
    DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
    Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
    1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
    Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła :-(
    Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
    leki Glucophage 3x500
    XII starania naturalne
    X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
    Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
    Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Twardy orzech do zgryzienia.
    Znając mnie to połączyłabym obie opcje, czyli wybrałabym transfer z wyciszeniem, ale zlecone badania i tak bym zrobiła niezależnie.

Też tak myślę, teraz i tak miesiąc poświęcę na diagnostykę, w kolejnym pewnie histero zrobię bo skoro nie było w ogóle implantacji, to bardzo możliwe że jest jakiś problem ze stanem zapalnym. Dzięki za pomoc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Jeśli chodzi o kariotypy to nie wiem czy bym je na tym etapie robiła. Z własnego doświadczenia wiem, że jeśli u kogoś z pary jest nieprawidłowy kariotyp to bardzo dużo zarodków odpada w trakcie hodowli, a z tego co widzę Wy skończyliście stymulację z dużą ilością zarodków. Ale oczywiście mogę się w tej sprawie mylić, więc nie chciałabym Cię wprowadzać w błąd.

Co do badania zapalenia endometrium to polecam, ja zrobiłam to badanie dla świętego spokoju z myślą, że jest wszystko jest dobrze, a okazało się, że mam zapalenie.

U nas było tak, że z 19 zapłodnionych komórek otrzymaliśmy 11 zarodków. Nie mam pojęcia właśnie jak wyglądają procentowe normy jeśli chodzi o ilość zarodków :/

Ja też najbardziej chyba czekam na badanie endometrium, bo coś czuję że tam może być problem, zobaczymy jak się sprawdzi moja intuicja 😄

A z tymi kariotypami to jeszcze się może faktycznie z mężem zastanowimy, ale nie wykluczone, że już z marszu odhaczę całą listę badań 🙈

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 1 marca, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelka wrote:
    U nas było tak, że z 19 zapłodnionych komórek otrzymaliśmy 11 zarodków. Nie mam pojęcia właśnie jak wyglądają procentowe normy jeśli chodzi o ilość zarodków :/

Ja też najbardziej chyba czekam na badanie endometrium, bo coś czuję że tam może być problem, zobaczymy jak się sprawdzi moja intuicja 😄

A z tymi kariotypami to jeszcze się może faktycznie z mężem zastanowimy, ale nie wykluczone, że już z marszu odhaczę całą listę badań 🙈

Szkoda, że na NFZ tak długo się czeka do genetyka, bo u nas to wyglądało tak, że mąż zrobił badania genetyczne prywatnie, umówił sie prywatnie do genetyka i pani genetyk mu podpowiedziała, żebym poszła do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej i wtedy w poradni genetycznej zrobiłam wszystkie potrzebne badania czyli kariotypy i trombofilię. Niestety ale to wszystko było rozłożone w czasie, bo najpierw czekałam na pierwszą wizytę, później na tej pierwszej wizycie miałam pobieranie krwi na kariotyp, później kolejna wizyta, odczyt wyniku badania i pobierania kolejnej krwi na kolejne badanie i chyba odbyłam takich wizyt 3lub 4.

pelka lubi tę wiadomość

17/06/2024 Transfer

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woczekiwaniu wrote:
    Szkoda, że na NFZ tak długo się czeka do genetyka, bo u nas to wyglądało tak, że mąż zrobił badania genetyczne prywatnie, umówił sie prywatnie do genetyka i pani genetyk mu podpowiedziała, żebym poszła do lekarza rodzinnego po skierowanie do poradni genetycznej i wtedy w poradni genetycznej zrobiłam wszystkie potrzebne badania czyli kariotypy i trombofilię. Niestety ale to wszystko było rozłożone w czasie, bo najpierw czekałam na pierwszą wizytę, później na tej pierwszej wizycie miałam pobieranie krwi na kariotyp, później kolejna wizyta, odczyt wyniku badania i pobierania kolejnej krwi na kolejne badanie i chyba odbyłam takich wizyt 3lub 4.

Nie sprawdzalam jeszcze jakie ceny są w Polsce prywatnie, ale Reprofit mi napisał, że u nich 200€ od osoby. Tanio nie jest, ale jak znowu na NFZ miałabym czekać długo to pewnie skończyłoby się tak, że zrobilibyśmy prywatnie. Niestety ta diagnostyka kosztuje, ale wolę wydać na to niż na kolejny transfer bez powodzenia

A w ogóle na jakim Wy jesteście etapie, teraz leczysz stan zapalny?

• Hania2010 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZAJĄCZEK94 wrote:
    A udało się? 🙄
    Niestety nie coś się zaczęło ale nie poszło dalej ale czemu ty niestety nie wiem zarodeczek bardzo ładna blastocysta wylęgające ale genetycznie nie wiem może z nią było coś nie tak po niej 3 poszły do badań pgt i wszystko były z wadami nie nadające się do transferu zostały mi jeszcze 2 nie badane w międzyczasie zrobiłam biopsje endometrium z pobraniem cd57 i cd138 tu nic nie wyszło, kir tu też ok bo mam Bx i 3 z 5 odpowiadających za implementacje jedynie co to trochę rozjechane cytokiny na które reprofit zalecił encorton wogole nie wiem czy to ja tak trafiłam ale w gyncentrum mają bardzo mało wskaźników z badania cytokin dziewczyny po forum mają dużo bardziej rozpisane te wyniki pisałam do nich ale bez odpowiedzi mało tego "zawieruszyli" moje wyniki miało być do 14 dni a otrzymałam je po 24 po kilku telefonach bo jak się okazało figurowałam w ich bazie danych podwójnie masakra 😭 człowiek czeka a oni tak podchodza do pacjenta który im przecież placi nic za darmo

• Woczekiwaniu Autorytet

Wysłany: 1 marca, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelka wrote:
    Nie sprawdzalam jeszcze jakie ceny są w Polsce prywatnie, ale Reprofit mi napisał, że u nich 200€ od osoby. Tanio nie jest, ale jak znowu na NFZ miałabym czekać długo to pewnie skończyłoby się tak, że zrobilibyśmy prywatnie. Niestety ta diagnostyka kosztuje, ale wolę wydać na to niż na kolejny transfer bez powodzenia

A w ogóle na jakim Wy jesteście etapie, teraz leczysz stan zapalny?

Pewnie, że lepiej zrobić jakąś diagnostykę niż wydać kasę na kolejny transfer.

Kończę jutro antybiotyk, czekam na miesiączkę i w kolejnym cyklu chcę sprawdzić czy udało się wyleczyć stan zapalny i jaki będę wynik cd56 w drugiej fazie cyklu, bo trochę mnie stresuje mój wynik. Mam nadzieję, że na początku maja uda nam się podejść do transferu.

17/06/2024 Transfer

• Anka84 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny słyszałyście coś o naparze z nagietka? Ma to niby jakieś właściwości prozapalne. Piła któraś , jak tak, to do kiedy?

👱‍♀️ 40lat
    Cienkie endometrium
    Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
    PAI1- hetero, MTHR- hetero
    KIR bx

👦38 lat
    Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)

Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
    Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
    Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
    Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
    30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
    sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5

Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
    luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
    Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
    25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭

Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭

AZ Czechy Reprofit Ostrava
    11.07.24r.-transfer 6AA
    11dpt. Beta <0,5
  • ZAJĄCZEK94 Autorytet

Wysłany: 1 marca, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj miałam transfer AZ, jestem pelna nadzieji, pomimo faktu, że w drodze powrotnej zepsuł się nam samochód i musieliśmy godzinę czekać na lawetę za którą zapłaciliśmy niespełna 800 zł. Także dla mnie to dodatkowe nerwy i stres ale mam nadzieję, że to nie zaszkodzi kropkowi 🙄

kid_aa, Megan07, Hania2010 lubią tę wiadomość

Starania od 2021 roku.
    7+5 - CRL 1,58 cm🥰

preg.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ