Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore wrote:dziękuję Tosiek za wsparcie.
Dr K mi odpisał, żeby cierpliwie czekać do soboty.
Liczba pęcherzyków to jedna sprawa, a dojrzałych komórek druga.
Rok temu z 12 oocytów miałam 6 dojrzałych komórek, ale część była mega słaba.
Nie sugeruj się tą liczbą 12, serio. Ja z 16 pobranych komórek nie miałam żadnej blastki, estradiol miałam piękny co sugerowało, że mam super dojrzałe komórki, a potem się okazało, że mam 7 tylko dojrzałych, a reszta to bobasy. Zapłodnili 6 i zero blastek. Myślę, że to wszystko poszło w ilość. Pęcherzyki rosły szybko, ale słabo jakościowo i jeszcze ta nerwica, która zawsze mi towarzyszy podczas stymulacji. W nocy przed punkcją spałam może 2 godziny 🥴
Tosiek lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
Sunray wrote:Nie sugeruj się tą liczbą 12, serio. Ja z 16 pobranych komórek nie miałam żadnej blastki, estradiol miałam piękny co sugerowało, że mam super dojrzałe komórki, a potem się okazało, że mam 7 tylko dojrzałych, a reszta to bobasy. Zapłodnili 6 i zero blastek. Myślę, że to wszystko poszło w ilość. Pęcherzyki rosły szybko, ale słabo jakościowo i jeszcze ta nerwica, która zawsze mi towarzyszy podczas stymulacji. W nocy przed punkcją spałam może 2 godziny 🥴
ja to dzisiaj jestem oderwana od rzeczywistości.
niby estradiol coś mówi, a jednak niekoniecznie.
wczoraj wzięłam 2 x gonapeptyl i 1 x Ovitrelle.
tak, stymulacja to duże obciążenie dla organizmu i cały okres po... też.
jutro to zdechnę z nerwów, czekając na informacje. -
nick nieaktualnyHej, dziewczyny możeci mi podać ile wyniosło Was in vitro w Salve?
Widzę, że u nich w cenniku wygląda to tak (z hormonami, wirusologią, test-covid itd.):
IVF 8,500
ICSI standard 9,500
ICSI premium 10,500
Nie licząc dojazdów, bo to kwestia indywidualna gdzie kto mieszka i jak ma daleko to możecie podać ile trzeba dodatkowo poza powyższym plus/minus liczyć?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 11:56
-
Kitka_87 wrote:Hej, dziewczyny możeci mi podać ile wyniosło Was Ilin vitro w Salve?
Widzę, że u nich w cenniku wygląda to tak (z hormonami, wirusologią, test-covid itd.):
IVF 8,500
ICSI standard 9,500
ICSI premium 10,500
Nie licząc dojazdów, bo to kwestia indywidualna gdzie kto mieszka i jak ma daleko to możecie podać ile trzeba dodatkowo poza powyższym plus/minus liczyć?
rok temu 12 tyś z małym hakiem- w tym wizyty / badania/ cała procedura ICSI.
Kitka_87 lubi tę wiadomość
-
Kitka_87 wrote:Hej, dziewczyny możeci mi podać ile wyniosło Was Ilin vitro w Salve?
IVF 8,500
ICSI standard 9,500
ICSI premium 10,500
Nie licząc dojazdów, bo to kwestia indywidualna gdzie kto mieszka i jak ma daleko to możecie podać ile trzeba dodatkowo poza powyższym plus/minus liczyć?
Ja z racji, iż dużo na leki wydaje, do tego mrożenie komórek i zarodków, badania, wizyty to na dzień dzisiejszy ponad 18tys.jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
IVF 8,500
ICSI standard 9,500
ICSI premium 10,500
Procedura ICSI ze stymulacja bez criotransferu tak około 12 tys (z lekami i wizytami oraz badaniami krwi, mrożenie komórek, mrożenie zarodków, bez dodatków), a criotransfer średnio ok 5 tys (z lekami, wizytami, badaniami krwi).jaina_proudmoore, Kitka_87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kitka_87 wrote:A jeśli chodzi o ICSI, to na które się decydujecie/zdecydowałyście?
To co podałaś to są jakieś pakiety.
My działamy bez tego. Na każdym etapie osobno się płaci. Np. w dniu punkcji płaci sie 6000zł za punkcję i zapłodnienie. Za zamrożenie zarodków około 1300zł. Transfer 1800zł.Kitka_87 lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
nick nieaktualnyewe90 wrote:To co podałaś to są jakieś pakiety.
My działamy bez tego. Na każdym etapie osobno się płaci. Np. w dniu punkcji płaci sie 6000zł za punkcję i zapłodnienie. Za zamrożenie zarodków około 1300zł. Transfer 1800zł.
Rozumiem, więc pewnie w pakiecie pokazują co jest możliwe w ramach danej procedury. Chyba tak to powinnam rozumieć? -
Kitka_87 wrote:Rozumiem, więc pewnie w pakiecie pokazują co jest możliwe w ramach danej procedury. Chyba tak to powinnam rozumieć?
Ps. Będziesz w rejestracji to poproś p Dominikę o cennik. Ona ma aktualny i rozbity na części, co kiedy i ile. I od razu zapytaj kiedy co się płaci. Wtedy będziesz miała jasność mniej więcej ile to wyniesie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2021, 12:48
jaina_proudmoore, Kitka_87, Tosiek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŚnieżka wrote:Tak dokladnie
Ps. Będziesz w rejestracji to poproś p Dominikę o cennik. Ona ma aktualny i rozbity na części, co kiedy i ile. I od razu zapytaj kiedy co się płaci. Wtedy będziesz miała jasność mniej więcej ile to wyniesie.
Super, dziękuję za podpowiedź. Planuję in vitro w drugiej połowie roku, przede mną jeszcze wizyta u immunologa w maju i zobaczę co on mi powie. Ale chciałam mieć rozeznanie jakie są to koszty.
Bardzo Wam dziękuję 💚 i trzymam kciuki 💚jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
@Kitka 87- dobrze, że badasz immunologie.
ja żałuje, że przed 1 IVF nie zbadałam, ale byłam zielona w temacie
Ważna sprawa- do 3x refundacja leków jest, więc leki są tańsze do stymulacji, można starać się o dofinansowanie. w styczniu / lutym ruszyło na lata 2021-2025 i ja składałam wniosek.
tak czy siak, całościowo kwota tworzy się ogromnaTosiek lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:dziękuje za informacje. spytam się jutro mojej lekarki z Poz może.
dr P. mówił mi o tych limfocytach, że to akurat nie jest źle
Sunray, możemy na PW pogadać?
PS. Estradiol 353, progesteron 0.5 ... rok temu 3610... dziękuje, koniec tematu dla mnie.
Estradiol nie zawsze jest dobrym wyznacznikiem liczby dojrzałych komórek i ja jestem dobrym tego przykładem. W pierwszym miesiącu stymulacji miałam estradiol na poziomie 1219 i tylko jedną dojrzałą komórkę, a w kolejnym miesiącu (kolejna stymulacja) estradiol na poziomie 740 i już byłam pewna, że nic z tego nie będzie a miałam aż siedem dojrzałych komórek. Nie warto się martwić na zapasjaina_proudmoore, Sunray, I am waiting for a miracle, Tosiek lubią tę wiadomość
-
mais wrote:Estradiol nie zawsze jest dobrym wyznacznikiem liczby dojrzałych komórek i ja jestem dobrym tego przykładem. W pierwszym miesiącu stymulacji miałam estradiol na poziomie 1219 i tylko jedną dojrzałą komórkę, a w kolejnym miesiącu (kolejna stymulacja) estradiol na poziomie 740 i już byłam pewna, że nic z tego nie będzie a miałam aż siedem dojrzałych komórek. Nie warto się martwić na zapas
Super wieści. Świetnie, że napisałaś 💚💚💚💚jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️ -
mais wrote:Estradiol nie zawsze jest dobrym wyznacznikiem liczby dojrzałych komórek i ja jestem dobrym tego przykładem. W pierwszym miesiącu stymulacji miałam estradiol na poziomie 1219 i tylko jedną dojrzałą komórkę, a w kolejnym miesiącu (kolejna stymulacja) estradiol na poziomie 740 i już byłam pewna, że nic z tego nie będzie a miałam aż siedem dojrzałych komórek. Nie warto się martwić na zapas
dziękuję :*
-
nick nieaktualnyjaina_proudmoore wrote:@Kitka 87- dobrze, że badasz immunologie.
ja żałuje, że przed 1 IVF nie zbadałam, ale byłam zielona w temacie
Ważna sprawa- do 3x refundacja leków jest, więc leki są tańsze do stymulacji, można starać się o dofinansowanie. w styczniu / lutym ruszyło na lata 2021-2025 i ja składałam wniosek.
tak czy siak, całościowo kwota tworzy się ogromna
Kochana o lekach wiem, natomiast co do refundacji to w mojej mieścinie programu brak niestety 😢
Ja już po immunologii jestem tak naprawdę, teraz odświeżałam wyniki, żeby zobaczyć czy mam serio wchodzić w szczepienia limfocytami.
W maju wizyta, więc będę wiedziała jak działać dalej.jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
HELP...
Zbadałam sobie TSH tak porostu żeby mieć wynik do nowej procedury... i zazwyczaj były skoki przy stymulacji, potem spadało ładnie do 1, czasem poniżej... a teraz patrzę dziś na wynik i 0,06...😱 i nie wiem co z tym zrobić. Czy zmniejszyć dawkę, zbadać jeszcze raz, patrzę że do Kokoszko terminy na czerwiec, a ja do końca maja mam mieć nowa procedurę... Załamałam się... bo chyba wpadłam w nadczynność..😱 Macie jakiegoś godnego polecenia endokrynologa??? -
Śnieżka wrote:HELP...
Zbadałam sobie TSH tak porostu żeby mieć wynik do nowej procedury... i zazwyczaj były skoki przy stymulacji, potem spadało ładnie do 1, czasem poniżej... a teraz patrzę dziś na wynik i 0,06...😱 i nie wiem co z tym zrobić. Czy zmniejszyć dawkę, zbadać jeszcze raz, patrzę że do Kokoszko terminy na czerwiec, a ja do końca maja mam mieć nowa procedurę... Załamałam się... bo chyba wpadłam w nadczynność..😱 Macie jakiegoś godnego polecenia endokrynologa???
ja tak miałam przy tym jak zaczęłam brać Euthyrox.
najpierw miałam 3.5, potem 5, a potem 0.06 - dr K pow. że to nadczynność polekowa. zmienił mi dawkę na 75 i tyle biorę od tamtego czasu. a jak twoje samopoczucie? ile teraz bierzesz? niestety nikogo nie polecę, ale wiem, że dr Kokoszko jest dobrym lekarzem. może warto zbadać za 4-5 dni?