X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Scratching endometrium opinie
Odpowiedz

Scratching endometrium opinie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Emwu Przyjaciółka

Wysłany: 21 grudnia 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Miałam dwa razy scratching- każdy w cyklu poprzedzającym transfer.
    Oba transfery udane- jeden puste jajo natomiast drugi szczęśliwszy- córka 5 miesięcy.
    Dwa razy nie poddałam się scratchingowi i dwa transfery miałam nieudane.
    W sumie były cztery.

• Żaba123 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nawet scratching nie pomógł. 6 transferów nieudanych. U mnie wszytko jest idealnie a zarodki się nie zagnieżdżają.

• Mati01 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emwu wrote:
    Hej.

Miałam dwa razy scratching- każdy w cyklu poprzedzającym transfer.
    Oba transfery udane- jeden puste jajo natomiast drugi szczęśliwszy- córka 5 miesięcy.
    Dwa razy nie poddałam się scratchingowi i dwa transfery miałam nieudane.
    W sumie były cztery.
    Czy w tym cyklu w którym jest scratching można współżyć ? Scratching mam planowany na 20 dc to czy w 12-14 dc mogę współżyć ? Czy nie powinno się próbować wtedy naturalnie? Kolejna cykl
    Prawdopodobnie będzie transfer. Na wizycie doktor nic nie powiedziała a dopiero po wizycie się nad tym zaczęłam zastanawiać.

Starania od 2022
    🙋🏻‍♀️ 33
    🙋🏻‍♂️26

Nasienie ✅
    Owulacja ✅
    Hormony ✅
    AMH 2,8 ✅
    HSG ✅
    Witaminy ✅
    Immunologia ✅
    Kir Bx ✅ 3/5
    Kariotypy ✅
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox 75
    12.2024 hsg z lipiodolem
    02.2025 kwalifikacja in vitro
    03.2025 scratching endometrium
    04.2025 start stymulacji, protokół krótki
    14.04 pierwszy podgląd 🥚🥚(11 pęcherzyków)
    16.04 drugi podgląd 🥚🥚 (13 pęcherzyków)
    19.04 punkcja (18 pęcherzyków= 10 dojrzałych komórek, 6 poszło do zapłodnienia)
    ❄️❄️❄️
    🔜19.05 scratching endometrium
    🔜 06 transfer 🤞
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ