X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skrobanie kanału szyjki macicy i jamy macicy.
Odpowiedz

Skrobanie kanału szyjki macicy i jamy macicy.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:29

• takasobieja Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana śpisz więc nic nie czujesz :). Diagnostyczna histeroskopia oznacza że raczej nikt niczego się tam złego nie spodziewa więc nikt lyzeczkowsc nie będzie. :) jedynie pobiora wycinek do badania histopatologicznego. Po zabiegu możesz trochę krwawic a nie musisz :) ja krwawilam ok 5 dni. Ból podobny do miesiaczkowego. A do zabiegu masz drzemke...

Gameta Rzgów
    III procedury ivf. (4 mrozaczki :))
    4 Crio 29.02.15 2x4cc - 7dpt - betaHcg 109.6, 9dpt - 273,6 11dpt- 603,2, 14dpt - 1897 ;)
    08.09.2016r. - narodziły się moje skarby w 30t+0d.
    Leoś 1580g i Laura 1420g. <3
  • ana1122 Autorytet

Wysłany: 9 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam mieć aby histeroskopie i usunięcie polipa okazało się jeszcze mi lyzeczkowali szyjke. Na zabieg spałam A po czułam ostry bol przez 15 min potem usnelam i już było ok

Ana, 3 lata i 3 m ⭐❤♥️
    relgx1hp1ifsvmul.png
    uwo943r8h41ahwui.png
    "A mimo to cuda się zdarzają tylko trzeba uwierzyć że I wam się uda"
    12.11-niech szczęście trwa;-)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2016, 21:29

• Xaxa Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogą łyżeczkować przy okazji histero, zależy co badanie pokaże ;) Ja dzisiaj miałam samą histeroskopię bez znieczulenia :) ale podobno dlatego, że sprzęt jakiś inny i cienki i lekarz zdecydował się robić na żywca... trochę bolało ale do przeżycia.
    Co do łyżeczkowania to już w pełnej narkozie się robi i nie boli, po można czuć dyskomfort i plamić dość długo. Nic strasznego i nie ma czego się bać :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ