Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
_Pina wrote:Jeśli szukasz nadal kliniki to polecam Gametę Rzgów. Byłam pacjentką obu klinik i jak dla mnie Gameta ma o niebo lepsze podejście do par leczących się, nie ma takiego chaosu i braku organizacji jak w Salve, jest większy spokój w klinice.
Dziękuję bardzoa polecasz jakiegoś konkretnego lekarza tam ?
🧑31
🧒25
🐶4
06.2024 start starań
06.2024 ⏸️
06.2024 beta⬇️ -
_Pina wrote:Banach-Stróżycka, Połać i Baczyńska-Strzecha
A jeżeli chodzi o podejście do leczenia? Jest jakaś różnica?♀️ 90' ♂️ 90'
Starania od 10.2023
1 IUI 30.06.25 ❌
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Dwa pęcherzyki dominujące, zabieg udany 🤞
Owulacja potwierdzona 01.07, pękły 2 pęcherzyki. Beta negatywna
2 IUI 29.07.25 ❌ odwołana || starania naturalne
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle + Cyclogest
Owulacja potwierdzona 31.07, pękły 2 pęcherzyki 🤞Beta negatywna
2IUI 26.08.25
Letrozole+Vagirux+Ovitrelle
Jeden pęcherzyk dominujacy, zabieg udany. Owulacja potwierdzona 28.08 🤞
USG Endometriozy? -19.09.25
USG piersi 🆗 07.25
TSH 0,6 🆗 07.25
AMH 2,190 🆗 05.25
Drożność jajowodów 🆗 04.25
Cykle naturalne 26-33 dni
💊Suplementy:
Ovarin
Omega 3 healthlabs
💊 Leki:
Euthyrox N50
🎩 badania nasienia 🆗 -
Cześć,
Podbije troszkę wątek.
Mam pytanie, czy ktoś z tutaj obecnych chodził do Pani Profesor Słowikowskiej-Hilczer z mężem?
Mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia, mieliśmy już drugą wizytę, na razie bez większych zmian ani wyjaśnień, zlecono nam badania genetyczne i posiew.
Jestem ciekawa czy Pani Profesor pomogła któremuś z waszych mężów i udało się wam zajść naturalnie w ciążę przy jej leczeniu?
My walczymy, ale już parokrotnie słyszeliśmy z ust lekarzy że może być ciężko i żebyśmy zastanowili się nad in vitro. Mała liczba plemników, teraz troszkę wzrosły z 1,5 mln na 21, ale za to ruchliwość i reszta parametrów spadła, morfologia 0%. Boimy się że marnujemy czas i lepiej byłoby wejść już teraz na drogę in vitro… -
Sylaada wrote:A jeżeli chodzi o podejście do leczenia? Jest jakaś różnica?
-
Daja12 wrote:Cześć,
Podbije troszkę wątek.
Mam pytanie, czy ktoś z tutaj obecnych chodził do Pani Profesor Słowikowskiej-Hilczer z mężem?
Mąż ma bardzo słabe wyniki nasienia, mieliśmy już drugą wizytę, na razie bez większych zmian ani wyjaśnień, zlecono nam badania genetyczne i posiew.
Jestem ciekawa czy Pani Profesor pomogła któremuś z waszych mężów i udało się wam zajść naturalnie w ciążę przy jej leczeniu?
My walczymy, ale już parokrotnie słyszeliśmy z ust lekarzy że może być ciężko i żebyśmy zastanowili się nad in vitro. Mała liczba plemników, teraz troszkę wzrosły z 1,5 mln na 21, ale za to ruchliwość i reszta parametrów spadła, morfologia 0%. Boimy się że marnujemy czas i lepiej byłoby wejść już teraz na drogę in vitro…
Nam w Gamecie gin zaproponował podwójną "weryfikację" plemników przed zapłodnieniem - połączenie HBA-IMSI i dzięki temu uzyskaliśmy rekordową, jak na nas ilość zarodków, z których jeden został z nami.
Mam wrażenie, że czasem nie ma sensu walczyć o poprawę parametrów spermy, jeśli są jakieś zdrowe sztuki, to ważne by znaleźć odpowiednią metodę na wybranie właśnie tych dojrzałych plemników.Ona '87 -> AMH 5,87
On '85 -> niskie parametry nasienia
I stymulacja i I transfer = sukces -> 2021r ur. córka
starania o rodzeństwo:
3 transfery nieudane
histeroskopia - lekki stan zapalny -> wyleczony
szczepienia, poza tym immuno ok, kariotypy też
---
12.2024 - stymulacja: (od 2dc) menopur 225jm (od 6 dc) menopur 225jm +orgalutran 0,25mg, (od 9 dc) menopur 300jm + orgalutran 0,25mg
Pick-up -> 12 dojrzałych komórek -> 10 zapłodnionych [HBA-IMSI] -> 7 blastocyst -> PGT-A -> 4 prawidłowe
24.02 transfer ❌
23.05 transfer - 6dpt: 37,10; 8dpt: 105; 11dpt: 448
---
-
Daja12 wrote:Cześć,
Podbije troszkę wątek.
My walczymy, ale już parokrotnie słyszeliśmy z ust lekarzy że może być ciężko i żebyśmy zastanowili się nad in vitro. Mała liczba plemników, teraz troszkę wzrosły z 1,5 mln na 21, ale za to ruchliwość i reszta parametrów spadła, morfologia 0%. Boimy się że marnujemy czas i lepiej byłoby wejść już teraz na drogę in vitro…
My raz u niej byliśmy, też mi się jej podejście nie spodobało, jeśli chodzi o androloga polecam dr Kupis z Warszawy- zupełnie inne podejście, konsultacja trwała prawie godzinę, doktor wszystko rzetelnie tłumaczy. U nas okazało się, że nasienie jest dobre więc nie powiem czy lekarz pomaga ale na pewno jego podejście do Pacjenta jest rewelacyjne.Starania od 2022
🙋🏻♀️ 33
🙋🏻♂️26
Nasienie ✅
Owulacja ✅
Hormony ✅
AMH 2,8 ✅
HSG ✅
Witaminy ✅
Immunologia ✅
Kir Bx ✅ 3/5
Kariotypy ✅
Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
12.2024 hsg z lipiodolem
02.2025 kwalifikacja in vitro
03.2025 scratching endometrium
04.2025 start stymulacji, protokół krótki
14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
❄️❄️❄️
19.05 scratching endometrium
28.08 USG endometriozy= endometrioza otrzewnowa niewielkie ogniska ❌ -