X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Talto109_ Debiutantka

Wysłany: 1 sierpnia, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Jeśli szukasz nadal kliniki to polecam Gametę Rzgów. Byłam pacjentką obu klinik i jak dla mnie Gameta ma o niebo lepsze podejście do par leczących się, nie ma takiego chaosu i braku organizacji jak w Salve, jest większy spokój w klinice.

Dziękuję bardzo :) a polecasz jakiegoś konkretnego lekarza tam ?

🧑31
    🧒25
    🐶4

06.2024 start starań
    06.2024 ⏸️
    06.2024 beta⬇️
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talto109_ wrote:
    Dziękuję bardzo :) a polecasz jakiegoś konkretnego lekarza tam ?
    Banach-Stróżycka, Połać i Baczyńska-Strzecha :)

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Sylaada Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Banach-Stróżycka, Połać i Baczyńska-Strzecha :)

A jeżeli chodzi o podejście do leczenia? Jest jakaś różnica?

♀️ 90' ♂️ 90'

Starania od 10.2023

1 IUI 30.06.25 ❌
    Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
    Dwa pęcherzyki dominujące, zabieg udany 🤞
    Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki. Beta negatywna

2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
    Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
    Owulacja potwierdzona 31.07, pękły 2 pęcherzyki 🤞Beta negatywna

2IUI 26.08.25
    Letrozole+Vagirux+Ovitrelle
    Jeden pęcherzyk dominujacy, zabieg udany. Owulacja potwierdzona 28.08 🤞

USG Endometriozy? -19.09.25
    USG piersi 🆗 07.25
    TSH 0,6 🆗 07.25
    AMH 2,190 🆗 05.25
    Drożność jajowodów 🆗 04.25

Cykle naturalne 26-33 dni
    💊Suplementy:
    Ovarin
    Omega 3 healthlabs
    💊 Leki:
    Euthyrox N50

🎩 badania nasienia 🆗
  • Daja12 Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Podbije troszkę wątek.
    Mam pytanie, czy ktoś z tutaj obecnych chodził do Pani Profesor Słowikowskiej-Hilczer z mężem?

Mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia, mieliśmy już drugą wizytę, na razie bez większych zmian ani wyjaśnień, zlecono nam badania genetyczne i posiew.

Jestem ciekawa czy Pani Profesor pomogła któremuś z waszych mężów i udało się wam zajść naturalnie w ciążę przy jej leczeniu?
    My walczymy, ale już parokrotnie słyszeliśmy z ust lekarzy że może być ciężko i żebyśmy zastanowili się nad in vitro. Mała liczba plemników, teraz troszkę wzrosły z 1,5 mln na 21, ale za to ruchliwość i reszta parametrów spadła, morfologia 0%. Boimy się że marnujemy czas i lepiej byłoby wejść już teraz na drogę in vitro…

• _Pina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    A jeżeli chodzi o podejście do leczenia? Jest jakaś różnica?
    Wydaje mi się, że każdy ma swój sposób prowadzenia pary ale wszyscy wymienieni wyżej robią co mogą by pomoc zajść w ciążę. Przede wszystkim traktują Cię tam jak człowieka od lekarzy po personel na recepcji i pielęgniarki/położne. Jasne nigdzie nie jest idealnie ale mam porównanie i chciałabym móc usłyszeć takie opinie zanim trafiłam do Salve ale wtedy byłam jak dziecko we mgle gdy zaczynałam szukać przyczyn braku ciąży.

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Ladybug Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daja12 wrote:
    Cześć,

Podbije troszkę wątek.
    Mam pytanie, czy ktoś z tutaj obecnych chodził do Pani Profesor Słowikowskiej-Hilczer z mężem?

Mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia, mieliśmy już drugą wizytę, na razie bez większych zmian ani wyjaśnień, zlecono nam badania genetyczne i posiew.

Jestem ciekawa czy Pani Profesor pomogła któremuś z waszych mężów i udało się wam zajść naturalnie w ciążę przy jej leczeniu?
    My walczymy, ale już parokrotnie słyszeliśmy z ust lekarzy że może być ciężko i żebyśmy zastanowili się nad in vitro. Mała liczba plemników, teraz troszkę wzrosły z 1,5 mln na 21, ale za to ruchliwość i reszta parametrów spadła, morfologia 0%. Boimy się że marnujemy czas i lepiej byłoby wejść już teraz na drogę in vitro…
    Mój mąż u niej był i zdecydowanie nie polecam. Badań od groma, z których nic nie wynikało. Do tego suplementy na nasienie, gdzie mąż miał spisane na kartce suple jakie przyjmuje, w odpowiednich dawkach i jeszcze w porach dnia by jedne drugich nie wykluczały - Pani się nie podobało, wolała niższe dawki (bez zlecenia najpierw badań) i wszystko w 1 tabletce, gdzie część witamin się znosiła, więc poza różnicą w portfelu nie dawały nic. W Gamecie na I wizycie u ginekologa zagadałam co z tym moim mężem zrobić i był zdziwiony, że przy takich parametrach nie było zleconych badań genetycznych - niektóre choroby, które się nie ujawniają, wpływają na ilość/ jakość nasienia. U nas ogólnie też to nic nie zmieniło, ale oczekiwałabym, że androlog z tyt. profesora jednak podejdzie do tematu sensowniej.
    Nam w Gamecie gin zaproponował podwójną "weryfikację" plemników przed zapłodnieniem - połączenie HBA-IMSI i dzięki temu uzyskaliśmy rekordową, jak na nas ilość zarodków, z których jeden został z nami.
    Mam wrażenie, że czasem nie ma sensu walczyć o poprawę parametrów spermy, jeśli są jakieś zdrowe sztuki, to ważne by znaleźć odpowiednią metodę na wybranie właśnie tych dojrzałych plemników.

Ona '87 -> AMH 5,87
    On '85 -> niskie parametry nasienia
    I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
    age.png

starania o rodzeństwo:
    3 transfery nieudane
    histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
    szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
    ---
    12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
    Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
    24.02 transfer ❌
    23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448

---
    preg.png
  • Mati01 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daja12 wrote:
    Cześć,

Podbije troszkę wątek.

My raz u niej byliśmy, też mi się jej podejście nie spodobało, jeśli chodzi o androloga polecam dr Kupis z Warszawy- zupełnie inne podejście, konsultacja trwała prawie godzinę, doktor wszystko rzetelnie tłumaczy. U nas okazało się, że nasienie jest dobre więc nie powiem czy lekarz pomaga ale na pewno jego podejście do Pacjenta jest rewelacyjne.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    19.05 scratching endometrium
    28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌
‹‹ 939 940 941 942 943
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ