Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skutki uboczne po cyclogest
Odpowiedz

Skutki uboczne po cyclogest

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2025, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jakie miałyście objawy na cyclogescie w cyklach bez ciąży?
    To mój drugi cykl na cyclogest (od 3 dpo) lekarz przepisał z racji, że jestem po 3 poronieniach i żeby działać bardziej „profilaktycznie” choć z progesteronem nigdy raczej nie miałam problemu.
    W pierwszym cyklu na cyclogescie zaszłam w ciążę (trzecia), niestety był to kolejny biochem. Z objawów miałam wtedy utrzymującą się ładnie na wysokim poziomie temperaturę (gdzie kiedyś bez cyclogestu miałam dość mocne wahania o 0.1-0.2 stopnia w fazie lutealnej, choć nigdy raczej nie spadało do temperatury bazowej), mocny ból piersi po bokach od 6dpo, brak chęci na słodkie, okropny głód non stop od 8dpo, 10dpo wyszedł mi już test i następnego dnia było lekkie plamienie implementacyjne i skurcze, po 5 dniach beta spadła.
    W tym cyklu temperatura również ładna choć z jednym dniem wahania o 0,1 stopnia w dół (8 dpo), a później powrót do temperatury wysokiej, mam strasznie mocny ból piersi od 8dpo, lekkie skurcze podbrzusza i poza tym żadnych objawów.
    Zastanawiam się jakie skutki uboczne/objawy można przypisać globulkom cyclogest, a jakie ciąży. W tym cyklu na razie test negatywny, a ja raczej nie mam pozytywnego przeczucia, ale ten ból piersi mnie zastanawia. W cyklach bez ciąży i bez cyclogestu raczej nie mam bóli piersi. W zeszłym miesiącu, w którym mieliśmy przerwę od starań ból pojawił się 4dpo i znikł około 8dpo (domyślam się że ze względu na wzmożony stres w ostatnim czasie). Poza tym od wielu miesięcy nie mam już boli piersi ani żadnego PMS

Starania od 09.2024
    12.2024 👼🏼 6+1
    04.2025,05.2025,10.2025 👼🏼 👼🏼 👼🏼3x biochem

💁‍♀️28l, 🤵‍♂️32l
    ✅hormony, niedobory, badania podstawowe, helicobacter, hormony tarczycy, glukoza, insulina, homocysteina, posiewy, panel urogenitalny, ANA, trombofilie wrodzone, białko c, białko s, antytrombina, antykoagulant tocznia, przeciwciala p. Kardiolipinie, celiakia, cd56

⛔️cd138 10/10HPF, KIR Bx (jeden implantacyjny)+hla-c c2c2, dodatnie przeciwciała igM p. Beta-2-glikoproteinie, Hashimoto, AMH=1.28?, pasożyt

02.26 wyleczenie stanu zapalnego endometrium, suplementacja ustalona z dietetykiem
    03.26 powrót do starań ➡️ euthyrox, acard 75/150, utrogestan, heparyna, accofil
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ