X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skutki uboczne po gonapeptyl
Odpowiedz

Skutki uboczne po gonapeptyl

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Insomnia Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z dziewczyn miała skutki uboczne po gonapeptylu? Ja po 5- 6 dawce zareagowałam wysokim ciśnieniem krwi i przerazliwym bólem głowy. Ból był taki że uniemożliwiał całkowicie funkcjonowanie i nie reagował absolutnie na żadne leki przeciwbólowe. Gonapeptyl odstawiłam natychmiast, bok ustąpił po dwóch dniach. Lekarz w takich okolicznościach nie widzi wyjścia tylko krótki protokół bez gonapeptylu. Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją?

Endometrioza 3 stopnia
    Początek starań 2010 r.
    8.2014 r.- pierwsza procedura in vitro, udana
    Mój kochany synuś ma już 3 latka
    10.2017-crio, nieudane☹
    03.2018- początek drugiej i ostatniej procedury
    29.03.- start
  • Nat_88 Koleżanka

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam identyczne objawy, tylko brałam jeszcze encorton, po którym można się czuć tak samo. Leki zostały, tylko w mniejszych dawkach. Jeśli dobrze pamiętam, gonapeptyl o 1/3 pod koniec. Wszystko przeszło.

Hashimoto
    Podwyższona prolaktyna

11.2016 cb
    01.2018 ICSI :(
    29.05.2018 crio :(
    29.11.2018 crio :(
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Insomnia wrote:
    Czy któraś z dziewczyn miała skutki uboczne po gonapeptylu? Ja po 5- 6 dawce zareagowałam wysokim ciśnieniem krwi i przerazliwym bólem głowy. Ból był taki że uniemożliwiał całkowicie funkcjonowanie i nie reagował absolutnie na żadne leki przeciwbólowe. Gonapeptyl odstawiłam natychmiast, bok ustąpił po dwóch dniach. Lekarz w takich okolicznościach nie widzi wyjścia tylko krótki protokół bez gonapeptylu. Czy ktoś miał do czynienia z taką sytuacją?
    Ja podczas brania gonapeptylu miałam silne bóle głowy kilka razy i też tabletki niespecjalnie pomagały, ale jakoś to przetrwałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam menopauzę - 2 noce nie spałam.. uderzenia gorąca, poty, palpitacje, kręcenie w głowie, ból głowy.
    Nie byłam w stanie funkcjonować :( polepszyło się po włączeniu gonad.

• sarahjoea Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie, szukałam właśnie takich informacji...

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam.zawroty glowy i chyba.zaburzone widzenie, właściwie to.trudno mi.określić co mi jest nawet, dziwnie sie.czuje :( i teraz nie.wiem.czy.to po gonapeptylu czy moze nadmiar jakis witamin. Mial ktoś tak może ?

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 25 września 2020, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podrzucam.

WannaBe lubi tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 września 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa może boleć. Mnie bolała pierwszy tydzień. Ale fajne jest to że w sumie troszkę boli tylko pierwszy zastrzyk, kolejne już jakby nie. I kosztuje 3.5. ogólnie lepszy gonapeptyl niż cetrotide które kosztuje 75zl za sztukę i bardzo boli bo ma igłę na pół metra ;)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ