Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę, proszę ile świetnych wiadomości a co najważniejsze pozytywnych testów! Oby tak dalej dziewczyny 💪💗🍀
jaina_proudmoore, Fanta88, Tosiek, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Fanta88 wrote:Jestem po drugiej becie 12 dpt - 460 mIU. To chyba całkiem dobrze Następna beta dopiero za tydzień
Fanta88 lubi tę wiadomość
„Jeśli masz marzenie, musisz uchwycić się go i nigdy nie puszczać"
Mama 2 aniołków
Początek starań 03.2005r.
IV IVF:
- VI transfer blastocyst 3AA i 3AA
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
( tym razem walczę sama )
V IVF:
- IX transfer blastocysty 3AA
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
jaina_proudmoore wrote:to cudowna informacja.
bardzo się cieszę , że ostatnio na naszym forum takie dobre wieści ❤️🍀
Wiosna tak działa wszystko się budzi do życiaFanta88, jaina_proudmoore lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Fanta88 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo Pani Małgosia powiedziała, że na usg powinnam iść do lekarza od in vitro, czyli jak rozumiem skoro leczył mnie Kł to do niego powinnam się zapisać?
tak, oczywiście
niektóre dziewczyny zostają w klinice na cały czas ciąży, inne potem zmieniają lekarza na NFZ np. kwestia indywidualnaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2021, 15:08
-
Fanta88 wrote:Dziewczyny mam pytanie bo Pani Małgosia powiedziała, że na usg powinnam iść do lekarza od in vitro, czyli jak rozumiem skoro leczył mnie Kł to do niego powinnam się zapisać?
Tosiek lubi tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
Fanta88 wrote:Dziękuję za cenne rady. Chodzić chciałam też prywatnie ale do salve na Wujaka Czytając Wasze komentarze juz wiem, że zostanę przez pierwsze 3 miesiące u K
to będzie dobry wybór
ps. ja nie mogłam spać w nocy na boku, bo się jajka chyba przekręcały musiałam spać prosto.
czy któraś z Was miała punkcję w sobotę u dr Bogny? -
jestem załamana, na USG wyszło 6 dojrzałych pęcherzyków
zdaniem dr to taka a nie inna reakcja organizmu i nawet wyższe dawki leków nie pomogą.
punkcja w sobotę o 8.30.
mam się zgłosić o 7.45, dziś oddałam krew na badania i byłam na wymazie na Covid.
mam dziś wziąć mensinorm i 2x fostimon
a o 20.30 - 2x Gonapeptyl i 1 x Ovitrelle- czemu tak dużo?
po dojściu do auta, rozpłakałam się
może wynik Estradiolu coś powie. nie wiem. mam doła czarno to widzę.
rok temu z 12 pęcherzyków, miałam 6 dojrzałych komórek,a finał to był jedna blastka. jeszcze kurde, jakby co mam czekać cykl, bo intralipid.
przepraszam za żale, ale jedyne wsparcie w forum -
@jaina nie poddawaj się... 🥺 może tym razem po zmianie leków będzie więcej blastek, komórki będą lepszej jakości.. jeszcze tego nie wiesz. Ale trzymam kciuki żeby były dobre komóreczki na ładne blastki ✊🏻 A pamiętaj ze każda daje szanse na ciąże 🍀🍀🍀 dodatkowo masz leki z immuno... o wszystko zadbałaś i trzeba wierzyć 😉 zgoń to wszystko na hormony... tyle tych piguł.. w końcu kto by wytrzymał, jak nie my 💚
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 18:59
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:jestem załamana, na USG wyszło 6 dojrzałych pęcherzyków
zdaniem dr to taka a nie inna reakcja organizmu i nawet wyższe dawki leków nie pomogą.
punkcja w sobotę o 8.30.
mam się zgłosić o 7.45, dziś oddałam krew na badania i byłam na wymazie na Covid.
rok temu z 12 pęcherzyków, miałam 6 dojrzałych komórek,a finał to był jedna blastka. jeszcze kurde, jakby co mam czekać cykl, bo intralipid.
przepraszam za żale, ale jedyne wsparcie w forum
Jaina nie łam, się jeszcze kobieto! Też płakałam na dwa dni przed punkcją, znam to skądś... Przestałaś tak jak ja reagować na leki i niestety większe dawki nie pomogą. U mnie był happy end czyli z 7 pęcherzyków było 7 komórek i z tego 3 zarodki. Pamiętasz, że mi w poprzednich stymulacjach produkcja pęcherzyków szła elegancko, a już zarodki nie szły z tym parze? Idziesz po prostu na jakość, a nie ilość i tego się trzymaj.
Podejrzewam, że zalecił Ci tyle Gonapeptylu, żeby się upewnić, że komórki będą w pełni dojrzałe. Też brałam jakoś tak Gonapeptyl kilka godzin przed Ovitrelle i rzeczywiście większość komórek było dojrzałych. Ściskam mocno.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
dziękuje dziewczyny za miłe słowa wsparcia 🍀
ps. jeszcze wyniki morfologii mi się nie podobają, podwyższone leukocyty oraz neutrofile.
a obniżone limfocyty i eozynofile
zaraz 3 zastrzyki, jutro z rana Cetrotide, co ma być to będzie, ale wewnętrznie mi ciężko -
jaina_proudmoore wrote:dziękuje dziewczyny za miłe słowa wsparcia 🍀
ps. jeszcze wyniki morfologii mi się nie podobają, podwyższone leukocyty oraz neutrofile.
zaraz 3 zastrzyki, jutro z rana Cetrotide, co ma być to będzie, ale wewnętrznie mi ciężko
Przed pierwszą punkcją też pamiętam, że coś mi się rozjechało i na wizycie spytałam co z tą morfologią i dr powiedziała mi, że leki stymulacyjne mogły mieć na to wpływ. Wiem co czujesz💚 Trzymaj się myśli, że to są te najlepsze komórki 💚jaina_proudmoore, Tosiek lubią tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Sunray wrote:Przed pierwszą punkcją też pamiętam, że coś mi się rozjechało i na wizycie spytałam co z tą morfologią i dr powiedziała mi, że leki stymulacyjne mogły mieć na to wpływ. Wiem co czujesz💚 Trzymaj się myśli, że to są te najlepsze komórki 💚
dziękuje za informacje. spytam się jutro mojej lekarki z Poz może.
dr P. mówił mi o tych limfocytach, że to akurat nie jest źle
Sunray, możemy na PW pogadać?
PS. Estradiol 353, progesteron 0.5 ... rok temu 3610... dziękuje, koniec tematu dla mnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2021, 20:59
-
punkcja w sobotę o 8.30.
Nie martw się. Mi pobrali tylko 4 jajeczka w tym 3 były dojrzałe i też się strasznie bałam, że nic z tego. Tak jak dziewczyny pisały najważniejsza jest jakość a nie ilość. Ściskam Cię mocno. Nic się nie martw. Co do leków to ja miałam dokładnie taki sam zestaw jak Ty.jaina_proudmoore, Sunray lubią tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:dziękuje za informacje. spytam się jutro mojej lekarki z Poz może.
dr P. mówił mi o tych limfocytach, że to akurat nie jest źle
Sunray, możemy na PW pogadać?
PS. Estradiol 353, progesteron 0.5 ... rok temu 3610... dziękuje, koniec tematu dla mnie.
Mnie z tymi leukocytami nic nie robili i po prostu dopuścili do punkcji. W lutym miałam histeroskopię, leukocyty też rozjechane i też mnie dopuścili. Rzeczywiście niski masz ten estradiol. Ile dni się stymulujesz? Nie ma mowy o przedłużeniu stymulacji?09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
Ja już napisałam na priv
Trzymam mocno kciuki Kochana! Idziemy nie na ilość, tylko na jakość
Czasami 1 wystarczy do pełni szczęścia...
Co z tego, że ja miałam 5 ?
Finalnie liczy się jakość
Nie poddajemy się! Walczymy do końca!jaina_proudmoore, Tosiek lubią tę wiadomość
Mama 2 aniołków
IV IVF:
9dpt 413
11dpt 1197
15dpt 4166
22dpt 30071
2,7mm miłości
25dpt 54928
3,6mm miłości
27dpt
5,6mm miłości i 140
28dpt
6,8mm miłości
29dpt 99065
30dpt 111335
19w6d 320g miłości
21w0d 390g miłości
29w4d 1550g miłości
Ukochany synek 💙
Starania o rodzeństwo
V IVF:
9dpt 225
12dpt 491 (68,4%)
14dpt 711 (44,8%)
❄️ 3BB ❄️ 5AB
-
punkcja w sobotę o 8.30.
Masz prawo do niezadowolenia, wszystkie po kolei przechodzimy tu chwile załamania, ale nadzieja umiera ostatnia i póki ją masz to nawet po tych trudniejszych chwilach podniesiesz się na nowo żeby dążyć do celu.
Mówił coś lekarz o wyglądzie tych pęcherzyków?
U mnie myślałam że będzie więcej jak poprzednio bo było 10, nie dość że mniej było w podejrzeniu bo 7 potem może z 9 coś będzie to nawet mimo wszystko zaczęłam się cieszyć, nie podejrzewałam że finalnie zostanie 4 dojrzałych. Nawet nie miałam siły i czasu żeby myślec. Nie spodziewałam się szału. Wyszły 3 zarodki czyli zdecydowanie lepiej jak poprzednio. Powiem tak dla mnie mógł być nawet tylko 1 byleby właściwy i była ciąża. W pierwszym rzucie był 1 więc podobnie jak u Ciebie.
Proszę Cię nie odpuszczaj tylko walcz do końca. Jesteśmy tu razem z Tobą 🧡✊🍀🧡jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:dziękuje dziewczyny za miłe słowa wsparcia 🍀
zaraz 3 zastrzyki, jutro z rana Cetrotide, co ma być to będzie, ale wewnętrznie mi ciężko
Mi też powiedziała koordynator że takie wyniki leukocytow mogą być też tak miałam. Obecnie też mi jeszcze poszły trochę w górę. To chyba suma sumarum wszystkiego przeziębienie, stymulacja, punkcja i te leki. Tulę do serducha 🧡💛💚 -
Tosiek wrote:Mi też powiedziała koordynator że takie wyniki leukocytow mogą być też tak miałam. Obecnie też mi jeszcze poszły trochę w górę. To chyba suma sumarum wszystkiego przeziębienie, stymulacja, punkcja i te leki. Tulę do serducha 🧡💛💚
dziękuję Tosiek za wsparcie.
Dr K mi odpisał, żeby cierpliwie czekać do soboty.
Liczba pęcherzyków to jedna sprawa, a dojrzałych komórek druga.
Rok temu z 12 oocytów miałam 6 dojrzałych komórek, ale część była mega słaba.
Czytałam trochę na FB o estradiolu, jest to jakiś wyznacznik ale nie do końca. jedna dziewczyna przy poziomie 500 miała 5 dojrzałych komórek.
Nie wiem totalnie na co się nastawiać, wolę podchodzić mega sceptycznie, bo od punkcji to już potem wielka niewiadoma co dalej. Oczywiście dobrze byłoby cokolwiek zapłodnić i dobrze byłoby mieć 1 zarodek chociaż. w tym momencie to marzenia... czuję się zrezygnowana. rano ciężko mi było się zebrać do czegokolwiek.