X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Elza1234 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2023, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka85 wrote:
    Byłam pacjentką salve ponad 2 lata. Zdecydowanie nie polecam leczenia w tej klinice. Chaos rzeczywiście jest ogromny, również dezinformacja. Nie rwą się do diagnostyki. Usłyszałam nawet, że nie praktykuje się tego przy pierwszej procedurze, a najważniejsze to transferować, transferować, transferować. Jest wiele zbędnych wizyt, niejasne koszty procedury, które mnożą się w jej trakcie. Ogólnie pacjentka jest traktowana bardzo przedmiotowo. Umywają też ręce, gdy pojawiają się problemy z ich winy (u mnie hiperstymulacja). Po 3 poronieniu pani doktor poleciła mi modlitwę o cud 🤯 Jeśli nie musisz, nie wybieraj tej kliniki. Zdecydowanie rozważ inne, które działają w Łodzi.
    Dziękuje za odpowiedz.
    Po tych wszystkich historiach, które przeczytałam zdecydowaliśmy, ze pójdziemy do Gamety w Rzgowie.

PCOS
    3 lata starań
    2 straty
    2024 - in vitro
    I transfer - ❌
    II transfer - 💔
    III transfer - ❌
    IV transfer
    10 dpt beta 448 🥹
    14 dpt beta 2396 🥳🥹❤️
    20 dpt zarodek z akcja serca ❤️‍🔥

preg.png
  • Ladybug Ekspertka

Wysłany: 1 września 2023, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    W tym cyklu wybieram się na scrathing do Salve. Parę lat temu pamiętam, że przed wizyta musiałam jeszcze wziąć z zabiegowego pipelle. Teraz też tak się to odbywa? Nieraz w rejestracji jest pierdyliard ludzi i wtedy odfajkowuję się przy automacie, a wiadomo, automat już nie podpowie co dalej ;-)
    Z góry dzięki za pomoc!

cdn...
  • Nadziejka Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2023, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po dwu letniej przerwie chciałabym wrócić na kolejny transfer . Przypomnijcie mi proszę wjakich dniach cyklu odbywają się mniej więcej wizyty...

• Ladybug Ekspertka

Wysłany: 3 października 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    Dziewczyny po dwu letniej przerwie chciałabym wrócić na kolejny transfer . Przypomnijcie mi proszę wjakich dniach cyklu odbywają się mniej więcej wizyty...
    Cześć, Ja też wracam po 3 latach :)
    Najpierw umów się na początku cyklu, żeby dostać receptę na antybiotyki przed scrathingiem. Bierze się je 10 dni, sam "zabieg" jest w drugiej połowie cyklu (ok. 20 dnia). Ja jestem na cyklu sztucznym, więc wypowiem się jak to u mnie wygląda. Na tej samej wizycie (ze scrathingiem), jeśli na USG wszystko jest ok (żadnych torbieli itp) dostajesz receptę na leki, które bierzesz od 2 dnia nowego cyklu i rozpiskę jak je brać. Wizyta 8-10dzień (mi się ułożyło tak, że byłam dziś (11 dc). Kolejna wizyta w 14/15 dc - taki ostateczny podglad endometrium i włączenie progesteronu. Później, dzień przed transferem tylko badanie progesteronu, które wysyła się e-mailem do lekarza, jeśli wszystko ok, to transfer (jeśli blastki, to 19/20dc?).
    Powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2023, 19:55

cdn...
  • Nadziejka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2023, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Cześć, Ja też wracam po 3 latach :)
    Najpierw umów się na początku cyklu, żeby dostać receptę na antybiotyki przed scrathingiem. Bierze się je 10 dni, sam "zabieg" jest w drugiej połowie cyklu (ok. 20 dnia). Ja jestem na cyklu sztucznym, więc wypowiem się jak to u mnie wygląda. Na tej samej wizycie (ze scrathingiem), jeśli na USG wszystko jest ok (żadnych torbieli itp) dostajesz receptę na leki, które bierzesz od 2 dnia nowego cyklu i rozpiskę jak je brać. Wizyta 8-10dzień (mi się ułożyło tak, że byłam dziś (11 dc). Kolejna wizyta w 14/15 dc - taki ostateczny podglad endometrium i włączenie progesteronu. Później, dzień przed transferem tylko badanie progesteronu, które wysyła się e-mailem do lekarza, jeśli wszystko ok, to transfer (jeśli blastki, to 19/20dc?).
    Powodzenia! :)
    Dziękuję kochana za obszerną informację. Robią też na pierwszej wizycie cytologię? W domku już masz dzieciaczka? Jaka klasa zarodka na Was czeka?🥰

• Ladybug Ekspertka

Wysłany: 7 października 2023, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka wrote:
    Dziękuję kochana za obszerną informację. Robią też na pierwszej wizycie cytologię? W domku już masz dzieciaczka? Jaka klasa zarodka na Was czeka?🥰
    Na wizycie ze scratchingiem miałam wymaz chyba na chlamydie…(z listy badań do iVF, jakie da Ci lekarz na wizycie).
    Mam już zbuntowaną 2 latkę. Wczoraj dała nam z mężem tak popalić, że zaczęłam myśleć o odstawieniu leków 😉
    Mamy blastkę z 6 doby, ale jakiej klasy… gdzieś zapodziałem doki i nie mam pojęcia. Może to i lepiej, bo bym sie stresowała gdyby była nędzna ;-)
    Na razie liczę, że się rozmrozi. Transfer mam zaplanowany na 12.10, choć wydaje mi się, że lekarz o 1 dzień przestrzelił i powinien być 11.10. W pn jeszcze do nich przedzwonię.
    To mój drugi transfer, po 3 latach, i mam wrażenie, że teraz bardziej samemu trzeba wszystkiego pilnować. A może to już hormony przeze mnie przemawiają? 🧐

cdn...
  • Nadziejka Przyjaciółka

Wysłany: 7 października 2023, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Na wizycie ze scratchingiem miałam wymaz chyba na chlamydie…(z listy badań do iVF, jakie da Ci lekarz na wizycie).
    Mam już zbuntowaną 2 latkę. Wczoraj dała nam z mężem tak popalić, że zaczęłam myśleć o odstawieniu leków 😉
    Mamy blastkę z 6 doby, ale jakiej klasy… gdzieś zapodziałem doki i nie mam pojęcia. Może to i lepiej, bo bym sie stresowała gdyby była nędzna ;-)
    Na razie liczę, że się rozmrozi. Transfer mam zaplanowany na 12.10, choć wydaje mi się, że lekarz o 1 dzień przestrzelił i powinien być 11.10. W pn jeszcze do nich przedzwonię.
    To mój drugi transfer, po 3 latach, i mam wrażenie, że teraz bardziej samemu trzeba wszystkiego pilnować. A może to już hormony przeze mnie przemawiają? 🧐
    U nas dwoje 2-letnich buntownikó🙅‍♀️🙅 podobno bunt 2latka to jeden z najgorszych etapów dla rodzica...ale to żadna walka z porównaniem do walki o nie w Salve🥰 ja planuję w listopadzie wybrać się na wizytę i planować kolejne podejście. Szczerze wiem ,że to może szaleństwo mieć 3 dzieci w domu z taką różnicą, ale nie wyobrażam sobie wrócić tam jako 40 latka bądź co gorsza oddać zarodek do adopcji. U nas również 6 dniowa blastka,co nie zmienia faktu że będę walczyć o każdą tak samo .

• aniab Koleżanka

Wysłany: 12 października 2023, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:

Ladyburg, a skąd przypuszczenia, że lekarz pomylił daty trannsferu? Też mam 6dniowe blastki i ponoć podaje się w 6 dniu, nie w 5 :) też jestem pacjentką salve, podejrzanie sporo tu 6dniowców :)

• Ladybug Ekspertka

Wysłany: 13 października 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab wrote:
    Ladyburg, a skąd przypuszczenia, że lekarz pomylił daty trannsferu? Też mam 6dniowe blastki i ponoć podaje się w 6 dniu, nie w 5 :) też jestem pacjentką salve, podejrzanie sporo tu 6dniowców :)
    W wielu klinikach podają je w 5 dniu, bo te blastki są nieco opóźnione i chodzi i to, by trafić w okienko implantacyjne. Skoro później się przeobraziły, możliwe że też później się wyklują.
    Zobaczymy jak to będzie u mnie- 12.10 miałam transfer, za tydzień chwila prawdy :)

Nadziejka, podziwiam Cię, że dajesz radę z 2 takich buntowników. Ja co drugi dzień planuję swoją ucieczkę z 🏠
    Pocieszam się, że kiedyś będzie lepiej, i że skoro tak głośno wrzeszczy to widocznie zdrowa jest… 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2023, 18:56

cdn...
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 25 października 2023, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam na sprzedaż kilka opakowań agolutin ważne do 02.2024
    Jakby co to priv .ja się nie wyrobie w tym terminie do transferu

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
    Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”
  • Ananans Ekspertka

Wysłany: 27 października 2023, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem po nieudanym transferze na cyklu sztucznym. To był mój jedyny zarodek więc muszę zacząć wszystko od nowa. Pytanie, czy ktoś w Salve podchodził to transferu na cyklu naturalnym? Chyba się tego nie praktykuje ale może można negocjować?

• _Pina Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2023, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    Dziewczyny mam na sprzedaż kilka opakowań agolutin ważne do 02.2024
    Jakby co to priv .ja się nie wyrobie w tym terminie do transferu
    Cześć, czy aktualne?

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Dzastix Nowa

Wysłany: 11 grudnia 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Pozwolę sobie odświeżyć ten wątek. Do kliniki Salve trafiłam w pazdzierniku tego roku. Kierując się mnóstwem pozytywnych opinii wybrałam dr. Klosinskiego.
    Chciałam podpytać osoby, które się leczyły u tego lekarza - jakie macie doświadczenia?
    Będę wdzięczna za wasze opinie

• Dumna_Mama Ekspertka

Wysłany: 19 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tutaj ktos, kto obecnie podchodzi do in vitro w Salve?

15.12.2020 r. - Transfer
    25.08.2021 r - urodzona Córeczka przez CC

01.2023 r. Rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    15.04.2023 r. Transfer , beta 0
    18.05.2023 r. Transfer , beta 0
    31.07.2023 r. Punkcja - pobrano 10 komórek , uzyskano 9 zarodków
    22.08.2023 r. Kolejny transfer , beta 0

Przetrwa , biopsja , pobrane komórki NK. Wyszedł stan zapalny , wyleczony
    Walka c.d
    02.2024 r. Transfer nieudany ( podany accofil )
    03. 2024 r. Transfer nieudany ( podawany accofil )
    04.2024 r. Transfer nieudany, beta 3,4 ( podawany accofil )

Przerwa na diagnostykę, wizyta u dr. Wilczyńskiego. Zalecony prograf i accofil do transferu
    Wyniki badań:
    Interferon gamma 676
    TNF Alfa 3621
    Interleukina 10 - 584
    Interleukina 4- 20
    Interleukina 5 -9
    Interleukina 2- 20
    Wskaźnik IFN/IL4 -34
    Wskaźnik TNF /IL4 - 181
    Wskaźnik IFN/IL10- 1
    Wskaźnik TNF /IL10 - 6

09.2024 r. Transfer , beta 0
  • Ladybug Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumna_Mama wrote:
    Czy jest tutaj ktos, kto obecnie podchodzi do in vitro w Salve?
    Chyba tylko ja się ostałam :)

cdn...
  • Dumna_Mama Ekspertka

Wysłany: 20 marca, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Chyba tylko ja się ostałam :)
    Do kogo chodzisz do lekarza? :)

15.12.2020 r. - Transfer

Walka c.d

Przerwa na diagnostykę, wizyta u dr. Wilczyńskiego. Zalecony prograf i accofil do transferu
    Wyniki badań:
    Interferon gamma 676
    TNF Alfa 3621
    Interleukina 10 - 584
    Interleukina 4- 20
    Interleukina 5 -9
    Interleukina 2- 20
    Wskaźnik IFN/IL4 -34
    Wskaźnik TNF /IL4 - 181
    Wskaźnik IFN/IL10- 1
    Wskaźnik TNF /IL10 - 6

• Ladybug Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do Kłosińskiego, a Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca, 07:04

cdn...
  • Dzastix Nowa

Wysłany: 21 marca, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Przychodzę z pytaniem: czy któraś w ostatnim czasie miała HSG w salve i może mi coś o tym badaniu powiedzieć? Czeka mnie niedługo i bardzo się boję..

• Dumna_Mama Ekspertka

Wysłany: 21 marca, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladybug wrote:
    Do Kłosińskiego, a Ty?
    Też. Tylko niestety cały czas nam się nie udaje.
    Mam Córeczkę dzięki doktorowi , dzisiaj ma 2,5 roku , niestety walka o drugie dziecko jest trudniejsza 😔😔😔

15.12.2020 r. - Transfer

Walka c.d

Wyniki badań:
    Interferon gamma 676
    TNF Alfa 3621
    Interleukina 10 - 584
    Interleukina 4- 20
    Interleukina 5 -9
    Interleukina 2- 20
    Wskaźnik IFN/IL4 -34
    Wskaźnik TNF /IL4 - 181
    Wskaźnik IFN/IL10- 1
    Wskaźnik TNF /IL10 - 6

• Ladybug Ekspertka

Wysłany: 22 marca, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dumna_Mama wrote:
    Też. Tylko niestety cały czas nam się nie udaje.
    Mam Córeczkę dzięki doktorowi , dzisiaj ma 2,5 roku , niestety walka o drugie dziecko jest trudniejsza 😔😔😔
    U nas podobnie, córka w czerwcu kończy 3 lata. Udało się za pierwszym razem. Wróciliśmy we wrześniu po rodzeństwo - został nam 1 mrożaczek, nie udało się. Teraz mieliśmy całą procedurę i świeży transfer - sprawdziłam w 5dpt, bo zawsze i tak sprawdzam progesteron i było 0 (a raczej już coś powinno się pokazać), teraz w sobotę jeszcze idę, to będzie już 9dpt, więc pewnie odstawiam leki. Zostały nam 2 mrożaczki. Chciałam iść za ciosem i zabrać w kolejnym cyklu 1 blastkę. Jeśli się nie uda to będę walczyć o sprawdzenie czy nie mam jakiegoś zapalenia endo albo coś? W immunologię czy genetykę nie chciałabym się raczej zaglębiać. U nas wygląda to tak, że 1 się udało a 2 razy nie (chyba, że w sobotę się zdziwię), więc to chyba statystycznie jeszcze w normie, ale przy kolejnej porażce już zacznę się stresować.

Dzastix, niestety nie pomogę Ci, nie miałam tego badania ani nie znam nikogo, kto by je przechodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca, 07:22

cdn...
‹‹ 938 939 940 941 942
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ