X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skutki uboczne po cyclogest
Odpowiedz

Skutki uboczne po cyclogest

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nadzieja09 Debiutantka

Wysłany: 18 sierpnia, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jakie miałyście objawy na cyclogescie w cyklach bez ciąży?
    To mój drugi cykl na cyclogest (od 3 dpo) lekarz przepisał z racji, że jestem po 3 poronieniach i żeby działać bardziej „profilaktycznie” choć z progesteronem nigdy raczej nie miałam problemu.
    W pierwszym cyklu na cyclogescie zaszłam w ciążę (trzecia), niestety był to kolejny biochem. Z objawów miałam wtedy utrzymującą się ładnie na wysokim poziomie temperaturę (gdzie kiedyś bez cyclogestu miałam dość mocne wahania o 0.1-0.2 stopnia w fazie lutealnej, choć nigdy raczej nie spadało do temperatury bazowej), mocny ból piersi po bokach od 6dpo, brak chęci na słodkie, okropny głód non stop od 8dpo, 10dpo wyszedł mi już test i następnego dnia było lekkie plamienie implementacyjne i skurcze, po 5 dniach beta spadła.
    W tym cyklu temperatura również ładna choć z jednym dniem wahania o 0,1 stopnia w dół (8 dpo), a później powrót do temperatury wysokiej, mam strasznie mocny ból piersi od 8dpo, lekkie skurcze podbrzusza i poza tym żadnych objawów.
    Zastanawiam się jakie skutki uboczne/objawy można przypisać globulkom cyclogest, a jakie ciąży. W tym cyklu na razie test negatywny, a ja raczej nie mam pozytywnego przeczucia, ale ten ból piersi mnie zastanawia. W cyklach bez ciąży i bez cyclogestu raczej nie mam bóli piersi. W zeszłym miesiącu, w którym mieliśmy przerwę od starań ból pojawił się 4dpo i znikł około 8dpo (domyślam się że ze względu na wzmożony stres w ostatnim czasie). Poza tym od wielu miesięcy nie mam już boli piersi ani żadnego PMS

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ